Del en digital bilnøkkel

Du kan velge å dele den digitale bilnøkkelen din med folk du stoler på.

Del en nøkkel

Viktig: Personen du vil dele nøkkelen med, må ha en kompatibel Android-telefon. Kompatible enheter omfatter Pixel 6 eller nyere, Samsung Galaxy S21 eller nyere og andre utvalgte enheter med Android 12 eller nyere. Finn ut hvordan du konfigurerer eller administrerer digitale bilnøkler.

Når personen du har delt nøkkelen med, skal bruke den for første gang, må hen kanskje aktivere den med en fysisk nøkkel eller en aktiveringskode. I enkelte kjøretøy må du kanskje starte aktiveringen via menyen for digital nøkkel på bilskjermen.

Slik deler du en nøkkel

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Trykk på den digitale bilnøkkelen. Du må kanskje sveipe for å finne det.
  3. Trykk på Del bilnøkkelen.
  4. Velg brukeren eller appen du vil dele nøkkelen med.
  5. Gi den delte nøkkelen et navn.
    • Navnet på den delte nøkkelen kan ikke endres.
  6. Sjekk nøkkelinnstillingene dine før du deler bilnøkkelen.
  7. Del linken til nøkkelen med den pålitelige kontakten din fra den valgte appen.
    • Det kan ta litt tid å konfigurere nøkkelen. Når nøkkelen er klar til bruk, blir den pålitelige kontakten varslet.
    • Sørg for at den pålitelige kontakten er pålogget i lommebokappen på enheten sin.
    • For å aktivere nøkkelen må den pålitelige kontakten følge veiledningen på skjermen.

Tips: I enkelte biler kan du konfigurere innstillinger for delte nøkler, for eksempel begrenset kjøring.

Aktiver en delt nøkkel

Du kan aktivere og motta en delt nøkkel med en kode, fysisk nøkkel eller digital nøkkel.

Aktiver med en kode

1. Hvis du mottar en aktiveringskode via en annen app, må du dele denne koden med den pålitelige kontakten.

2. Be den pålitelige kontakten om å skrive inn koden på bilskjermen eller i lommebokappen på enheten sin.

Aktiver med en fysisk nøkkel

Viktig: For å aktivere den digitale nøkkelen med en fysisk nøkkel må den pålitelige kontakten ta med en fysisk nøkkel til bilen.

1. Den pålitelige kontakten starter bilen med den digitale nøkkelen din mens den fysiske nøkkelen er i bilen.
  2. For å aktivere den delte digitale nøkkelen må den pålitelige kontakten følge veiledningen på bilskjermen.

Aktiver med en digital nøkkel

Avhengig av bilen kan det også hende at den pålitelige kontakten kan aktivere en delt nøkkel med den digitale nøkkelen din:

1. Den pålitelige kontakten starter bilen med den digitale nøkkelen.
  2. Hen må følge eventuell veiledning på skjermen.

Slett en delt nøkkel

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Trykk på den digitale bilnøkkelen. Du må kanskje sveipe for å finne det.
  3. Fjern den delte nøkkelen.
    • Det kan ta litt tid før prosessen fullføres. Du får et varsel når tilgangen er opphevet.
    • I enkelte biler slettes ikke den delte nøkkelen før visse betingelser er oppfylt, for eksempel at bilen brukes med en annen fysisk eller digital nøkkel.
    • I enkelte biler kan du slette nøkkelen umiddelbart fra bilskjermen.

Tips: Du kan også administrere nøkler fra bilskjermen.

Feilsøk nøkkeldeling

• Sørg for at nøkkelen er åpen på en enhet som støttes.
  • Du må være koblet til internett.
Nøkkelen åpner eller starter ikke bilen
  • I enkelte kjøretøy kan du sjekke at nøkkelen er aktiv, via innstillingene på bilskjermen.
  • Sjekk at du har aktivert nøkkelen. Når du bruker den for første gang, må du skrive inn en aktiveringskode på bilskjermen eller ha med deg eierens fysiske nøkkel.
  • Sjekk at nøkkelen er klar til bruk, i lommebokappen. Hvis det står «Bilnøkkelen din er ikke klar ennå. Du får et varsel når den er klar.», er den ikke klar ennå.

Relaterte ressurser