Gem dit studiekort i Google Wallet

Vigtigt! Studiekort understøttes i øjeblikket kun for deltagende uddannelsessteder i USA, Canada og Australien. Kontakt dit studiekortkontor for at finde ud af, om dit uddannelsessted understøtter studiekort med Google Wallet.

Du kan føje dit studiekort til din Android-telefon for at få sikker adgang til dit kollegium eller andre understøttede bygninger. Du kan også bruge dit studiekort med Google Wallet til at betale for varer eller tjenester på campus, f.eks. restauranter, vaskeri, salgsautomater og bøger.

Hvis du vil bruge dit studiekort med Google Wallet, skal du have:

Tip! Du skal muligvis også have den nyeste version af den app, som din skole bruger. Kontakt universitetets studiekortkontor for at finde ud af, hvilken app du skal bruge.

Tilføj dit studiekort i Google Wallet

1. Log ind på din skolekonto med dit brugernavn og din adgangskode.
  2. Tryk på Føj til Wallet eller Gem i Google Pay.
    • Hvis du ikke har Google Wallet-appen, kan du downloade den for at fortsætte.
  3. Følg vejledningen på skærmen.

Tip! Hvis du ikke kan tilføje dit studiekort, skal du muligvis opdatere dine Google Play-tjenester.

Få adgang til dit studiekort

1. Åbn Google Wallet-appen .
  2. Rul for at finde dit studiekort.
  3. Tryk på dit studiekort.

Hvis dit universitet understøtter disse funktioner, kan du se dine kontosaldi og oplysninger om måltider. Nederst kan du finde dit studiekortnummer og dine kontakt- og supportoplysninger.

Brug dit studiekort på Google

Du kan bruge oplysninger fra dit studiekort i andre Google-tjenester. Du kan få opdateringer og notifikationer samt finde dit studiekort i Shopping, Assistent og m.m.

1. Åbn Google Wallet-appen .
  2. Rul for at finde dit studiekort.
  3. Tryk på dit studiekort.
  4. Find "Brug id-kort på Google" nederst på siden, og aktivér eller deaktiver denne indstilling.

Brug din telefon til at få adgang til bygninger og foretage betalinger

Vigtigt! Kontakt dit studiekortkontor for at få en liste over de steder, der accepterer studiekort på mobilenheder med Google Wallet.

Når du har føjet dit studiekort til Google Wallet, kan du bruge din telefon til at få adgang til bygninger og betale for varer og tjenester på campus.

1. Væk din telefon. Du behøver ikke at låse den op.
  2. Hold den op mod en kortlæser, indtil der vises et blåt flueben på skærmen.

Tip! For at øge sikkerheden kan du konfigurere telefonen, så den skal låses op for at kunne gennemføre en NFC-transaktion.

Sådan aktiverer du denne indstilling:

1. Gå til Indstillinger Settings.
  2. Tryk på Forbundne enheder og derefter Forbindelsespræferencer og derefter NFC.
  3. Slå Kræv, at enheden låses op til NFC til.

Hvis du ikke kan finde denne valgmulighed, kan det være nødvendigt at opdatere telefonen til den nyeste version af Android.

Find din saldo, eller føj penge til dit studiekort

Du kan finde og administrere din kontosaldo på dit studiekort ved at logge ind i den app, som skolen bruger. Kontakt studiekortkontoret for at få yderligere hjælp.

Løs problemer med dit studiekort

Vigtigt! Fremgangsmåden kan variere afhængigt af din enhed og Android-version. Hvis fremgangsmåden nedenfor ikke virker, kan du gå til enhedsproducentens Hjælp.

Du får en fejlmeddelelse, når du forsøger at tilføje dit studiekort
Tip! Hvis din telefon er rootet eller har "jailbroken", kører en tilpasset ROM eller har ændret den oprindelige software, virker Google Wallet ikke på grund af sikkerhedsrisici.

Opdater dine Google Play-tjenester

En fejl, når du forsøger at tilføje dit studiekort, kan ofte blive rettet, hvis du opdaterer Play-tjenester på din telefon.

1. Åbn Indstillinger Appen Indstillinger på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Apps og notifikationer og derefter Se alle apps.
  3. Rul, og tryk på Google Play-tjenester.
  4. Rul, og tryk på Appoplysninger.
  5. Tryk på Opdater eller Installer. Hvis disse valgmuligheder ikke er tilgængelige, er dine Google Play-tjenester opdaterede.

Tip! Hvis du ikke kan finde Google Play-tjenester, skal du åbne Indstillinger Appen Indstillinger. Søg efter Google Play-tjenester øverst.

Du kan ikke betale med dit studiekort i Google Wallet eller få adgang til dit kollegium eller cafeteria

Din telefon skal have NFC for at kunne foretage kontaktløse betalinger. Du kan tjekke, om din telefon har NFC, ved at gå til Indstillinger Appen Indstillinger. Søg efter "NFC" øverst.

• Hvis du ikke får nogen resultater, har din telefon ikke NFC og kan ikke foretage kontaktløse betalinger.
  • Hvis du får resultater, har din telefon NFC.

Tjek derefter, at NFC er slået til på din telefon:

1. Åbn Indstillinger Appen Indstillinger på din Android-telefon.
  2. Tryk på Forbundne enheder og derefter Forbindelsespræferencer og derefter NFC.
  3. Aktivér NFC.

Tip! Tjek, at du har fulgt konfigurationsvejledningen, og sørg for, at din telefon er tændt og tæt på læseren. Hvis det stadig ikke virker, skal du kontakte studiekortkontoret for at få hjælp. Du kan også tjekke, om det er gyldigt, ved at se id-statussen i den app, som din skole bruger.

Du vil fjerne et studiekort
  1. Åbn Google Wallet-appen .
  2. Rul for at finde dit studiekort.
  3. Tryk på dit studiekort.
  4. Øverst til højre skal du trykke på Mere More og derefter Fjern kort og derefter Fjern.

Tip! Du kan også fjerne dit studiekort via din skolekonto.

Du vil gerne overføre dit studiekort til en ny telefon

Trin 1: Fjern dit studiekort fra din nuværende telefon

1. Åbn Google Wallet-appen .
  2. Rul for at finde dit studiekort.
  3. Tryk på dit studiekort.
  4. Øverst til højre skal du trykke på Mere More og derefter Fjern kort.

Trin 2: Konfigurer dit studiekort på din nye telefon

1. Log ind på din skolekonto med dit brugernavn og din adgangskode.
  2. Tryk på Føj til Wallet.
  3. Følg vejledningen på skærmen.
  4. Åbn appen Google Wallet på din nye enhed.
  5. Rul for at finde dit studiekort.
  6. Tryk på dit studiekort.
Din telefon er blevet væk eller stjålet

Hvis du mister din telefon, eller den bliver stjålet, skal du straks fjerne dit studiekort fra Google Wallet via din skolekonto. Når du har fundet din enhed eller fået en ny, kan du genaktivere dit studiekort.

Tip! Se, hvordan du kan finde en mistet Android-enhed.

Dit studiekort er suspenderet

Hvis du selv har suspenderet dit studiekort, kan du fjerne suspenderingen i den app, din skole bruger. Hvis en anden har suspenderet dit studiekort, skal du kontakte universitetets studiekortkontor.

Du har en international telefon

Studiekort understøttes i øjeblikket kun på enheder, der er købt i USA, Canada og Australien. Understøttelse af internationale enheder kommer snart.