Lägga till PayPal (endast USA och Tyskland)

I USA och Tyskland kan du lägga till PayPal som betalningsmetod i Google Wallet-appen. Du kan använda PayPal för att betala för vissa Google-produkter i deltagande butiker, appar och webbplatser.

Lägga till ett PayPal-konto

1. Öppna Google Wallet-appen på telefonen.
  2. Tryck på Lägg till i Wallet längst ned.
  3. Tryck på Kontokort.
  4. Tryck på PayPal.
  5. Följ anvisningarna på skärmen för att länka ditt PayPal-konto.

Ditt PayPal-saldo fylls på automatiskt

När PayPal-saldot tar slut fylls mer pengar på från ett bankkort eller ett bankkonto som är länkat till PayPal-kontot. Som standard läggs 10 USD till åt gången.

PayPal-saldot fylls på om det behövs för att täcka den totala kostnaden för ett köp.

Så här ändrar du standardbeloppet för påfyllning eller inaktiverar automatisk påfyllning för Google Pay:

1. Öppna paypal.com.
  2. Logga in på ditt konto.
  3. Klicka på More vid PayPal-saldot följt av Automatic top-up.
  4. På den här skärmen kan du göra följande:
    • Aktivera eller inaktivera automatisk påfyllning.
    • Ändra påfyllningsbeloppet.
    • Ändra betalningsmetoden för påfyllning.

Tips! Om du inaktiverar automatisk påfyllning medges inte framtida Google Pay-transaktioner om du inte har tillräckligt PayPal Cash- eller PayPal Cash Plus-saldo för köpet. Mer information finns på PayPals webbplats.

Hitta din PayPal-pinkod

Vissa butiker och webbplatser kan be om din PayPal-pinkod i butik. Din standardpinkod är de fyra sista siffrorna i det virtuella kortnumret. Läs om hur du ändrar PayPal-pinkoden.

Ta bort ett PayPal-konto

1. Öppna Google Wallet-appen på telefonen.
  2. Svep åt vänster högst upp tills du kommer till PayPal-kontot.
  3. Tryck på PayPal-kontot.
  4. Tryck på Mer uppe till höger följt av Ta bort betalningsmetod.

Så delas dina uppgifter med PayPal

När du konfigurerar PayPal som betalningsmetod delas data mellan Google och PayPal.

• Google delar följande uppgifter med PayPal:
    • Namn
    • E-post
    • Telefonnummer
    • IP-adress
    • Enhetsinformation, till exempel modell, identifierare, operativsystem och nätverksoperatör
    • Profilbild
    • Platsöversikt vid konfigureringen
    • Signaler från Google-kontot, t.ex. hur länge du har haft kontot och sessionens längd
  • PayPal delar följande uppgifter med Google:
    • Namn
    • Faktureringsadress
    • Telefonnummer
    • Kontotyp
    • Kontoaktivitet

Data delas också när du gör en Google Wallet-betalning med PayPal.

• Google delar följande uppgifter med PayPal:
    • IP-adress
    • Enhetsinformation, till exempel modell, identifierare, operativsystem och nätverksoperatör
  • PayPal delar följande uppgifter med Google:
    • Namn
    • Land eller region