Brug Google Wallet til transport

Du kan købe, gemme og bruge digitale kopier af kort til offentlig transport for deltagende offentlige transportsystemer.

I nogle offentlige transportsystemer kan du bruge Google Wallet til at betale for transporten ved billetautomaten med et understøttet betalingskort, der er gemt på din telefon. I andre tilfælde kan du købe eller gemme et kort til offentlig transport i Google Wallet og bruge det ved indgangen.

Google Wallet fungerer ikke sammen med alle offentlige transportsystemer. Få flere oplysninger på websitet for dit offentlige transportsystem.

Betaling for transport

Tip! De offentlige transportsystemer varierer. Du kan få en mere detaljeret vejledning, hvis du besøger dit offentlige transportsystems website.

Trin 1: Tjek forskellige betalingsmetoder for dit offentlige transportsystem

1. Gå til websitet for dit offentlige transportsystem for at få oplysninger om de forskellige måder, du kan betale for at rejse på.
  2. Hvis dit offentlige transportsystem accepterer kontaktløs betaling eller betalingsapps til mobilen, skal du gøre følgende:
    1. Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du føje et betalingskort til Google Wallet.
    2. Væk din telefon, når du ankommer til indgangen til den offentlige transport.
    3. Hold telefonen mod kortlæseren.
    4. Vent, indtil du ser et blåt flueben.
  3. Hvis du skal bruge et kort til offentlig transport for at køre med dit offentlige transportsystem, skal du følge resten af nedenstående trin.

Trin 2: Køb et kort til offentlig transport

Via Google Wallet-appen

1. Åbn Google Wallet-appen .
  2. Tryk på Føj til Wallet .
  3. Tryk på Kort til offentlig transport.
  4. Vælg dit offentlige transportsystem. Øverst kan du se de anbefalede muligheder for offentlig transport og transport i nærheden. Rul for at finde alle understøttede transportmuligheder.
    • Hvis du ikke kan finde dit offentlige transportsystem, skal du følge vejledningen i "Via dit offentlige transportsystem".
  5. Følg vejledningen på skærmen.

Via dit offentlige transportsystem

1. Brug dit offentlige transportsystems website eller mobilapp til at købe et kort til offentlig transport.
  2. Gem kortet til offentlig transport i Google Wallet.
    • Hvis du ikke kan finde "Gem i Google Wallet", kan du ikke bruge dit kort til offentlig transport med Google Wallet. Du kan få flere oplysninger ved at kontakte administratorerne af dit offentlige transportsystem.
    • Hvis du ikke allerede har Google Wallet, skal du downloade Google Wallet-appen.

Trin 3: Aktivér dit kort til offentlig transport

1. Åbn Google Wallet-appen .
  2. Find dit kort til offentlig transport. Du skal muligvis rulle for at finde det.
  3. Tryk på det kort til offentlig transport, du vil bruge.
  4. Tryk på Aktivér.

Trin 4: Brug dit kort til offentlig transport

1. Væk din telefon, når du ankommer til indgangen til den offentlige transport.
    • I nogle offentlige transportsystemer kan det være nødvendigt at låse din telefon op og vælge dit kort til offentlig transport.
  2. Hold din telefon op mod kortlæseren.
  3. Vent, indtil du ser et blåt flueben.
    • I nogle offentlige transportsystemer skal du muligvis vise dit rejsekort til personalet.

For at øge sikkerheden kan du konfigurere telefonen, så den skal låses op for at kunne gennemføre en NFC-transaktion.

Sådan aktiverer du denne indstilling:

1. Gå til Indstillinger Tandhjulsikonet for Indstillinger.
  2. Tryk på Forbundne enheder og derefter Forbindelsespræferencer og derefter NFC.
  3. Slå Kræv, at enheden låses op til NFC til.

Hvis du ikke kan finde denne valgmulighed, kan det være nødvendigt at opdatere telefonen til den nyeste version af Android.

Indsæt penge på et kort til offentlig transport

For understøttede transportsystemer kan du tilføje et genanvendeligt rejsekort i Google Wallet. Du kan sætte penge ind på kortet til offentlig transport og muligvis konfigurere notifikationer om lav saldo og automatisk optankning.

Find, rediger eller slet dit kort til offentlig transport

Find eller vis dit kort til offentlig transport

1. Åbn Google Wallet-appen .
  2. Find dit kort til offentlig transport. Du skal muligvis rulle for at finde det.
  3. Tryk på dit kort til offentlig transport for at vise det.

Find ud af, hvor du har brugt dit kort til offentlig transport

1. Åbn Google Wallet-appen .
  2. Find dit kort til offentlig transport. Du skal muligvis rulle for at finde det.
  3. Find og tryk på kortet til offentlig transport. Du kan finde stationsnavne, rejsedatoer og rejsetidspunkter.

Skift til et andet kort til offentlig transport

I nogle offentlige transportsystemer kan du skifte kort til offentlig transport. Hvis du ikke vil bruge det kort til offentlig transport, der er aktiveret i øjeblikket, skal du gå til det kort til offentlig transport, du vil bruge, og trykke på Aktivér. Dit andet kort til offentlig transport bliver deaktiveret.

Tip! Hvis du har brugt kortet til offentlig transport én gang, forlænger deaktiveringen ikke udløbsdatoen.

Overfør et kort til offentlig transport til en anden enhed

Et kort til offentlig transport kan kun ligge på én telefon ad gangen Hvis du vil bruge et kort til offentlig transport på en anden telefon, skal du fjerne det fra den aktuelle telefon. Når det er fjernet, kan du aktivere det på en anden telefon, der er logget ind på din Google-konto.

Slet et kort til offentlig transport

Vigtigt! Hvis du sletter et kort til offentlig transport, kan du ikke få det tilbage. Du kan slette kort til offentlig transport, der er udløbet, for at fjerne dem fra din liste.

1. Åbn Google Wallet-appen .
  2. Find dit kort til offentlig transport. Du skal muligvis rulle for at finde det.
  3. Tryk på kortet til offentlig transport.
  4. Tryk på Mere More og derefter Slet kort.

Problemløsning

Kort til offentlig transport er forsvundet

Hvis du fjerner din Google Wallet-app eller rydder dine appdata, mister du gemte kort til offentlig transport. Dette kan ske, også selvom du geninstallerer appen. Kontakt administratorerne af det offentlige transportsystem, oplys dem om dit kortnummer, og anmod om en refusion.

Sådan finder du nummeret på dit kort til offentlig transport:

1. Åbn Google Wallet-appen .
  2. Tryk på Udløbne kort og billetter nederst på din liste over kort. Du skal muligvis rulle for at finde det.
  3. Tryk på det rejsekort, du vil have refunderet.
  4. Øverst til højre skal du trykke på Mere More.
  5. Vælg den første mulighed, hvilket som regel er dit offentlige transportsystems oplysninger.
  6. Find sektionen "Billetnummer".

Jeg kan ikke aktivere kort til offentlig transport

Hvis du oplever problemer, når du aktiverer eller deaktiverer dit kort til offentlig transport:

1. Tjek, at kortet til offentlig transport ikke allerede er blevet aktiveret eller deaktiveret.
  2. Prøv at aktivere eller deaktivere kortet igen.
  3. Tjek, at din enhed er online.
  4. Tjek, om din enhed er rootet. Google Wallet virker ikke på rootede enheder.
  5. Hvis intet fungerer, skal du kontakte dit offentlige transportsystem for at få hjælp.

Jeg har lige trykket på et kort, og nu kan jeg ikke trykke på det igen

Hvis du har et genanvendeligt kort til offentlig transport, og du allerede har trykket på det én gang, kan du trykke igen efter 10 minutter. Du kan kun trykke på engangskort til offentlig transport én gang.

Jeg får en kontrolkodefejl, når jeg forsøger at købe et kort til offentlig transport

Kontakt din bank.

Jeg kan ikke købe et kort til offentlig transport eller indsætte penge via Google Maps

I nogle offentlige transportsystemer er der et banner i Google Maps, som fortæller dig, at du kan bruge Google Wallet. Klik på banneret for at få flere oplysninger om, hvordan du bruger Google Wallet til dette offentlige transportsystem.

Hvis du ikke kan købe et kort til offentlig transport eller indsætte penge via Google Maps-appen:

1. Åbn Google Wallet-appen.
  2. Køb et kort til offentlig transport, eller tank op direkte i appen.

Bestrid en debitering for offentlig transport

Kontakt det offentlige transportsystems kundeservice.

Jeg kan ikke finde betalinger for offentlig transport i Google Wallet-appen

Når offentlige transportsystemer debiterer dit betalingskort, tager det normalt en dag, før debiteringen fremgår af din app. For nogle kort, f.eks. Mastercard, kan det tage op til 5 dage. Du kan se en aktuel oversigt over dine billetter i dit transportsystems app eller på deres website.

Jeg kan ikke bruge WageWorks til offentlig transport

WageWorks Mastercard kan bruges til køb af kort til offentlig transport i apps og til saldo i apps til offentlig transport. Vær dog opmærksom på følgende:

• WageWorks Visa-kort understøttes ikke i øjeblikket.

WageWorks understøtter endnu ikke, at disse kort føjes til Google Wallet, så de kan ikke bruges til betaling ved tryk på betalingsterminaler.

Har du brug for mere hjælp?

Hvis du stadig har problemer eller spørgsmål, kan du stille spørgsmål i hjælpeforummet eller kontakte os.