Contactloos betalen met uw Fitbit-apparaat

In bepaalde landen en regio's waar Google Pay wordt geaccepteerd, kunt u de Google Wallet-app op uw Fitbit-smartwatch gebruiken om contactloos te betalen.

Als u Google Wallet op uw smartwatch wilt gebruiken, moet u:

• een van de volgende Fitbit-apparaten hebben:
    • Versa Special Edition
    • Versa 2
    • Versa 3
    • Versa 4
    • Sense
    • Sense 2
    • Charge 3 Special Edition
    • Charge 4
    • Charge 5
    • Charge 6
  • zich bevinden in een land of regio waar Google Wallet wordt ondersteund voor Fitbit,
  • een ondersteunde pinpas of creditcard toevoegen.

Opmerking: PayPal op Google Wallet wordt niet ondersteund op Fitbit-smartwatches.

Waar u Wallet kunt gebruiken voor Fitbit

U kunt met Google Wallet voor Fitbit overal betalen waar u het symbool voor contactloze betaling of Google Pay ziet. U vindt deze symbolen op het scherm van de betaalautomaat of op de kassa.

Google Pay

Logo op betaalautomaat

Google Pay-symbool

Symbool voor contactloze betaling

Google Wallet instellen op uw Fitbit

1. Open de Fitbit-app op uw telefoon en houd uw Fitbit-apparaat in de buurt.
  2. Tik op Vandaag .
  3. Tik op uw profielfoto en dan de afbeelding van uw apparaat en dan Google Wallet.
  4. Log in bij uw Google-account.
  5. Stel een pincode van 4 cijfers in die uw Fitbit-apparaat kan gebruiken met Google Wallet. Een pincode is vereist als u Google Wallet wilt gebruiken.

Een betaalkaart toevoegen

Belangrijk: Sommige kaarten die worden ondersteund op Google Wallet met uw Android-telefoon, worden momenteel mogelijk niet ondersteund door Google Wallet voor Fitbit. Bekijk een lijst met deelnemende banken. Als u een kaart wilt gebruiken die momenteel niet wordt ondersteund, kunt u nog steeds betalen met uw telefoon.

U kunt kaarten in uw Google-account selecteren of een nieuwe creditcard of pinpas toevoegen. Als u een kaart aan uw Fitbit-apparaat toevoegt, heeft u uw telefoon niet nodig om te betalen. Een kaart toevoegen:

1. Open de Fitbit-app op uw telefoon en houd uw Fitbit-apparaat in de buurt.
  2. Tik op Google Wallet en dan Nieuwe creditcard of pinpas.
  3. Scan uw kaart met de camera van de telefoon of voer de kaartgegevens handmatig in.
  4. Voeg de 3-cijferige beveiligingscode van uw kaart toe.
  5. Kies een methode waarmee uw bank uw identiteit kan verifiëren. Mogelijk krijgt u de optie om een code te ontvangen via sms, e-mail, een telefoongesprek of een andere methode.
  6. Voer de verificatiecode in.

Meer betaalkaarten toevoegen

1. Open de Fitbit-app op uw telefoon en houd uw Fitbit-apparaat in de buurt.
  2. Tik op Google Wallet.
  3. Tik op Toevoegen aan smartwatch en dan Nieuwe creditcard of pinpas.
  4. Scan uw kaart met de camera van de telefoon of voer de kaartgegevens handmatig in.
  5. Voeg de 3-cijferige beveiligingscode van uw kaart toe.
  6. Kies een methode waarmee uw bank uw identiteit kan verifiëren. U kunt mogelijk een code krijgen via sms, e-mail of een telefoongesprek.
  7. Voer de verificatiecode in.

Belangrijk: Op dit moment kunt u geen kortings-, klanten- of bonuskaarten toevoegen aan Google Wallet op uw smartwatch.

In een winkel betalen

Met uw standaardkaart betalen

De eerste kaart die u aan Google Wallet toevoegt, is de standaardkaart.

1. Als u het Fitbit-apparaat niet onlangs heeft gebruikt, moet u het misschien ontgrendelen.
  2. Open de Google Wallet-app op uw Fitbit-apparaat.
  3. Houd uw smartwatch boven de contactloze betaalautomaat tot u een geluid hoort of een trilling voelt.
  4. Als u een pinpas gebruikt:
    • Tik op Krediet.
    • U moet mogelijk de pincode van uw pinpas invoeren. Gebruik de pincode die u bij de bank heeft ingesteld. Deze kan afwijken van uw Fitbit-pincode.

Betalen met een kaart die niet uw standaardkaart is

Zo gebruikt u een andere kaart:

1. Open de Google Wallet-app op uw Fitbit-apparaat.
  2. Swipe naar rechts naar de kaart die u wilt gebruiken. Wanneer 'Tegen de betaalautomaat houden' wordt vermeld, is de kaart klaar voor gebruik.
  3. Houd uw smartwatch tegen de contactloze betaalautomaat totdat u een geluid hoort of een trilling voelt.
  4. Als u een pinpas gebruikt:
    • Tik op Krediet.
    • U moet mogelijk de pincode van uw pinpas invoeren. Gebruik de pincode die u bij de bank heeft ingesteld. Deze kan afwijken van uw Fitbit-pincode.

Uw kaarten beheren

Uw standaardkaart wijzigen

1. Open de Google Wallet-app op uw Fitbit-apparaat.
  2. Swipe naar de kaart die u als standaardkaart wilt gebruiken.
  3. Tik op de kaart en dan Als standaard instellen voor contactloze betalingen.

Een kaart verwijderen

1. Open de Google Wallet-app op uw Fitbit-apparaat.
  2. Swipe naar de kaart die u wilt verwijderen.
  3. Tik op de kaart.
  4. Tik rechtsboven op Meer More en dan Betaalkaart verwijderen.

Eerdere aankopen zoeken

1. Open de Google Wallet-app op uw Fitbit-apparaat.
  2. Tik op een kaart en dan Activiteit.
  3. Swipe omhoog om door uw transacties te scrollen. U ziet uw recentste transactie als uw kaartuitgever die informatie geeft.

Een probleem oplossen

Ik heb al Fitbit Pay

Als u Fitbit Pay al heeft en gebruikt, kunt u dit blijven gebruiken tot 29 juli 2024. Fitbit updatet onze functie voor contactloze betalingen van Fitbit Pay naar Google Wallet. Deze update verhoogt het aantal banken en kaarten dat beschikbaar is voor contactloze betalingen op uw Fitbit-apparaat, zodat u snel overal kunt betalen waar Google Pay wordt geaccepteerd.
U kunt bestaande kaarten in Fitbit Pay tot 29 juli blijven gebruiken, maar nieuwe kaarten kunnen niet meer aan Fitbit Pay* worden toegevoegd.
*Deze update is relevant voor alle markten, behalve Saoedi-Arabië, Japan en Taiwan.

Ik kan geen kaart toevoegen of er is een kaart verwijderd

Ik kan geen kaart toevoegen

Als u uw kaart niet kunt gebruiken met Google Wallet, controleert u de ondersteunde pinpassen en creditcards.

Neem bij vragen of feedback over uw kaart contact op met uw bank.

U krijgt een netwerkfout wanneer u een kaart toevoegt

Zorg ervoor dat uw telefoon in de buurt is. Bluetooth moet aanstaan op uw telefoon en op uw smartwatch, en u moet een internetverbinding hebben (mobiele data of wifi).

Kaart is automatisch verwijderd

Als u de schermvergrendeling van uw smartwatch deactiveert, worden alle kaarten verwijderd die u heeft toegevoegd aan Google Wallet. Zo voegt u een kaart opnieuw toe:

1. Open Google Wallet op uw Fitbit-apparaat.
  2. Voeg een schermvergrendeling toe.
  3. Voeg uw kaart opnieuw toe.

Worden mijn kaarten en gegevens van Fitbit Pay overgezet naar Google Wallet?

Nee. Als u op dit moment overstapt van Fitbit Pay naar Google Wallet, moet u al uw betaalmethoden opnieuw toevoegen.

Kan ik teruggaan naar Fitbit Pay als ik overstap naar Google Wallet?

Als u bent overgestapt naar Google Wallet, kunt u niet meer terug naar Fitbit Pay. Uw kaarten in Fitbit Pay worden verwijderd.

Ik kan geen extra Google-accounts instellen met het Fitbit-apparaat

U kunt maar 1 Google-account gebruiken met een Fitbit-apparaat. Als u meerdere Google-accounts heeft, moet u kiezen welk account u wilt gebruiken. U kunt het Google-account wijzigen dat aan uw Fitbit is gekoppeld, maar als u dat doet, worden alle toegevoegde kaarten verwijderd.

Ik heb een andere telefoon

Als u een nieuwe telefoon krijgt of van telefoon wisselt, moet u het volgende doen:

1. Installeer de Fitbit-app op de nieuwe telefoon.
  2. Open Google Wallet vanuit de Fitbit-app.

Er verschijnt een overzicht met alle kaarten die u heeft toegevoegd aan Google Wallet voor Fitbit.

Ik ben mijn Fitbit kwijt of deze is gestolen

Als u het apparaat bent kwijtgeraakt of als het is gestolen, moet u met uw telefoon de kaarten verwijderen die u aan het apparaat heeft toegevoegd via Google Wallet in de Fitbit-app. Zonder uw pincode van 4 cijfers kan niemand een betaling doen met uw Fitbit.

Heeft u toch hulp nodig?

Als u problemen of vragen heeft over Wallet voor Fitbit of transacties met contactloos betalen, kunt u het aan de community vragen of contact met ons opnemen. Neem contact op met de klantenservice van Fitbit voor verdere hulp met uw Fitbit-apparaat.