Als u het icoon van de Google Wallet-app niet kunt vinden, kunt u zoeken naar 'Wallet' op uw startscherm of in de App Launcher. Het kan zijn dat Huawei-gebruikers hun telefoon opnieuw moeten opstarten.

Contactloos betalen met uw smartwatch

In bepaalde landen of regio's kunt u de Google Wallet-app op uw smartwatch gebruiken om contactloze betalingen te doen als Google Pay wordt geaccepteerd.

Als u Google Wallet op uw smartwatch wilt gebruiken, moet u:

• een smartwatch met Wear OS-versie 2.0 of hoger hebben,
  • een smartwatch met NFC (Near Field Communication) hebben,
  • zich in een land of regio bevinden waar Pay op Wear OS wordt ondersteund.
  • Zorg dat de Google Wallet-app is geïnstalleerd op uw smartwatch. Als dit niet het geval is, kunt u de app downloaden via de Play Store.
  • Gebruik een ondersteunde kaart.

Tip: PayPal op Google Wallet wordt niet ondersteund op smartwatches.

Een kaart aan uw smartwatch toevoegen

Belangrijk: Momenteel kunt u geen kortings-, klanten- of bonuskaarten toevoegen aan Google Wallet op uw smartwatch.

Als u een kaart aan uw smartwatch toevoegt, heeft u uw telefoon niet nodig om te betalen.

1. Open de Google Wallet-app .
  2. Tik op Aan de slag.
  3. Zet schermvergrendeling aan (als u dat nog niet heeft gedaan).
  4. Volg de instructies op uw telefoon om een creditcard of pinpas toe te voegen.
    1. Tip: Hiermee voegt u alleen een kaart toe aan de Google Wallet-app op uw smartwatch, niet op uw telefoon.
  5. U ziet de kaart nu op uw smartwatch.

In een winkel betalen

1. Open de Google Wallet-app .
  2. Houd uw smartwatch boven de contactloze betaalautomaat totdat u een geluid hoort of uw smartwatch trilt.
  3. Tik op Krediet als daarom wordt gevraagd, ongeacht welk type kaart u gebruikt.
  4. Voor transacties met een pinpas moet u misschien een pincode invoeren. Gebruik de pincode die u bij uw bank heeft ingesteld.

Uw kaarten beheren

Betalen met een kaart die niet uw standaardkaart is

De eerste kaart die u aan Google Wallet toevoegt, is de standaardkaart. Zo gebruikt u een andere kaart:

1. Open de Google Wallet-app .
  2. Swipe naar de kaart die u wilt gebruiken. Wanneer u 'Tegen de terminal houden' ziet, is deze klaar voor gebruik.
  3. Houd uw smartwatch tegen de contactloze betaalautomaat totdat u een geluid hoort of uw smartwatch trilt.
  4. Als u een pinpas gebruikt:
    • Tik op Krediet.
    • Voer zo nodig de pincode in die u bij uw bank heeft ingesteld.
De standaardkaart wijzigen

De stappen verschillen afhankelijk van de versie van uw smartwatch. Hoe u kunt zien welke versie smartwatch u heeft

Wear-versie 3.0

1. Open de Google Wallet-app .
  2. Veeg naar de kaart die u als standaardkaart wilt gebruiken.
  3. Tik op de kaart en dan Als standaard instellen.

Wear-versie 2.0

1. Open de Google Wallet-app .
  2. Veeg naar de kaart die u als standaardkaart wilt gebruiken.
  3. Tik op de kaart.
  4. Swipe vanaf de onderkant omhoog over Meer More.
  5. Tik op Instellen als standaardkaart.
Een kaart verwijderen
  1. Open de Google Wallet-app .
  2. Swipe naar de kaart die u wilt verwijderen.
  3. Tik op de kaart.
  4. Swipe vanaf de onderkant omhoog over Meer More.
  5. Tik op Verwijderen Remove
Eerdere aankopen vinden
  1. Open de Google Wallet-app .
  2. Tik op een kaart.
  3. Swipe over de kaart omhoog om uw transacties te bekijken.

Een probleem oplossen

Ik kan geen kaart toevoegen of er is een kaart verwijderd

Ik kan geen kaart toevoegen

Als u uw kaart niet kunt gebruiken met Google Wallet, bekijkt u de lijst met deelnemende banken en ondersteunde kaarten.

Neem bij vragen of feedback over uw kaart contact op met uw bank.

U krijgt de foutmelding Netwerkfout als u een kaart toevoegt

Zorg ervoor dat uw telefoon in de buurt is. Bluetooth moet aan staan op uw telefoon en smartwatch en u moet een internetverbinding (mobiel of wifi) hebben.

Kaart is automatisch verwijderd

Als u de schermvergrendeling van uw smartwatch verwijdert, worden om veiligheidsredenen alle kaarten verwijderd die u heeft toegevoegd aan Google Wallet. Zo voegt u een kaart opnieuw toe:

1. Open Google Wallet op uw smartwatch.
  2. Voeg een schermvergrendeling toe.
  3. Voeg uw kaart opnieuw toe.
Op mijn smartwatch staat 'Kan geen verbinding maken' of 'Kan accounts niet controleren' of er staat dat ik mijn telefoon opnieuw moet opstarten

Op de smartwatch staat 'Kan geen verbinding maken' en de smartwatch loopt vast als u een kaart toevoegt

Zorg dat Bluetooth op uw telefoon aan staat.

1. Open de Wear OS-app Wear OS by Google op uw telefoon.
  2. Controleer of bovenaan 'Verbonden' staat.
  3. Open de Google Wallet-app op uw smartwatch en probeer opnieuw verbinding te maken.

Op mijn horloge staat 'Kan accounts niet controleren' wanneer ik de app open

Update de Google Wallet-app om deze fout op te lossen.

1. Open de Play Store-app Google Play op uw computer.
  2. Swipe vanaf de bovenkant omlaag en tik op Mijn apps.
  3. Swipe en tik op Google Wallet.
  4. Tik op Updaten.
  5. Open de Google Wallet-app  opnieuw.

De app geeft aan dat ik mijn telefoon opnieuw moet opstarten

1. Start uw telefoon opnieuw op (niet uw smartwatch).
  2. Wacht 30 tot 60 seconden. Uw telefoon kan dan de updates installeren die nodig zijn om uw smartwatch te gebruiken.
  3. Open Google Pay op uw smartwatch en tik op Opnieuw proberen Retry.

De laadcirkel stopt niet met draaien

Sluit de Google Wallet-app op uw smartwatch en open deze opnieuw. Als dat niet werkt, houdt u de aan/uit-knop ingedrukt om de smartwatch opnieuw op te starten.

Problemen met het gebruik van Google Wallet in winkels

Stap 1. Zorg dat de smartwatch goed om uw pols zit en ontgrendeld is

Tik op het scherm om na te gaan of Google Wallet u vraagt uw smartwatch te ontgrendelen. Als dit het geval is, ontgrendelt u de smartwatch voordat u betaalt.

Stap 2. Controleer of de Google Wallet-app is geopend

Net voordat u betaalt, opent u Google Wallet op uw smartwatch. Kijk op het scherm of u de kaart kunt vinden waarmee u wilt betalen.

Stap 3: Houd uw smartwatch langer tegen de lezer

Houd de NFC-antenne van uw smartwatch tegen de lezer totdat u een piep hoort en uw smartwatch trilt.

Tips:

• U kunt uw smartwatch ook in een andere positie tegen de lezer houden. Dit helpt omdat uw smartwatch met de lezer communiceert via NFC.
  • De NFC-antenne van de meeste smartwatches bevindt zich achter het scherm. Raadpleeg de handleiding van uw smartwatch voor de exacte locatie.

Stap 4: Controleer of de winkel contactloze betalingen accepteert

Vraag de kassier of de winkel contactloze betalingen accepteert. Als dat niet het geval is, moet u een fysieke kaart gebruiken.

Google Pay instellen als uw standaard betaalmethode

Nadat u Google Wallet op een nieuw apparaat hebt gedownload, moet u Google Pay misschien instellen als uw standaard betaalmethode.

1. Open Instellingen op uw smartwatch.
  2. Ga naar het gedeelte Connectiviteit of Verbindingen.
  3. Tik op NFC.
  4. Zorg dat Google Pay is geselecteerd als uw betalingsverwerker.

Heeft u nog hulp nodig?

Als u nog steeds problemen of vragen heeft, kunt u de community om hulp vragen of contact met ons opnemen.