Verifiera betalningsmetoden i Google Wallet-appen

När du har lagt till en betalningsmetod kan du bli ombedd att verifiera den. En verifiering hjälper Google Wallet och din bank att skydda ditt konto. Beroende på vilken bank du har kan du välja mellan följande alternativ. Verifieringskoden kommer från banken, inte Google Wallet.

Tips! Se till att banken har ditt nuvarande telefonnummer och din e-postadress så att du får koderna.

Olika sätt att verifiera

Viktigt! Vissa metoder kanske inte är tillgängliga i landet eller regionen där du bor.

Du kan verifiera betalningsmetoden på flera olika sätt. Du väljer själv vilket du vill använda. När du får koden ska du ange den i Google Wallet-appen. Om koden inte fungerar eller om det inte finns någonstans att ange den läser du om hur du åtgärdar vanliga problem nedan.

Via e-post eller sms

När du verifierar på det här sättet skickar banken en verifieringskod inom några minuter. Om du inte får en kod trycker du på Skicka nytt e-postmeddelande eller Skicka nytt sms. Kontakta banken om problemet kvarstår.

Via telefon

Du kan ringa banken och få en verifieringskod direkt från dem. För vissa banker kan du begära ett samtal via Google Wallet.

Via bankens app eller webbplats

1. Tryck på Fler alternativ längst ned på skärmen Välj verifieringstyp.
  2. Välj Logga in på bankappen eller Logga in på bankens webbplats.
  3. Logga in i bankens app eller på webbplatsen med hjälp av anvisningarna på skärmen.

Tips! Om du väljer det här alternativet utan att ha bankappen kan du bli ombedd att installera den och sedan återvända till Google Wallet.

Med tillfällig överföring

1. Tryck på Fler alternativ längst ned på skärmen Välj verifieringstyp.
  2. Välj Skicka en auktoriseringskod till kontoutdraget.
  3. På kontoutdraget visas en liten och tillfällig debitering tillsammans med en sexsiffrig kod. Det kan ta upp till 30 minuter innan den tillfälliga debiteringen visas.
  4. Ange verifieringskoden i Google Wallet-appen.

Tips! Du kan få en avisering om insättningen via sms eller e-post. Insättningen tas bort från kontot som en debitering.

Lösa problem

Du fick ingen kod

1. Kontrollera att du har valt rätt telefonnummer, e-postadress, app eller bankkonto för verifieringsmetoden. Informationen ska stämma överens med uppgifterna din bank har.
  2. Kontrollera att enheten har mottagning.
  3. Begär en ny kod. Beroende på vilken verifieringsmetod du har valt trycker du på något av följande:
    • Skicka nytt e-postmeddelande
    • Skicka nytt sms
    • Bli uppringd igen
  4. Om du fortfarande inte får någon kod väljer du en annan verifieringsmetod och försöker igen.
  5. Om dessa metoder inte heller fungerar ringer du banken.

Koden fungerar inte

1. Kontrollera att du har angett rätt kod.
  2. Begär en ny kod. Beroende på vilken verifieringsmetod du har valt trycker du på något av följande:
    • Skicka nytt e-postmeddelande
    • Skicka nytt sms
    • Bli uppringd igen
  3. Försök igen med en annan verifieringsmetod.
  4. Om koden fortfarande inte fungerar ringer du banken.