Opiskelijakortin tallentaminen Google Walletiin

Tärkeää: Tällä hetkellä vain mukana olevat yliopistot Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Australiassa tukevat opiskelijakortin käyttöä Google Walletilla. Ota yhteyttä opiskelijakortin myöntäjään selvittääksesi, tukeeko yliopistosi opiskelijakortin käyttöä Google Walletilla.

Kun lisäät opiskelijakortin Android-puhelimeen, pääset sillä turvallisesti sisään asuntolaan ja muihin tuettuihin rakennuksiin. Voit myös maksaa Google Walletiin tallennetulla opiskelijakortilla kampuksen tuotteita tai palveluja. Voit maksaa sillä esimerkiksi ruokalassa, pesulassa, myyntiautomaateissa ja kirjakaupassa.

Opiskelijakortin Google Walletilla käyttöä varten tarvitset

Vinkki: Saatat myös tarvita sovelluksen uusimman version, jota oppilaitoksesi käyttää. Tarkista opiskelijakortin myöntäjältä, minkä sovelluksen tarvitset.

Opiskelijakortin lisääminen Google Walletiin

1. Kirjaudu oppilaitoksen tilille käyttäjänimellä ja salasanalla.
  2. Valitse Lisää Google Walletiin tai Tallenna Google Payhin.
    • Jos sinulla ei ole Google Wallet ‑sovellusta, lataa se jatkaaksesi.
  3. Seuraa näytön ohjeita.

Vinkki: Jos opiskelijakortin lisääminen ei onnistu, sinun on ehkä päivitettävä Google Play Palvelut.

Opiskelijakortin tietojen tarkastelu

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Vieritä alaspäin, kunnes löydät opiskelijakortin.
  3. Napauta opiskelijakorttia.

Voit tarkistaa opiskelijakortilta tilisi saldon ja ateriatiedot, jos yliopistosi tukee kyseisiä ominaisuuksia. Alareunassa näet opiskelijakorttisi numeron sekä yhteys- ja tukitietosi.

Opiskelijakortin käyttäminen Googlen palveluissa

Voit käyttää opiskelijakorttisi tietoja muissa Googlen palveluissa. Voit saada päivityksiä ja ilmoituksia, ja lisäksi näet opiskelijakorttisi Shoppingissa, Assistantissa ja muissa palveluissa.

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Vieritä alaspäin, kunnes löydät opiskelijakortin.
  3. Napauta opiskelijakorttia.
  4. Etsi alareunasta Käytä henkilökorttia Googlessa ja laita asetus päälle tai pois päältä.

Ovien avaaminen ja maksaminen puhelimella

Tärkeää: Ota yhteyttä opiskelijakortin myöntäjään saadaksesi luettelon paikoista, jotka hyväksyvät opiskelijakortin käytön Google Walletilla.

Kun lisäät opiskelijakortin Google Walletiin, voit käyttää puhelinta rakennusten ovien avaamiseen ja tuotteiden tai palvelujen maksamiseen kampuksella.

1. Aktivoi puhelin. Puhelimen lukitusta ei tarvitse avata.
  2. Pidä puhelinta kortinlukijaa vasten, kunnes näytöllä näkyy sininen valintamerkki.

Vinkki: Voit parantaa suojausta valitsemalla, että puhelimesi lukitus on avattava NFC-maksua varten.

Asetuksen käyttöönotto:

1. Siirry Asetuksiin Settings.
  2. Valitse Yhdistetyt laitteet ja sitten Yhteysasetukset ja sitten NFC.
  3. Laita päälle Vaadi laitteen lukituksen avaamista NFC:n käyttämiseksi.

Jos et löydä tätä vaihtoehtoa, sinun on ehkä päivitettävä puhelimesi uusimpaan Android-versioon.

Saldon katsominen ja rahan lisääminen opiskelijakortille

Voit tarkistaa opiskelijakorttisi tilin saldon ja ylläpitää sitä kirjautumalla sisään oppilaitoksesi käyttämään sovellukseen. Jos tarvitset lisäapua, ota yhteyttä opiskelijakortin myöntäjään.

Opiskelijakorttiin liittyvien ongelmien korjaaminen

Tärkeää: Vaiheet voivat olla erilaiset laitteesta ja Android-versiosta riippuen. Jos alla olevat ohjeet eivät toimi, siirry laitteen valmistajan ohjekeskukseen.

Saat virheilmoituksen, kun yrität lisätä opiskelijakortin
Vinkki: Jos puhelin edellyttää pääkäyttäjän oikeuksia, sen suojaus on murrettu, siinä on räätälöity ROM-muisti tai sen tehdasohjelmistoa on muokattu, Google Wallet ei toimi turvallisuusriskien vuoksi.

Google Play Palveluiden päivittäminen

Jos saat virheilmoituksen opiskelijakortin lisäämisen yhteydessä, ongelma korjaantuu usein päivittämällä puhelimen Google Play Palvelut.

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Vieritä alaspäin ja valitse Google Play Palvelut.
  4. Vieritä alaspäin ja valitse Sovelluksen tiedot.
  5. Valitse Päivitä tai Asenna. Jos edellä mainittuja vaihtoehtoja ei ole saatavilla, Google Play Palvelut on ajan tasalla.

Vinkki: Jos et löydä Google Play Palveluita, avaa Asetukset Asetukset-sovellus. Hae yläreunasta sanoilla Google Play Palvelut.

Et pysty maksamaan opiskelijakortilla Google Walletilla tai et pääse sisään asuntolaan tai kahvilaan

Puhelimessasi on oltava NFC-toiminto, jotta voit tehdä lähimaksuja. Tarkista onko puhelimessasi NFC-toiminto valitsemalla Asetukset Asetukset-sovellus. Hae yläreunasta sanalla NFC.

• Jos et näe hakutuloksia, puhelimessasi ei ole NFC:tä eikä sillä voi tehdä lähimaksuja.
  • Jos saat hakutuloksia, puhelimessasi on NFC.

Tarkista seuraavaksi, että NFC on käytössä:

1. Avaa Android-puhelimella Asetukset Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Yhdistetyt laitteet ja sitten Yhteysasetukset ja sitten NFC.
  3. Laita NFC päälle.

Vinkki: Tarkista, että seurasit määritysohjeita ja puhelimesi on aktivoitu ja lukijan lähellä. Jos ongelma ei vieläkään ratkea, ota yhteyttä opiskelijakortin myöntäjään. Varmista, että opiskelijakortti on voimassa tarkistamalla sen tila oppilaitoksesi käyttämästä sovelluksesta.

Haluat poistaa opiskelijakortin
  1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Vieritä alaspäin, kunnes löydät opiskelijakortin.
  3. Napauta opiskelijakorttia.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää More ja sitten Poista kortti ja sitten Poista.

Vinkki: Voit poistaa opiskelijakortin myös oppilaitoksen tilin kautta.

Haluat siirtää opiskelijakortin uuteen puhelimeen

Vaihe 1: Opiskelijakortin poistaminen nykyisestä puhelimesta

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Vieritä alaspäin, kunnes löydät opiskelijakortin.
  3. Napauta opiskelijakorttia.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää More ja sitten Poista kortti.

Vaihe 2: Opiskelijakortin ottaminen käyttöön uudessa puhelimessa

1. Kirjaudu oppilaitoksen tilille käyttäjänimellä ja salasanalla.
  2. Valitse Lisää Google Walletiin.
  3. Seuraa näytön ohjeita.
  4. Avaa Google Wallet ‑sovellus uudella laitteellasi.
  5. Vieritä alaspäin, kunnes löydät opiskelijakortin.
  6. Napauta opiskelijakorttia.
Puhelimesi katoaa tai varastetaan

Jos puhelimesi katoaa tai varastetaan, poista opiskelijakortti välittömästi Google Walletista oppilaitoksen tilin kautta. Kun löydät puhelimesi tai hankit uuden varastetun tilalle, voit ottaa opiskelijakortin uudelleen käyttöön.

Vinkki: Katso, miten voit varmistaa kadonneen Android-laitteen löytymisen.

Opiskelijakorttisi on jäädytetty

Jos jäädytit itse oman opiskelijakorttisi, voit poistaa jäädytyksen oppilaitoksesi käyttämässä sovelluksessa. Jos joku muu on jäädyttänyt opiskelijakorttisi, ota yhteyttä opiskelijakortin myöntäjään.

Sinulla on kansainvälinen puhelin

Tällä hetkellä vain Yhdysvalloista, Kanadasta ja Australiasta ostetut laitteet tukevat opiskelijakortin käyttöä. Kansainvälisten laitteiden tuki on tulossa pian.