Hantera värdekortsdata

Din aktivitet i Google Wallet sparas i ditt Google-konto. Den här aktiviteten omfattar bland annat värdekort som du har sparat i Wallet och hur du använder dem. Du kan styra hur uppgifterna används, vilken data som sparas och hantera integritetsinställningarna.

Om värdekort

I Google Wallet är värdekort följande:

• Presentkort
  • Kollektivtrafikkort
  • Boardingkort
  • Evenemangsbiljetter
  • Stamkundskort
  • Digitala bilnycklar
  • Campus-id:n

Tips!

Datainställningar för värdekort

Anpassning i Google Wallet

Med den här inställningen kan Google Wallet ge dig tips, förslag och praktiska funktioner baserat på hur du använder värdekort. Information som de typer av värdekort som du har sparat och hur du använt dem används för att anpassa Wallet-upplevelsen.

Den här inställningen är aktiverad som standard och du kan inaktivera den när som helst. Om inställningen är inaktiverad kan du fortfarande hitta och använda något av dina värdekort, men upplevelsen anpassas inte utifrån din aktivitet.

Så här aktiverar eller inaktiverar du inställningen i appen:

1. Öppna Google Wallet-appen på telefonen.
  2. Tryck på profilbilden eller kontot uppe till höger följt av Din data i Wallet följt av Hantera värdekortsdata.
  3. Aktivera eller inaktivera Anpassning i Wallet.

Så här aktiverar eller inaktiverar du inställningen på webbplatsen:

1. Öppna webbplatsen för Google Wallet.
  2. Till vänster klickar du på Inställningar.
  3. Klicka på Hantera värdekortsdata under Data och integritet.
  4. Aktivera eller inaktivera Anpassning i Wallet.

Tips!

• Webbplatsen för Google Wallet är endast tillgänglig i vissa länder och regioner.
  • Du kan även uppdatera inställningen på datorn på myactivity.google.com/product/wallet.
  • I värdekorten ingår inte digitala kvitton eller betalningsmetoder som bank- eller kreditkort. Dina betalningsmetoder kan fortsätta att användas för att anpassa upplevelsen i Google Pay baserat på dina integritetsinställningar i Google Pay. Läs om hur dina uppgifter hålls privata i Google Pay.
Använda värdekort på Google

Med den här inställningen får du åtkomst till värdekort från Google Wallet i andra Google-produkter, till exempel Google Maps och Kalender.

Den här inställningen är aktiverad som standard och du kan inaktivera den när som helst. Om den har inaktiverats delas inte information från Google Wallet med andra Google-tjänster.

Så här aktiverar eller inaktiverar du inställningen i appen:

1. Öppna Google Wallet-appen på telefonen.
  2. Tryck på profilbilden eller kontot uppe till höger följt av Din data i Wallet följt av Hantera värdekortsdata.
  3. Aktivera eller inaktivera Använd värdekort på Google.

Så här aktiverar eller inaktiverar du inställningen på webbplatsen:

1. Öppna webbplatsen för Google Wallet.
  2. Till vänster klickar du på Inställningar.
  3. Klicka på Hantera värdekortsdata under Data och integritet.
  4. Aktivera eller inaktivera Använd värdekort på Google.

Tips!

Inaktivera delning för enskilda värdekort

Viktigt! Vissa objekt delas inte om de har känsliga uppgifter. Om du till exempel sparar ett vaccinationsintyg i Google Wallet kan du inte komma åt det från andra Google-tjänster.

Om integritetsinställningen för värdekort är aktiverad kan du styra om du ska ha åtkomst till enskilda värdekort på Google. Så här ändrar du inställningen för ett enskilt värdekort (endast tillgängligt i Google Wallet-appen):

1. Öppna Google Wallet-appen på telefonen.
  2. Tryck på värdekortet som du vill hantera.
    • Du kan behöva svepa för att hitta det.
  3. Tryck på Information längst ned.
  4. Aktivera eller inaktivera Använd värdekort på Google längst ned.
Anpassning på Google

Viktigt! Den här anpassade inställningen är inte tillgänglig om inställningen Använd värdekort på Google har inaktiverats.

När den här inställningen är aktiverad kan du få anpassade resultat och rekommendationer i till exempel Maps, Kalender och Assistent. Anpassningen baseras på de värdekort du har i Wallet och hur du använder dem. Du kan inaktivera den här inställningen när som helst.

Den här inställningen är inaktiverad som standard. Du kan aktivera eller inaktivera den när som helst. Om inställningen är inaktiverad kan du fortfarande hitta och använda värdekort som du har sparat, men du får inga anpassade resultat och rekommendationer i andra Google-tjänster.

Så här aktiverar eller inaktiverar du inställningen i appen:

1. Öppna Google Wallet-appen på telefonen.
  2.  Tryck på profilbilden eller kontot uppe till höger följt av Din data i Wallet följt av Hantera värdekortsdata.
  3. Aktivera eller inaktivera Anpassning på Google.

Så här aktiverar eller inaktiverar du inställningen på webbplatsen:

1. Öppna webbplatsen för Google Wallet.
  2. Till vänster klickar du på Inställningar.
  3. Klicka på Hantera värdekortsdata under Data och integritet.
  4. Aktivera eller inaktivera Anpassning på Google.

Tips!