Lagre studentkortet ditt i Google Wallet

Viktig: Studentkort støttes foreløpig bare for enkelte deltakende universiteter og høyskoler i USA, Canada og Australia. Kontakt utdanningsinstitusjonen din for å finne ut om den støtter bruk av studentkort med Google Wallet.

Du kan legge til studentkortet ditt på Android-telefonen for å få rask adgang til studenthjemmet der du bor, eller andre støttede bygninger. Du kan også bruke studentkortet med Google Wallet til å betale for varer eller tjenester på campus, for eksempel mat, vaskeritjenester, varer i salgsautomater og bøker.

For å bruke studentkortet med Google Wallet trenger du dette:

Tips: Det kan også hende at du også må ha den nyeste versjonen av appen som skolen din bruker. Kontakt utdanningsinstitusjonen din for å finne ut hvilken app du må ha.

Legg til studentkortet ditt i Google Wallet

1. Logg på skolekontoen din med brukernavn og passord.
  2. Trykk på Legg til i Google Wallet eller Lagre i Google Pay.
    • Hvis du ikke har Google Wallet-appen, må du laste den ned for å fortsette.
  3. Følg veiledningen på skjermen.

Tips: Hvis du ikke får lagt til studentkortet, må du kanskje oppdatere Google Play-tjenestene.

Gå til studentkortet

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Rull til du finner studentkortet ditt.
  3. Trykk på studentkortet.

Hvis universitetet støtter disse funksjonene, finner du kontosaldoer og informasjon om måltidsordningen du har valgt. Nederst finner du nummeret på studentkortet samt kontakt- og brukerstøtteinformasjon.

Bruk studentkortet på Google

Du kan bruke informasjon tilknyttet studentkortet i andre Google-tjenester. Du kan få oppdateringer og varsler og se kortet i tjenester som Shopping og Assistent.

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Rull til du finner studentkortet ditt.
  3. Trykk på studentkortet.
  4. Finn «Bruk ID-kort på Google» nederst, og slå denne innstillingen på eller av.

Bruk telefonen til å betale og få adgang til bygninger

Viktig: Kontakt skolen for å få en liste over steder som godtar bruk av studentkort på mobil med Google Wallet.

Når du har lagt til studentkortet i Google Wallet, kan du bruke telefonen til å få adgang til bygninger og betale for varer eller tjenester på campus.

1. Aktiver skjermen på telefonen. Du trenger ikke å låse den opp.
  2. Hold den inntil en kortleser til du ser en blå hake på skjermen.

Tips: Som et ekstra sikkerhetstiltak kan du konfigurere telefonen slik at den må låses opp for å gjennomføre NFC-transaksjoner.

Slik slår du på denne innstillingen:

1. Gå til Innstillinger Settings.
  2. Trykk på Tilkoblede enheter og så Tilkoblingsinnstillinger og så NFC.
  3. Slå på Krev opplåst enhet for NFC.

Hvis du ikke finner dette alternativet, må du kanskje oppdatere telefonen til den nyeste versjonen av Android.

Sjekk saldoen eller fyll penger på studentkortet

Logg på appen som skolen din bruker, for å finne og administrere kontosaldoen for studentkortet ditt. Kontakt utdanningsinstitusjonen din hvis du trenger mer hjelp.

Løs problemer med studentkortet

Viktig: Denne fremgangsmåten kan variere avhengig av hvilken enhet og Android-versjon du har. Hvis fremgangsmåten nedenfor ikke fungerer, kan du gå til brukerstøtten for enhetsprodusenten.

Du får en feilmelding når du prøver å legge til studentkortet
Tips: Av sikkerhetshensyn fungerer ikke Google Wallet hvis telefonen har rottilgang, er låst opp med «jailbreaking», kjører en egendefinert ROM eller har fabrikkprogramvare som er endret.

Oppdater Google Play-tjenestene

Feilen du får når du prøver å legge til studentkortet, kan ofte løses ved å oppdatere Play-tjenestene på telefonen.

1. Åpne Innstillinger Innstillinger-app på Android-enheten din.
  2. Trykk på Apper og varsler og så Se alle appene.
  3. Rull til og trykk på Google Play-tjenester.
  4. Rull til og trykk på Informasjon om appen.
  5. Trykk på Oppdater eller Installer. Hvis disse alternativene ikke er tilgjengelige, er Google Play-tjenestene oppdatert.

Tips: Hvis du ikke finner Google Play-tjenester, åpner du Innstillinger Innstillinger-app. Søk etter Google Play-tjenester øverst.

Du får ikke adgang til studenthjemmet eller kantinen eller betalt med studentkortet via Google Wallet

Telefonen må ha NFC for at du skal kunne betale kontaktløst. For å sjekke om telefonen har NFC, gå til Innstillinger Innstillinger-app. Søk etter «NFC» øverst.

• Hvis du ikke får treff, har ikke telefonen NFC, og da kan du ikke betale kontaktløst.
  • Hvis du får treff, har telefonen NFC.

Sjekk at NFC er slått på på telefonen:

1. Åpne Innstillinger Innstillinger-app på Android-telefonen.
  2. Trykk på Tilkoblede enheter og så Tilkoblingsinnstillinger og så NFC.
  3. Slå på NFC.

Tips: Sjekk at du har fulgt konfigureringstrinnene, og sørg for at telefonen er vekket og i nærheten av leseren. Hvis det fortsatt ikke fungerer, bør du be utdanningsinstitusjonen om hjelp. Du kan også sjekke statusen for kortet i appen som skolen din bruker.

Du vil fjerne et studentkort
  1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Rull til du finner studentkortet ditt.
  3. Trykk på studentkortet.
  4. Øverst til høyre trykker du på Mer More og så Fjern kortet og så Fjern.

Tips: Du kan også fjerne studentkortet via skolekontoen din.

Du vil overføre studentkortet til en ny telefon

Trinn 1: Fjern studentkortet fra den gamle telefonen

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Rull til du finner studentkortet ditt.
  3. Trykk på studentkortet.
  4. Øverst til høyre trykker du på Mer More og så Fjern kortet.

Trinn 2: Konfigurer studentkortet på den nye telefonen

1. Logg på skolekontoen din med brukernavn og passord.
  2. Trykk på Legg til i Google Wallet.
  3. Følg veiledningen på skjermen.
  4. Åpne Google Wallet-appen på den nye enheten.
  5. Rull til du finner studentkortet ditt.
  6. Trykk på studentkortet.
Du har mistet telefonen eller den er stjålet

Hvis du mister telefonen din eller den blir stjålet, må du umiddelbart fjerne studentkortet fra Google Wallet via skolekontoen din. Når du har funnet enheten eller fått en ny, kan du aktivere studentkortet på nytt.

Tips: Slik kan du finne en mistet Android-enhet.

Studentkortet er sperret

Hvis du har sperret kortet selv, kan du oppheve sperringen i appen som skolen din bruker. Hvis noen andre har sperret det, må du kontakte utdanningsinstitusjonen din.

Du har et internasjonalt telefonnummer

Studentkort støttes foreløpig bare for enheter som er kjøpt i USA, Canada eller Australia. Støtte for internasjonale enheter kommer snart.