Hantera objekt i Google Wallet

Du kan lägga till, flytta eller ta bort kort, värdekort, biljetter, nycklar och id:n i Google Wallet:

• i appen
  • online
  • i andra appar med alternativet Lägg till i Google Wallet
  • i andra Google-produkter, t.ex. Gmail.

Obs! Objekt kan hanteras på olika sätt på olika enheter och appar.

Lägga till objekt i Google Wallet

Lägga till ett objekt med Google Wallet-appen
  1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Tryck på Lägg till i Google Wallet längst ned.
  3. Välj vilken typ av objekt du vill lägga till. Du kan lägga till
    • kontokort
    • kollektivtrafikkort
    • stamkundskort
    • presentkort.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att lägga till objektet i Google Wallet.

Lägga till ett objekt med alternativet Lägg till i Google Wallet

Om du är inloggad på ditt konto på webbplatsen eller i appen på telefonen kanske alternativet Lägg till i Google Wallet visas. Med det här alternativet kan du lägga till ett kort eller värdekort direkt i Google Wallet.

Här är några exempel på objekt du kan lägga till i Google Wallet:

Så här lägger du till ett kort eller värdekort:

1. Tryck på Lägg till i Google Wallet följt av Lägg till i Wallet.
    • Du kan bli ombedd att verifiera din identitet med skärmlåset eller lösenordet.
  2. Om du har fler än ett Google-konto väljer du det konto där du vill spara kortet eller värdekortet.
  3. Läs och godkänn villkoren.
    • Om du har Google Wallet-appen: Kortet eller värdekortet läggs till i plånboken.
    • Om du inte har Google Wallet-appen: Du uppmanas att ladda ned appen för att fortsätta. Följ anvisningarna på skärmen.
Lägga till en digital bilnyckel i Google Wallet

Du kan lägga till bilnycklar som stöds i Google Wallet. Läs mer om hur du konfigurerar och hanterar en digital bilnyckel.

Lägga till objekt från Gmail

Viktigt! Om du raderar e-postmeddelandet med värdekortet, stamkundskortet eller biljetten tas det bort från Google Wallet. Om du raderar ett Gmail-meddelande finns det kvar i papperskorgen i 30 dagar. Därefter raderas e-postmeddelandet permanent. Du kan lägga till värdekortet igen med Google Wallet-appen.

Så här lägger du till ett objekt från inkorgen i Gmail automatiskt:

1. Öppna Gmail-appen på Android-telefonen.
  2. Tryck på menyn Menu följt av Inställningar följt av kontot du vill ändra.
  3. Aktivera datadelning under Allmänt med alternativet för att aktivera eller inaktivera smarta funktioner och anpassning i andra produkter från Google.

Tips! Om den här inställningen är inaktiverad importeras inte värdekort som stamkundskort, evenemangsbiljetter, boardingkort med mera automatiskt från inkorgen i Gmail.

Lägga till objekt från ett foto

Du kan spara värdekort i Google Wallet från en bild. Exempel:

• bibliotekskort
  • gymkort
  • parkeringskort

Lägga till ett värdekort från ett foto

1. Ta ett tydligt och högupplöst foto av värdekortet med telefonen.
  2. Öppna Google Wallet-appen .
  3. Tryck på Lägg till i Wallet följt av Foto.
  4. Välj ett tydligt och stort foto av streckkoden.
  5. Lägg till ett namn och en beskrivning för värdekortet.
  6. Tryck på Lägg till.
  7. Använd värdekortet genom att välja värdekortet och skanna streckkoden eller QR-koden i en läsare.

Tips! Om du vill se originalbilden som användes för att skapa värdekortet trycker du på Mer uppe till höger.

Lägga till ett objekt från en konverterad fil

Viktigt! Ett konverterat värdekort kan ha begränsad funktionalitet och du kanske inte får uppdateringar om värdekortet.

Du kan spara värdekort från olika platser online i Google Wallet. Vissa värdekort måste konverteras från sitt ursprungliga format.

1. Öppna värdekortet för att lägga till värdekortet i Google Wallet.
  2. Välj Google Wallet.
    • Om du vill ställa in Google Wallet-appen som standard trycker du på Alltid.
  3. Tryck på Fortsätt.
    • Du kan behöva verifiera din identitet.
  4. Tryck på Jag förstår.

Tips! När värdekortet har lagts till visas ett bekräftelsemeddelande.

Jag kan inte lägga till värdekortet i Google Wallet

Om du får ett felmeddelande när du sparar värdekortet finns det ett problem med värdekortet. Åtgärda problemet genom att kontakta värdekortets utfärdare.

Flytta värdekort för enskilda enheter

Vissa värdekort kan bara sparas på en enskild enhet eller i ett Google-konto. Värdekorten måste sparas i Google Wallet-appen. Så här flyttar du dem till en annan enhet:

1. Ta bort värdekortet från den aktuella enheten eller Google-kontot.
  2. Öppna värdekortets länk på den nya enheten.

Ta bort objekt från Google Wallet

Obs! När du tar bort ett objekt från telefonen, smartklockan eller webbplatsen för Wallet tas det bort på alla enheter.

Ta bort från telefonen
  1. Öppna Google Wallet-appen på telefonen.
  2. Leta reda på kortet eller värdekortet du vill ta bort.
    • Om det är ett kort kan du behöva svepa åt vänster för att hitta det.
    • Om det är ett värdekort kanske du behöver svepa uppåt för att hitta det.
  3. Tryck på kortet eller värdekortet.
  4. Tryck på Mer More längst upp till höger.
    • För ett kort trycker du på Ta bort betalningsmetod.
    • För ett värdekort trycker du på Ta bort.

Om du vill lägga till objekt som du har tagit bort igen följer du stegen ovan.

Ta bort från smartklockan
  1. Öppna Wallet-appen på smartklockan.
  2. Scrolla till värdekortet du vill ta bort och tryck på det.
  3. Scrolla på skärmen med värdekort.
  4. Tryck på Ta bort värdekort.
Ta bort från webbplatsen

Obs!

• Endast användare i USA och Japan har åtkomst till värdekort på webbplatsen för Google Wallet.
  • Alla värdekort visas inte på webbplatsen. Exempel:
    • privata värdekort, som id:n och sjukförsäkringskort
    • värdekort för en enhet.

Så här raderar du ett värdekort:

1. Öppna webbplatsen för Google Wallet.
  2. Välj värdekortet som du vill ta bort.
  3. Klicka på Ta bort.

Dela värdekort, biljetter och kort

Du kan dela vissa värdekort från Google Wallet till någon annans Google Wallet. Så här delar du värdekort, biljetter och kort:

1. Tryck på Dela Share.
    • Du kan dela ett värdekort med Dela Share ovanför.
  2. Tryck på Dela nu.
    • När du delar länken kan mottagaren vidarebefordra den till vem som helst.
    • När du har delat länken går det inte att ångra åtgärden.

Överför värdekort, biljetter och kort

Kontakta värdekortets utfärdare om du vill kontrollera supportöverföringar och vill ha mer information om överföringsprocessen.