Spara ditt student-id i Google Wallet

Obs! Student-id:n stöds för närvarande bara för deltagande högskolor och universitet i USA, Kanada och Australien. Kontakta ditt campuskontor om du vill ta reda på om din högskola eller ditt universitet har stöd för student-id:n i Google Wallet.

Du kan lägga till ditt student-id på en Android-telefon för att på ett säkert sätt komma in i studentbostäder och andra byggnader som stöds. Du kan även använda ditt student-id i Google Wallet för att betala för varor och tjänster på campus, bland annat restauranger, tvättomater, automater och böcker.

Om du vill använda ditt student-id med Google Wallet behöver du följande:

Tips!  Du kanske även behöver den senaste versionen av appen som skolan använder. Kontakta universitetets kortkontor för att ta reda på vilken app du behöver.

Lägga till ditt student-id i Google Wallet

1. Logga in på skolkontot med ditt användarnamn och lösenord.
  2. Tryck på Lägg till i Google Wallet eller Spara i Google Pay.
    • Om du inte har Google Wallet-appen måste du ladda ned den för att fortsätta.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Tips! Om du inte kan lägga till ditt student-id kan du behöva uppdatera dina Google Play-tjänster.

Få tillgång till ditt student-id

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Scrolla ned till ditt student-id.
  3. Tryck på ditt student-id.

Om ditt universitet har stöd för det visas information om saldo och måltidsplan här. Längst ned hittar du ditt student-id och dina kontakt- och supportuppgifter.

Använda ditt student-id på Google

Det går att använda uppgifter från ditt student-id för andra tjänster från Google. Du kan få uppdateringar och aviseringar och använda ditt id i till exempel Shopping och Assistent.

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Scrolla ned till ditt student-id.
  3. Tryck på ditt student-id.
  4. Gå till Använd id-kortet på Google längst ned och aktivera eller inaktivera inställningen.

Använda telefonen för att komma in i byggnader och göra betalningar

Viktigt! Kontakta kortansvarig för ditt campus om du vill ha en lista över platser som godkänner mobila student-id:n i Google Wallet.

När du har lagt till ditt student-id i Google Wallet kan du använda telefonen för att få åtkomst till byggnader och betala för varor eller tjänster på campus.

1. Aktivera mobilen. Du behöver inte låsa upp den.
  2. Håll telefonen mot en kortläsare tills du ser en blå bockmarkering på skärmen.

Tips! Som en extra säkerhetsåtgärd kan du konfigurera telefonen så att den måste låsas upp för att slutföra en NFC-transaktion.

Så här aktiverar du inställningen:

1. Öppna Inställningar Settings.
  2. Tryck på Anslutna enheter följt av Anslutningsinställningar följt av NFC.
  3. Aktivera Kräv att enheten är upplåst för NFC.

Om det här alternativet visas kan du behöva uppdatera telefonen till den senaste versionen av Android.

Se ditt saldo eller sätta in pengar på ditt student-id

Logga in på appen som skolan använder för att hitta och hantera kontosaldot i ditt student-id. Om du behöver mer hjälp kontaktar du kortkontoret på campus.

Åtgärda problem med ditt student-id

Obs! Stegen kan skilja sig något beroende på enhet och Android-version. Om stegen nedan inte fungerar besöker du tillverkarens hjälpcenter.

Ett felmeddelande visas när du försöker lägga till ditt student-id
Tips! På grund av säkerhetsrisker fungerar inte Google Wallet om telefonen är rootad, eller "jailbreakad", kör ett anpassat läsminne eller har modifierad fabriksprogramvara.

Uppdatera Google Play-tjänster

Ofta kan fel som uppstår när du försöker lägga till ditt student-id åtgärdas om du uppdaterar Play-tjänsterna på telefonen.

1. Öppna Inställningar Appen Inställningar på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Appar och aviseringar följt av Visa alla appar.
  3. Scrolla ned till och tryck på Google Play-tjänster.
  4. Scrolla ned till och tryck på Information om appen.
  5. Tryck på Uppdatera eller Installera. Om alternativen inte är tillgängliga är dina Google Play-tjänster uppdaterade.

Tips! Om Google Play-tjänster inte visas öppnar du Inställningar Appen Inställningar. Sök efter Google Play-tjänster högst upp.

Det går inte att betala med student-id i Google Wallet eller få åtkomst till en studentkorridor eller kafeteria

För att kunna göra kontaktlösa betalningar måste telefonen ha NFC. Du kan ta reda på om telefonen har NFC i Inställningar Appen Inställningar. Sök efter NFC högst upp.

• Om du inte får några resultat har telefonen inte NFC och kan inte utföra kontaktlösa betalningar.
  • Om du får upp resultat har telefonen NFC.

Kontrollera sedan att NFC är aktiverat på telefonen.

1. Öppna Inställningar Appen Inställningar på Android-telefonen.
  2. Tryck på Anslutna enheter följt av Anslutningsinställningar följt avNFC.
  3. Aktivera NFC.

Tips! Kontrollera att du har följt konfigurationsstegen och att telefonen är aktiverad och nära läsaren. Om det fortfarande inte fungerar kontaktar du kortkontoret på campus för att få hjälp. Du kan även kontrollera id-statusen i appen som används på skolan.

Du vill ta bort ett student-id
  1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Scrolla ned till ditt student-id.
  3. Tryck på ditt student-id.
  4. Tryck på Mer More uppe till höger följt av Ta bort kort följt av Ta bort.

Tips! Du kan även ta bort ditt student-id via skolkontot.

Du vill överföra ditt student-id till en ny telefon

Steg 1: Ta bort student-id:t från den nuvarande telefonen

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Scrolla ned till ditt student-id.
  3. Tryck på ditt student-id.
  4. Tryck på Mer More följt av Ta bort kort högst upp till höger.

Steg 2: Konfigurera ditt student-id på din nya mobil

1. Logga in på skolkontot med ditt användarnamn och lösenord.
  2. Tryck på Lägg till i Google Wallet.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.
  4. Öppna Google Wallet-appen på den nya enheten.
  5. Scrolla ned till ditt student-id.
  6. Tryck på ditt student-id.
Telefonen har kommit bort eller är stulen

Om telefonen kommer bort eller blir stulen tar du omedelbart bort ditt student-id från Google Wallet via skolkontot. När du har hittat enheten eller skaffat en ny kan du återaktivera student-id:t.

Tips! Läs mer om hur du kan förbereda dig för att hitta en borttappad Android-enhet.

Ditt student-id är avstängt

Om du har stängt av ett eget id kan du återaktivera det i appen som används på skolan. Om någon annan har stängt av ditt id kontaktar du universitetets kortkontor.

Du har en internationell telefon

Student-id:n stöds för närvarande bara på enheter som köpts i USA, Kanada och Australien. Stöd för internationella enheter kommer snart.