Sisällön ylläpito Google Walletissa

Voit lisätä tai siirtää kortteja, lippuja, avaimia ja henkilötodistuksia Google Walletiin tai poistaa niitä

• sovelluksessa
  • verkossa
  • muissa sovelluksissa, joissa on Lisää Google Walletiin ‑vaihtoehto
  • muissa Googlen tuotteissa, kuten Gmailissa.

Tärkeää: Kohteita voidaan hallinnoida eri tavoin eri laitteilla ja sovelluksissa.

Kohteiden lisääminen Google Walletiin

Kohteen lisääminen Google Wallet ‑sovelluksessa
  1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Valitse alareunasta Lisää Google Walletiin .
  3. Valitse lisättävän kohteen tyyppi. Voit lisätä seuraavia:
    • maksukortti
    • matkakortti
    • kanta-asiakaskortti
    • lahjakortti
  4. Lisää sisältöä Google Walletiin näytöllä olevien ohjeiden mukaisesti.

Sisällön lisääminen Lisää Google Walletiin ‑vaihtoehdon avulla

Jos olet kirjautunut tilillesi verkkosivustolla tai puhelimen sovelluksessa, saatat nähdä Lisää Google Walletiin ‐vaihtoehdon. Tämän vaihtoehdon avulla voit lisätä maksu- tai matkakortin suoraan Google Walletiin.

Voit lisätä Google Walletiin näin esimerkiksi seuraavia kohteita:

Näin lisäät kortin:

1. Valitse Lisää Google Walletiin ja sitten Lisää Walletiin.
    • Sinua saatetaan pyytää vahvistamaan henkilöllisyytesi näytön lukituksen tai salasanan avulla.
  2. Jos sinulla on useita Google-tilejä, valitse se tili, jolle haluat tallentaa kortin.
  3. Lue ja hyväksy ehdot.
    • Jos sinulla on Google Wallet ‑sovellus, kortti lisätään lompakkoosi.
    • Jos sinulla ei ole Google Wallet ‑sovellusta, sinua pyydetään lataamaan sovellus, jotta voit jatkaa. Seuraa ohjeita näytöllä.
Digitaalisen autonavaimen lisääminen Google Walletiin

Voit lisätä Google Walletiin tuettuja autonavaimia. Lue lisää digitaalisen autonavaimen käyttöönotosta ja hallinnasta.

Kohteiden lisääminen Gmailista

Tärkeää: Jos poistat korttiin, kanta-asiakaskorttiin tai lippuun liittyvän sähköpostiosoitteen, kortti tai lippu poistetaan Google Walletista. Poistetut Gmail-viestit säilyvät roskakorissa 30 päivän ajan, jonka jälkeen ne poistuvat pysyvästi. Voit lisätä kortin uudelleen Google Wallet ‐sovelluksella.

Näin lisäät kohteita Gmailin postilaatikosta automaattisesti:

1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella.
  2. Valitse Valikko Menu ja sitten Asetukset ja sitten muokattava tili.
  3. Laita datan jakaminen päälle tai pois päältä laittamalla "Älykkäät ominaisuudet ja personointi muissa Googlen tuotteissa" ‑asetus päälle tai pois päältä Yleiset-osiosta.

Vinkki: Jos asetus on pois päältä, muun muassa kanta-asiakaskortteja, tapahtumalippuja ja tarkistuskortteja ei tuoda automaattisesti Gmailin postilaatikosta.

Kohteiden lisääminen kuvasta

Voit tallentaa kortteja Google Walletiin kuvasta. Esimerkkejä:

• Kirjastokortit
  • Kuntosalikortit
  • Pysäköintikortit

Kortin lisääminen kuvasta

1. Ota puhelimella selkeä ja korkearesoluutioinen kuva kortista.
  2. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  3. Valitse Lisää Walletiin ja sitten Kuva.
  4. Valitse selkeä ja suuri kuva viivakoodista.
  5. Lisää kortille nimi ja kuvaus.
  6. Valitse Lisää.
  7. Voit käyttää korttia valitsemalla kortin ja skannaamalla viivakoodin tai QR-koodin lukijalla.

Vinkki: Jos haluat nähdä kortin luomiseen käytetyn alkuperäisen kuvan, napauta oikeasta yläkulmasta Lisää.

Kohteen lisääminen muunnetusta tiedostosta

Tärkeää: Muunnetun kortin toiminta voi olla rajoitettua, etkä välttämättä saa korttiin liittyviä päivityksiä.

Voit tallentaa kortteja eri verkkosijainneista Google Walletiin. Osa korteista on muunnettava alkuperäisestä muodosta toiseen muotoon.

1. Lisää kortti Google Walletiin avaamalla kortti.
  2. Valitse Google Wallet.
    • Jos haluat asettaa Google Walletin oletussovellukseksi, valitse Aina.
  3. Valitse Jatka.
    • Sinun on ehkä todennettava henkilöllisyytesi.
  4. Valitse Ymmärrän.

Vinkki: Kun kortti on lisätty, näet vahvistusviestin.

Kortin lisääminen Google Walletiin ei onnistu

Jos näet virheilmoituksen tallentaessasi korttia, kortissa on ongelma. Ratkaise ongelma ottamalla yhteyttä kortin myöntäjään.

Yhdellä laitteella käytettävien korttien siirtäminen

Joitakin kortteja voi tallentaa vain yhdelle laitteelle tai Google-tilille. Kortit on tallennettava Google Wallet ‐sovellukseen. Voit siirtää ne toiseen laitteeseen seuraavasti:

1. Poista kortti nykyisestä laitteesta tai Google-tililtä.
  2. Avaa kortin linkki uudella laitteella.

Kohteiden poistaminen Google Walletista

Tärkeää: Kun poistat kohteen puhelimesta, älykellosta tai Wallet-sivustolta, se poistuu kaikilta laitteilta.

Puhelimesta poistaminen
  1. Avaa Google Wallet ‑sovellus puhelimellasi.
  2. Etsi poistettava maksu- tai matkakortti.
    • Sinun täytyy ehkä pyyhkäistä vasemmalle, jotta löydät maksukortin.
    • Sinun täytyy ehkä pyyhkäistä ylöspäin, jotta löydät matkakortin.
  3. Napauta korttia.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää More.
    • Valitse maksukortin kohdalla Poista maksutapa.
    • Valitse matkakortin kohdalla Poista.

Voit lisätä poistamasi kohteet uudelleen yllä olevien ohjeiden mukaisesti.

Älykellosta poistaminen
  1. Avaa Wallet-sovellus älykellolla.
  2. Vieritä poistettavan kortin kohdalle ja napauta sitä.
  3. Vieritä kortin tietonäkymää.
  4. Valitse Poista kortti.
Verkkosivustolta poistaminen

Tärkeää:

• Kortteja voi käyttää Google Wallet ‑sivustolla vain Yhdysvalloissa ja Japanissa.
  • Kaikki kortit eivät näy sivustolla. Esimerkkejä:
    • yksityiset kortit, kuten henkilötodistukset ja sairausvakuutuskortit
    • yhdelle laitteelle tallennettavat kortit.

Näin voit poistaa kortin:

1. Siirry Google Wallet ‐sivustolle.
  2. Valitse poistettava kortti.
  3. Valitse Poista.

Korttien ja lippujen jakaminen

Voit jakaa joitakin kortteja Google Walletista jonkun toisen Google Walletiin. Näin voit jakaa kortteja ja lippuja:

1. Napauta Jaa Share.
    • Voit jakaa kortin, jos sen yläpuolella näkyy Jaa Share.
  2. Napauta Jaa nyt.
    • Kun olet jakanut linkin, vastaanottaja voi lähettää sen edelleen kenelle tahansa.
    • Linkin jakamista ei voi perua.

Korttien ja lippujen siirtäminen

Voit tarkistaa tuetut siirrot ja pyytää lisätietoja siirtoprosessista ottamalla yhteyttä kortin myöntäjään.

Lisätietoa

Tarvitsetko vielä apua?

Jos sinulla on edelleen ongelmia tai kysyttävää, voit kysyä yhteisöltä tai ottaa yhteyttä meihin.