Jos et löydä Google Wallet ‑sovelluskuvaketta, etsi Wallet aloitusnäytöltä tai sovelluksien käynnistysohjelmasta. Huawei-käyttäjät saattavat edelleen nähdä sekä Wallet- että Google Pay ‐sovelluskuvakkeet. Lue lisää.

Napauttamalla maksaminen puhelimella

Voit käyttää puhelintasi tuotteiden ja palveluiden maksamiseen Google Walletilla.

Paikat, joissa Google Walletia voi käyttää

Tärkeää: Jos haluat maksaa lähimaksuja, NFC:n on oltava päällä. Voit laittaa sen päälle puhelimesi Asetukset-sovelluksessa.

Voit maksaa Google Walletilla kaikkialla, missä näet lähimaksu- tai Google Wallet ‑merkit. Ne näkyvät joko maksupäätteen näytössä tai kassalla.

Google Pay

Terminal logo

Google Pay ‑merkki

Lähimaksusymboli

Lähimaksuasetusten tarkastaminen

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi tai tiliäsi ja sitten Napauttamalla maksamisen käyttöönotto.
  3. Katso, oletko valmis lähimaksamiseen. Napauttamalla maksaminen Google Walletilla:

Jos kaikki vaatimukset täyttyvät, puhelimella voi tehdä lähimaksuja.

Lähimaksutavan käyttöönotto

Jos haluat ottaa lähimaksut käyttöön, lisää vähintään yksi maksutapa Google Walletiin.

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Napauta yläreunasta korttia, jota haluat käyttää. Sinun on ehkä pyyhkäistävä näyttöä, jotta se tulee näkyviin.
  3. Lue kortin yläpuolella näkyvä viesti:
    • "Aseta lukijaa vasten" . Korttisi on valmis napauttamalla maksamiseen.
    • "Korttia ei ole otettu käyttöön" . Jotta voit tehdä lähimaksuja, napauta korttisi alta Viimeistele käyttöönotto. Seuraa näytön ohjeita ja vahvista maksutapasi.
    • "Lähimaksut pois käytöstä" . Puhelimesi ei joko tue NFC:tä tai se on pois päältä. NFC:n on oltava päällä, jotta voit tehdä lähimaksuja.
    • "Kortti jäädytetty" . Kortissasi on ongelma. Ota yhteyttä pankkisi, jotta se voidaan ratkaista.

Maksaminen kaupassa

Vaihe 1: Aktivoi puhelin ja avaa sen lukitus

Tärkeää: Pixel 7- ja Pixel 7 Pro ‑puhelimien kasvojentunnistusavaus ei tue lähimaksamista tällä hetkellä.

Aktivoi puhelimen näyttö ja avaa puhelimen lukitus. Google Wallet ‑sovellusta ei tarvitse avata.

Vinkki: Useimmilla alueilla puhelimen lukitusta ei tarvitse avata pienten tapahtumien vuoksi.

Vaihe 2: Pidä puhelimesi takaosaa maksupäätteellä muutaman sekunnin ajan

Kun maksu on suoritettu, näytölle ilmestyy sininen valintamerkki.

Jos valintamerkkiä ei näy, tee näin:

• Kokeile pitää puhelinta eri tavalla. Puhelimesi NFC-antenni saattaa sijaita laitteesi ylä- tai alaosassa.
  • Pidä puhelintasi lähempänä maksupäätettä.
  • Pidä puhelinta maksupäätteellä muutama sekunti pidempään.

Jos näet valintamerkin, mutta kassatyöntekijän mukaan maksu ei onnistunut:

• Tarkista, että kauppa hyväksyy mobiilimaksut.
  • Ota yhteyttä pankkiisi. Kortissasi saattaa olla ongelma, ja pankki on voinut hylätä tapahtuman. Jos tapahtuma hylätään, sinua ei veloiteta.
Näin maksat napauttamalla
Animation of a mobile device that is held above a payment reader to make a contactless payment

Vaihe 3: Seuraa kehotettaessa näytön ohjeita

Osa kaupoista kysyy PIN-koodia tai allekirjoitusta. Seuraa kehotettaessa näytön ohjeita.

• Debit-kortit: Lisää kortin tunnusluku. Tunnusluku on eri asia kuin laitteesi avaamiseen käytettävä PIN-koodi.
  • Credit-kortit: Suuret maksut vahvistetaan allekirjoituksella kuittiin tai näytölle.

Käytä toista maksutapaa

Jos haluat maksaa toisella kortilla, voit vaihtaa oletusmaksutapaa.

Kaupasta ostetun tuotteen palauttaminen

1. Vie kuitti ja tuote kauppaan.
  2. Jos sinua pyydetään laittamaan korttisi maksupäätteeseen, aseta puhelimen takaosa lähimaksupäätettä vasten.

Joidenkin palautusten yhteydessä tarvitaan virtuaalisen tilinumerosi neljä viimeistä numeroa.

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Valitse yläreunasta kortti, jolla maksoit ostoksen. Sinun on ehkä pyyhkäistävä näytöllä oikealta vasemmalle, jotta löydät sen.
  3. Valitse  Tiedot ja sitten Virtuaalinen tilinumero.

Jälleenmyyjä kertoo, milloin hyvityksen pitäisi näkyä tililläsi.

Lisätietoa

Tarvitsetko vielä apua?

Jos sinulla on edelleen ongelmia tai kysyttävää, voit kysyä yhteisöltä tai ottaa yhteyttä meihin.