Utilitzar Google Wallet per al transport

Pots comprar, emmagatzemar i fer servir còpies digitals de passis de transport públic dels sistemes de transport públic participants.

En alguns sistemes de transport públic, pots utilitzar Google Wallet per pagar els trajectes al terminal de pagament, amb una targeta de crèdit o de dèbit admesa que tinguis desada al telèfon. En d'altres, pots comprar o desar un passi de transport públic a Google Wallet i utilitzar-lo al punt d'entrada.

Google Wallet no funciona amb tots els sistemes de transport públic. Per obtenir més informació, consulta el lloc web del sistema de transport públic que utilitzes.

Pagar trajectes amb transport públic

Consell: els sistemes de transport públic varien. Per obtenir instruccions més detallades, ves al lloc web del sistema de transport públic que fas servir.

Pas 1: consulta les diferents formes de pagament d'un sistema de transport públic

1. Per trobar informació sobre les diferents maneres de pagar els trajectes, ves al lloc web del teu sistema de transport públic.
  2. Si accepta pagaments sense contacte o aplicacions de pagament mòbil:
    1. Si encara no ho has fet, afegeix una targeta de crèdit o de dèbit a Google Wallet.
    2. Quan arribis a l'entrada del transport públic, activa el telèfon.
    3. Apropa'l al lector de targetes.
    4. Espera que es mostri una marca de verificació blava.
  3. Si necessites un passi de transport públic per fer servir el sistema de transport públic, segueix els passos que s'indiquen a continuació.

Pas 2: compra un passi de transport públic

A través de l'aplicació Google Wallet

1. Obre l'aplicació Google Wallet .
  2. Toca Afegeix a Wallet .
  3. Toca Passi de transport públic.
  4. Selecciona el teu sistema de transport públic. Les opcions de transport públic recomanades o a prop són a la part superior. Desplaça't per trobar totes les opcions de transport públic admeses.
    • Si no trobes el teu sistema de transport públic, segueix les instruccions de la secció "A través del sistema de transport públic".
  5. Segueix les instruccions en pantalla.

A través del sistema de transport públic

1. Compra un passi de transport públic al lloc web o a l'aplicació mòbil del teu sistema de transport públic.
  2. Desa el passi de transport públic a Google Wallet.
    • Si no trobes l'opció "Desa a Google Wallet", no pots fer servir el passi amb Google Wallet. Per obtenir més informació, contacta amb els administradors del sistema de transport públic.
    • Si encara no tens Google Wallet, cal que baixis l'aplicació Google Wallet.

Pas 3: activa el passi de transport públic

1. Obre l'aplicació Google Wallet .
  2. Cerca el passi de transport públic. És possible que hagis de desplaçar-te per trobar-lo.
  3. Toca el passi de transport públic que vols utilitzar.
  4. Toca Activa.

Pas 4: utilitza el passi de transport públic

1. Quan arribis a l'entrada del transport públic, activa el telèfon.
    • En alguns sistemes de transport públic, és possible que hagis de desbloquejar el telèfon i triar el passi.
  2. Apropa el telèfon al lector de targetes.
  3. Espera que es mostri una marca de verificació blava.
    • En alguns sistemes de transport públic, és possible que hagis d'ensenyar el passi a un revisor.

Per millorar la seguretat, pots configurar el telèfon perquè hagi d'estar desbloquejat per completar una transacció NFC.

Per activar aquesta opció de configuració:

1. Ves a Configuració Settings gear.
  2. Toca Dispositius connectats i, a continuació, Preferències de connexió i, a continuació, NFC.
  3. Activa l'opció Sol·licita el desbloqueig del dispositiu per a l'NFC.

Si no trobes aquesta opció, és possible que hagis d'actualitzar el telèfon a la darrera versió d'Android.

Afegir diners a un passi de transport públic

En el cas dels sistemes de transport públic admesos, pots afegir un passi reutilitzable a Google Wallet. Pots afegir diners al passi de transport públic i és possible que puguis configurar notificacions de saldo baix i la càrrega automàtica.

Cercar, canviar o suprimir un passi de transport públic

Cercar o mostrar un passi de transport públic

1. Obre l'aplicació Google Wallet .
  2. Cerca el passi de transport públic. És possible que hagis de desplaçar-te per trobar-lo.
  3. Toca el passi de transport públic per veure'l.

Consultar on has utilitzat un passi de transport públic

1. Obre l'aplicació Google Wallet .
  2. Cerca el passi de transport públic. És possible que hagis de desplaçar-te per trobar-lo.
  3. Cerca i toca el passi de transport públic. Pots consultar els noms de les estacions i les dates i els horaris de viatge.

Canviar a un altre passi de transport públic

Alguns sistemes de transport públic et permeten canviar entre passis de transport públic. Si no vols utilitzar el passi de transport públic que tens activat en aquests moments, ves al passi que vols utilitzar i toca Activa. L'altre passi de transport públic es desactivarà.

Consell: si has utilitzat el passi de transport públic una vegada, desactivar-lo no ampliarà el període de caducitat.

Transferir un passi de transport públic a un altre dispositiu

Una targeta de transport públic només es pot activar en un telèfon alhora. Per utilitzar una targeta de transport públic en un altre telèfon, has de suprimir-la del telèfon actual. Quan ho hagis fet, pots activar-la en un altre telèfon que tingui la sessió iniciada amb el teu Compte de Google.

Suprimir un passi de transport públic

Important: si suprimeixes un passi de transport públic, no el pots recuperar. Pots suprimir passis de transport públic caducats per treure'ls de la llista.

1. Obre l'aplicació Google Wallet .
  2. Cerca el passi de transport públic. És possible que hagis de desplaçar-te per trobar-lo.
  3. Toca el passi de transport públic.
  4. Toca Més More i, a continuació, Suprimeix la targeta.

Corregir un problema

El passi de transport públic ha desaparegut

Si suprimeixes l'aplicació Google Wallet o esborres les dades de l'aplicació, perdràs els passis de transport públic que tinguis emmagatzemats. Això pot passar encara que tornis a instal·lar l'aplicació. Contacta amb els administradors del sistema de transport públic, proporciona'ls el número del passi de transport públic i sol·licita un reembossament.

Per trobar el número del passi de transport públic:

1. Obre l'aplicació Google Wallet .
  2. A la part inferior de la llista de passis, toca Passis caducats. És possible que hagis de desplaçar-te per trobar aquesta opció.
  3. Toca el passi de transport públic que vols que se't reembossi.
  4. A la part superior dreta, toca Més More.
  5. Selecciona la primera opció, que sol ser la informació sobre el teu sistema de transport públic.
  6. Cerca la secció "Número de bitllet".

No puc activar un passi de transport públic

Si tens problemes en activar o desactivar el passi de transport públic:

1. Comprova que el passi de transport públic encara no s'hagi activat ni desactivat.
  2. Prova de tornar a activar-lo o desactivar-lo.
  3. Assegura't que el dispositiu està en línia.
  4. Comprova si el dispositiu està rootejat. Google Wallet no funciona en dispositius rootejats.
  5. Si cap de les opcions anteriors funciona, contacta amb el sistema de transport públic per obtenir ajuda.

Després d'utilitzar el bitllet una vegada, no em deixa tornar-lo a validar

Si tens un passi de transport públic multiús i ja l'has validat una vegada, han de passar 10 minuts abans que puguis tornar-ho a fer. Només pots tocar els passis d'un sol ús una vegada.

Es mostra un error de CVC quan provo de comprar un passi de transport públic

Contacta amb el banc.

No puc comprar un passi de transport públic ni afegir diners amb Google Maps

Per a determinats sistemes de transport públic, un bàner a Google Maps et permet saber que pots utilitzar Google Wallet. Fes clic al bàner per obtenir informació sobre com pots utilitzar aquest sistema de transport públic amb Google Wallet.

Si no pots comprar un passi de transport públic o afegir diners des de l'aplicació Google Maps:

1. Obre l'aplicació Google Wallet.
  2. Compra un passi de transport públic o recarrega'n un des d'aquesta aplicació.

Vull impugnar un càrrec de transport públic

Contacta amb el servei d'atenció al client del sistema de transport públic.

No trobo cap pagament de transport públic a l'aplicació Google Wallet

Els càrrecs que fan els sistemes de transport públic a targetes de crèdit o de dèbit solen tardar 1 dia a mostrar-se a l'aplicació, tot i que per a algunes targetes, com les Mastercard, poden tardar fins a 5 dies. Per obtenir un desglossament de les tarifes actuals, consulta l'aplicació o el lloc web del sistema de transport públic.

No puc utilitzar WageWorks per al transport públic

WageWorks Mastercard es pot utilitzar per comprar passis de transport des de l'aplicació i per carregar saldo en aplicacions de transport públic. Tanmateix:

• Actualment, les targetes WageWorks Visa no s'admeten.

WageWorks encara no admet l'addició d'aquestes targetes a Google Wallet per pagar amb un toc en terminals de pagament.

Necessites més ajuda?

Si continues tenint problemes o si tens cap dubte, pots preguntar a la comunitat o contactar amb nosaltres.