Betala kontaktlöst med telefonen

Du kan använda telefonen för att handla varor eller betala för tjänster med Google Wallet.

Här kan du använda Google Wallet

Obs!

• NFC (närfältskommunikation) måste vara aktiverat om du vill göra kontaktlösa betalningar. Aktivera NFC i telefonens inställningar.

Du kan betala kontaktlöst på Pixel Fold eller en annan vikbar enhet genom att vika enheten.

Du kan betala med Google Wallet när du ser symbolerna för kontaktlösa betalningar eller Google Pay. De finns på betalterminalens skärm eller i kassan.

Du kan köpa varor med telefonen eller betala för resor med tåg och buss på kontaktlösa terminaler med någon av dessa logotyper:

Google Pay

Terminal logo

Google Pay-symbolen

Symbol för kontaktlös betalning

Kontrollera inställningarna för att betala kontaktlöst

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Tryck på din profilbild eller ditt konto uppe till höger följt av Ställ in kontaktlös betalning.
  3. Kontrollera om du är redo att göra kontaktlösa betalningar. Betala kontaktlöst med Google Wallet:

Om alla krav är uppfyllda kan du göra kontaktlösa betalningar med din telefon.

Ställa in en betalningsmetod för kontaktlösa transaktioner

Lägg till en eller flera betalningsmetoder i Google Wallet om du vill konfigurera kontaktlösa betalningar.

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Tryck på det kort du vill använda högst upp. Du kan behöva svepa för att se dem.
  3. Läs meddelandet ovanför kortet:
    • Om det inte finns något meddelande är kortet redo för kontaktlösa betalningar.
    • Kortet är inte konfigurerat Om du vill göra kontaktlösa betalningar trycker du på Slutför konfigurationen ovanför kortet. Följ anvisningarna på skärmen och verifiera betalningsmetoden.
    • Kontaktlöst inaktiverat . Telefonen har inte stöd för NFC eller så har den inaktiverats. Du måste ha NFC aktiverat för att göra kontaktlösa betalningar.
    • Kortet har spärrats Det finns ett problem med kontot. Åtgärda det genom att kontakta banken.

Betala i en butik

Steg 1: Väck och lås upp telefonen

Viktigt! Om du har Pixel 7 eller Pixel 7 Pro stöds inte ansiktslås för kontaktlösa betalningar.

Aktivera skärmen och lås upp telefonen. Du behöver inte öppna Google Wallet-appen.

Tips! I de flesta länder och regioner behöver du inte låsa upp telefonen för mindre transaktioner.

Steg 2: Håll baksidan av telefonen mot betalningsläsaren

När du har betalat visas en blå bockmarkering på skärmen.

Om bockmarkeringen inte visas på skärmen:

• Prova att hålla telefonen på ett annat sätt. NFC-sändaren kan sitta upptill eller nedtill på enheten.
  • Håll telefonen närmare betalningsläsaren.
  • Håll telefonen mot betalningsläsaren i några sekunder till.

Om det finns en bockmarkering men expediten säger att betalningen inte gick igenom:

• Kontrollera att butiken tar emot mobilbetalningar.
  • Kontakta din bank. Det kan vara problem med kortet, och banken kan ha avvisat transaktionen. Om transaktionen avvisas debiteras du inte.
Så här betalar du kontaktlöst
Animation of a mobile device that is held above a payment reader to make a contactless payment

Steg 3: Följ anvisningarna på skärmen om du uppmanas

I en del butiker måste du ange en pinkod eller signatur. Följ anvisningarna på skärmen om du uppmanas.

• Bankkort: Ange kortets pinkod. Den här pinkoden är inte samma pinkod du använder för att låsa upp enheten.
  • Kreditkort: Vid större transaktioner skriver du på kvittot eller signerar på skärmen.

Använd en annan betalningsmetod

Om du vill betala med ett annat kort kan du ändra standardbetalningsmetod.

Returnera en vara du köpt i butik

1. Ta med kvittot och varan till butiken.
  2. Om du ombeds dra kortet håller du baksidan av telefonen mot RFID-terminalen.

För vissa återköp kan du behöva ange det virtuella kontonumrets fyra sista siffror.

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Tryck på kortet du använde för köpet högst upp. Du kan behöva svepa från höger till vänster för att hitta det.
  3. Tryck på Information följt av Virtuellt kontonummer.

Återförsäljaren ska tala om när du kan förvänta dig återbetalningen.