Administrer elementer i Google Wallet

Du kan legge til, flytte eller fjerne kort, billetter, nøkler og legitimasjoner i Google Wallet

• i appen
  • på nettet
  • i andre apper der du ser alternativet «Legg til i Google Wallet»
  • i andre Google-produkter, for eksempel Gmail

Viktig: Elementer kan bli administrert ulikt i forskjellige enheter og apper.

Legg til elementer i Google Wallet

Legg til elementer med Google Wallet-appen
  1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Trykk på Legg til i Google Wallet nederst.
  3. Velg typen element du vil legge til. Du kan legge til
    • betalingskort
    • reisekort
    • stamkundekort
    • gavekort
  4. Følg veiledningen på skjermen for å legge til elementet i Google Wallet.

Legg til elementer med alternativet «Legg til i Google Wallet»

Hvis du er logget på kontoen din på nettstedet eller i appen på telefonen, ser du kanskje alternativet «Legg til i Google Wallet». Med dette alternativet kan du legge til kort eller billetter direkte i Google Wallet.

Her er noen eksempler på hva du kan legge til i Google Wallet på denne måten:

Slik legger du til kort eller billetter:

1. Trykk på Legg til i Google Wallet og så Legg til i Wallet.
    • Du kan bli bedt om å bekrefte identiteten din med skjermlås eller passord.
  2. Hvis du har mer enn én Google-konto, velger du den du vil lagre kortet eller billetten i.
  3. Les og godta vilkårene.
    • Hvis du har Google Wallet-appen: Kortet eller billetten legges til i lommeboken din.
    • Hvis du ikke har Google Wallet-appen: Du blir bedt om å laste ned appen for å fortsette. Følg veiledningen på skjermen.
Legg til digitale bilnøkler i Google Wallet

Du kan legge til støttede bilnøkler i Google Wallet. Se hvordan du konfigurerer og administrerer digitale bilnøkler.

Legg til elementer fra Gmail

Viktig: Hvis du sletter e-posten med kortet, billetten eller stamkundekortet, fjernes elementet fra Google Wallet. Hvis du sletter en Gmail-melding, blir den liggende i papirkurven i 30 dager. Deretter slettes e-posten for godt. Du kan legge til kortet eller billetten på nytt med Google Wallet-appen.

Slik legger du til elementer fra Gmail-innboksen automatisk:

1. Åpne Gmail-appen på Android-telefonen din.
  2. Trykk på menyen Menu og så Innstillinger og så kontoen du vil endre.
  3. For å slå på datadeling, gå til «Generelt» og slå «Smarte funksjoner og personlig tilpasning i andre Google-produkter» på eller av.

Tips: Hvis denne innstillingen er slått av, importeres ikke stamkundekort, arrangementsbilletter, ombordstigningskort og lignende fra Gmail-innboksen automatisk.

Legg til elementer fra bilder

Du kan lagre kort og billetter i Google Wallet fra bilder. For eksempel

• bibliotekkort
  • kort til treningssenter
  • parkeringbilletter og -kort

Legg til kort og billetter fra bilder

1. Bruk telefonen til å ta et godt bilde med høy oppløsning av kortet/billetten.
  2. Åpne Google Wallet-appen .
  3. Trykk på Legg til i Wallet og så Bilde.
  4. Velg et stort, tydelig bilde av strekkoden.
  5. Legg til et navn og en beskrivelse for kortet/billetten.
  6. Trykk på Legg til.
  7. For å bruke kortet eller billetten, velg kortet/billetten og skann strekkoden eller QR-koden med en leser.

Tips: For å se det opprinnelige bildet som ble brukt til å lage kortet eller billetten, trykk på Mer øverst til høyre.

Legg til elementer fra konverterte filer

Viktig: Konverterte kort og billetter kan ha begrenset funksjonalitet, og det er ikke sikkert at du får oppdateringer om dem.

Du kan lagre kort og billetter fra forskjellige steder på nettet i Google Wallet. Noen kort og billetter må konverteres fra det opprinnelige formatet.

1. Åpne kortet eller billetten du vil legge til i Google Wallet.
  2. Velg Google Wallet.
    • For å velge Google Wallet-appen som standard, trykk på Alltid.
  3. Trykk på Fortsett.
    • Du må kanskje bekrefte identiteten din.
  4. Trykk på Jeg forstår.

Tips: Når kortet eller billetten er lagt til, får du en bekreftelsesmelding.

Jeg kan ikke legge til kortet eller billetten i Google Wallet

Hvis du får en feilmelding når du lagrer kortet eller billetten, er det et problem med selve kortet eller billetten. Kontakt utstederen av kortet/billetten for å løse problemet.

Flytt kort og billetter som bare kan være på én enhet

Noen kort og billetter kan bare lagres på én enhet eller i én Google-konto. Slike kort og billetter må lagres i Google Wallet-appen. Slik flytter du dem til en annen enhet:

1. Fjern kortet eller billetten fra den gamle enheten eller Google-kontoen.
  2. Åpne linken til kortet eller billetten på den nye enheten.

Fjern elementer fra Google Wallet

Viktig: Når du fjerner et element fra telefonen, smartklokken eller Wallet-nettstedet, fjernes det fra alle enhetene.

Fjern fra telefonen
  1. Åpne Google Wallet-appen på telefonen .
  2. Finn kortet eller billetten du vil fjerne.
    • For å finne kort må du kanskje sveipe til venstre.
    • For å finne billetter må du kanskje sveipe opp.
  3. Trykk på kortet eller billetten.
  4. Trykk på Mer More øverst til høyre.
    • For kort trykker du på Fjern betalingsmåten.
    • For billetter trykker du på Fjern.

Følg trinnene ovenfor for å legge til fjernede elementer på nytt.

Fjern fra smartklokken
  1. Åpne Wallet-appen på smartklokken.
  2. Rull ned til og trykk på kortet eller billetten du vil fjerne.
  3. Rull nedover på skjermen med informasjonen om kortet eller billetten.
  4. Trykk på Fjern kortet/billetten.
Fjern fra nettstedet

Viktig:

• Bare brukere i USA og Japan kan se kort og billetter på Google Wallet-nettstedet.
  • Ikke alle kort og billetter vises på nettstedet. Dette gjelder for eksempel
    • private kort, for eksempel ID- og helseforsikringskort
    • kort/billetter som bare kan lagres på én enhet

Slik sletter du kort og billetter:

1. Gå til Google Wallet-nettstedet.
  2. Velg kortet eller billetten du vil fjerne.
  3. Klikk på Fjern.

Del kort og billetter

Du kan dele noen kort og billetter fra Google Wallet med andre som bruker Google Wallet. Slik deler du kort og billetter:

1. Trykk på Del Share.
    • Du kan dele kort og billetter hvis Del-symbolet Share vises over dem.
  2. Trykk på Del nå.
    • Når du har delt linken, kan mottakeren videresende den til hvem som helst.
    • Du kan ikke angre deling av linker.

Overfør kort og billetter

Hvis du vil vite hvilke overføringer som støttes, og om overføringsprosessen, kan du kontakte utstederen av kortet/billetten.