Betala kontaktlöst med din Fitbit-enhet

I vissa länder eller regioner som stöds kan du betala kontaktlöst med Google Wallet-appen på din smartklocka där Google Pay tas emot.

Om du vill använda Google Wallet på din Fitbit måste du

• ha någon av följande Fitbit-enheter:
    • Versa Special Edition
    • Versa 2
    • Versa 3
    • Versa 4
    • Sense
    • Sense 2
    • Charge 3 Special Edition
    • Charge 4
    • Charge 5
    • Charge 6
  • befinna dig i ett land eller en region där Google Wallet för Fitbit stöds
  • lägga till ett betal- eller kreditkort som stöds.

Obs! PayPal på Google Wallet stöds inte på Fitbit-smartklockor.

Här kan du använda Wallet för Fitbit

Du kan betala med Google Wallet för Fitbit när du hittar symbolerna för kontaktlösa betalningar eller Google Pay. Du hittar dem på betalterminalens skärm eller på kassaapparaten i kassan.

Google Pay

Terminal logo

Google Pay-symbolen

Symbol för kontaktlös betalning

Konfigurera Google Wallet på din Fitbit

1. Med din Fitbit i närheten öppnar du Fitbit-appen på din telefon.
  2. Tryck på idag.
  3. Tryck på profilbilden följt av enhetsbilden följt av Google Wallet.
  4. Logga in på ditt Google-konto.
  5. Ange en fyrsiffrig pinkod som din Fitbit kan använda med Google Wallet. Pinkod krävs för Google Wallet.

Lägg till kontokort

Viktigt! Vissa kort som stöds i Google Wallet med din Android-telefon kanske inte stöds i Google Wallet för Fitbit. Se listan över deltagande banker. Om du vill använda ett kort som inte stöds för närvarande kan du betala med telefonen.

Du kan välja kort som finns i ditt Google-konto eller lägga till ett nytt kredit- eller bankkort. Om du lägger till ett kort till din Fitbit-enhet behöver du inte din telefon för att betala. Så här lägger du till ett kort:

1. Med din Fitbit i närheten öppnar du Fitbit-appen på din telefon.
  2. Tryck på Google Walletföljt avNytt kredit- eller bankkort.
  3. Skanna kortet med telefonens kamera eller ange kortuppgifterna manuellt.
  4. Lägg till kortets tresiffriga säkerhetskod.
  5. Välj en metod för att verifiera din identitet. Du kan få alternativet att skicka en kod via sms, e-post, telefonsamtal eller andra metoder.
  6. Ange verifieringskoden.

Lägg till fler kontokort

1. Med din Fitbit i närheten öppnar du Fitbit-appen på din telefon.
  2. Tryck på Google Wallet.
  3. Tryck på Lägg till i klocka följt av Nytt kredit- eller betalkort.
  4. Skanna kortet med telefonens kamera eller ange kortuppgifterna manuellt.
  5. Lägg till kortets tresiffriga säkerhetskod.
  6. Välj en metod för att verifiera din identitet. Du kan välja att få en kod skickad via sms, e-post eller telefonsamtal.
  7. Ange verifieringskoden.

Obs! Det går för närvarande inte att lägga till rabatt-, stamkunds- eller bonuskort i Google Wallet på klockan.

Betala i en butik

Betala med ditt standardkort

Det första kortet du lägger till i Google Wallet är standard.

1. Om du inte har använt din Fitbit-enhet nyligen kan du behöva låsa upp den.
  2. Öppna Google Wallet-appen på din Fitbit.
  3. Håll klockan över RFID-terminalen tills du hör ett ljud eller känner vibrationer.
  4. Om du använder ett bankkort:
    • Tryck på Kredit.
    • Du kan behöva ange pinkod för bankkortet. Använd pinkoden du ställt in med din bank, som kan skilja sig från din Fitbit-pinkod.

Betala med ett kort som inte är standard

Om du vill använda ett annat kort:

1. Öppna Google Wallet-appen på din Fitbit.
  2. Svep höger till det kort du vill använda. När du ser Håll mot terminalen kan du använda kortet.
  3. Håll klockan mot RFID-terminalen tills du hör ett ljud eller känner vibrationer.
  4. Om du använder ett bankkort:
    • Tryck på Kredit.
    • Du kan behöva ange pinkod för bankkortet. Använd pinkoden du ställt in med din bank, som kan skilja sig från din Fitbit-pinkod.

Hantera dina kort

Ändra ditt standardkort

1. Öppna Google Wallet-appen på din Fitbit.
  2. Svep till det kort du vill använda som standard.
  3. Tryck på kortet följt av Ange som standard för snudda och betala.

Ta bort ett kort

1. Öppna Google Wallet-appen på din Fitbit.
  2. Svep till det kort du vill ta bort.
  3. Tryck på kortet.
  4. Tryck på Mer More följt av Ta bort kontokort uppe till höger.

Hitta tidigare köp

1. Öppna Google Wallet-appen på din Fitbit.
  2. Tryck på ett kort följt av Aktivitet.
  3. Svep uppåt för att scrolla bland dina transaktioner. Du ser den senaste transaktionen om utfärdaren tillhandahåller informationen.

Åtgärda ett problem

Jag har redan Fitbit Pay

Om du redan har och använder Fitbit Pay kan du fortsätta att använda det fram till den 29 juli 2024. Fitbit byter funktion för kontaktlösa betalningar från Fitbit Pay till Google Wallet. Efter uppdateringen ökar antalet banker och kort som är tillgängliga för kontaktlösa betalningar på din Fitbit-enhet och du kan betala snabbt överallt där Google Pay accepteras.
Du kan fortsätta att använda befintliga kort i Fitbit Pay fram till den 29 juli, men nya kort kan inte längre läggas till i Fitbit Pay*.
* Uppdateringen gäller alla marknader förutom Saudiarabien, Japan och Taiwan.

Det går inte att lägga till ett kort eller kortet försvann

Det går inte att lägga till ett kort

Om du inte kan använda kortet med Google Wallet kontrollerar du bank- och kreditkort som stöds.

Kontakta banken om du har frågor eller synpunkter om kortet.

Ett nätverksfel visas när du lägger till ett kort

Se till att mobilen är i närheten. Bluetooth bör vara aktiverat på mobilen och klockan. Du bör också ha en internetanslutning (antingen mobilnät eller wifi).

Kortet försvann

Av säkerhetsskäl raderas alla kort du har lagt till i Google Wallet när du tar bort skärmlåset på din Fitbit. Så här lägger du till ett kort igen:

1. Öppna Google Wallet på din Fitbit.
  2. Lägg till ett skärmlås.
  3. Lägg till kortet igen.

Överförs mina kort och uppgifter från Fitbit Pay till Google Wallet?

Nej, för närvarande om du byter från Fitbit Pay till Google Wallet måste du lägga till alla betalningsmetoder igen.

Kan jag gå tillbaka till Fitbit Pay om jag flyttar till Google Wallet?

När du har bytt till Google Wallet kan du inte gå tillbaka till Fitbit Pay. Dina kort i Fitbit Pay tas bort.

Kan inte ställa in ytterligare Google-konton med Fitbit-enhet

Du kan bara använda ett Google-konto med en Fitbit. Om du har fler än ett Google-konto måste du välja vilket du vill använda. Du kan ändra Google-kontot som är kopplat till din Fitbit, men om du gör det raderas alla kort du har lagt till.

Jag har bytt telefon

Om du skaffar en ny telefon eller byter telefon ska du göra följande:

1. Installera Fitbit-appen på din nya telefon.
  2. Öppna Google Wallet i Fitbit-appen.

Alla kort du lagt till i Google Wallet för Fitbit ska visas.

Min Fitbit har kommit bort eller blivit stulen

Om enheten kommer bort eller blir stulen ska du använda telefonen för att ta bort korten du har lagt till i enheten med Google Wallet i Fitbit-appen. Kom ihåg att om de inte har din fyrsiffriga pinkod kan ingen göra en betalning med din Fitbit.