Desar el teu carnet d'estudiant a Google Wallet

Important: actualment, els carnets d'estudiant només s'admeten per a les facultats i universitats participants dels Estats Units, del Canadà i d'Austràlia. Per saber si la teva facultat o universitat admet els carnets d'estudiant amb Google Wallet, contacta amb l'oficina de carnets del teu campus.

Pots afegir el teu carnet d'estudiant al telèfon Android per accedir de manera segura a la residència d'estudiants o a altres edificis admesos. També pots fer servir el carnet d'estudiant amb Google Wallet per pagar articles o serveis al campus, com ara restaurants, bugaderia, màquines expenedores i llibres.

Per utilitzar el teu carnet d'estudiant amb Google Wallet, necessites:

Consell: és possible que també necessitis la versió més recent de l'aplicació que fa servir la teva universitat. Per comprovar quina aplicació pots necessitar, contacta amb l'oficina de carnets de la universitat.

Afegir un carnet d'estudiant a Google Wallet

1. Inicia la sessió al teu compte de centre educatiu amb el nom d'usuari i la contrasenya.
  2. Toca Afegeix a Google Wallet o Desa a Google Pay.
    • Si no tens l'aplicació Google Wallet, baixa-la per continuar.
  3. Segueix les instruccions en pantalla.

Consell: si no pots afegir el teu carnet d'estudiant, és possible que hagis d'actualitzar Serveis de Google Play.

Accedir al teu carnet d'estudiant

1. Obre l'aplicació Google Wallet .
  2. Desplaça't per trobar el carnet d'estudiant.
  3. Toca el teu carnet d'estudiant.

Si la teva universitat admet aquestes funcions, hi trobaràs el saldo del compte i la informació sobre el pla d'àpats. A la part inferior, hi trobaràs el número del carnet d'estudiant i la informació de contacte i del servei d'assistència.

Utilitzar el carnet d'estudiant a Google

Pots fer servir la informació del carnet d'estudiant en altres serveis de Google. Per exemple, pots rebre notificacions i informació actualitzada i trobar el teu carnet a Shopping i a l'Assistent, entre d'altres.

1. Obre l'aplicació Google Wallet .
  2. Desplaça't per trobar el carnet d'estudiant.
  3. Toca el teu carnet d'estudiant.
  4. A la part inferior, cerca l'opció "Utilitza el document d'identitat en tot Google" i activa-la o desactiva-la.

Utilitzar el telèfon per accedir a edificis i fer pagaments

Important: per veure una llista de les ubicacions que accepten carnets d'estudiant mòbils amb Google Wallet, consulta l'oficina de carnets del teu campus.

Un cop hagis afegit el teu carnet d'estudiant a Google Wallet, podràs fer servir el telèfon per accedir als edificis i pagar articles o serveis del campus.

1. Activa el telèfon. No cal que el desbloquegis.
  2. Apropa'l a un lector de targetes fins que vegis una marca de verificació blava a la pantalla.

Consell: per millorar la seguretat, pots configurar el telèfon perquè hagi d'estar desbloquejat per completar una transacció NFC.

Per activar aquesta funció:

1. Ves a Configuració Settings.
  2. Toca Dispositius connectats i, a continuació, Preferències de connexió i, a continuació, NFC.
  3. Activa l'opció Sol·licita el desbloqueig del dispositiu per a l'NFC.

Si no trobes aquesta opció, és possible que hagis d'actualitzar el telèfon a la darrera versió d'Android.

Consultar el saldo o afegir diners a un carnet d'estudiant

Per consultar i gestionar el saldo del teu compte al carnet d'estudiant, inicia la sessió a l'aplicació que utilitza el teu centre educatiu. Si necessites més ajuda, contacta amb l'oficina de carnets del campus.

Solucionar problemes relacionats amb el carnet d'estudiant

Important: els passos poden canviar en funció del dispositiu i de la versió d'Android. Si els passos següents no funcionen, visita el centre d'ajuda del fabricant del dispositiu.

Se't mostra un missatge d'error quan proves d'afegir el teu carnet d'estudiant
Consell: si el telèfon està rootejat o té jailbreak, executa una ROM personalitzada o has modificat el programari de fàbrica, Google Wallet no funcionarà per evitar riscos de seguretat.

Actualitzar Serveis de Google Play

Sovint, els errors que sorgeixen quan proves d'afegir el teu carnet d'estudiant es corregeixen actualitzant Serveis de Google Play al telèfon.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obre Configuració Aplicació Configuració.
  2. Toca Aplicacions i notificacions i, a continuació, Mostra totes les aplicacions.
  3. Desplaça't i toca Serveis de Google Play.
  4. Desplaça't i toca Detalls de l'aplicació.
  5. Toca Actualitza o Instal·la. Si aquestes opcions no estan disponibles, vol dir que Serveis de Google Play està actualitzat.

Consell: si no trobes Serveis de Google Play, obre Configuració Aplicació Configuració. A la part superior, cerca Serveis de Google Play.

No pots pagar amb el teu carnet d'estudiant a Google Wallet ni accedir a la teva residència o a la cafeteria

Per fer pagaments sense contacte, el telèfon ha de tenir NFC. Per comprovar si el telèfon té NFC, ves a Configuració Aplicació Configuració. A la part superior, cerca "NFC".

• Si no obtens resultats, vol dir que el telèfon no té NFC i no pot fer pagaments sense contacte.
  • Si obtens resultats, vol dir que el telèfon té NFC.

A continuació, comprova que el telèfon tingui l'NFC activada:

1. Al telèfon Android, obre Configuració Aplicació Configuració.
  2. Toca Dispositius connectats i, a continuació, Preferències de connexió i, a continuació, NFC.
  3. Activa l'NFC.

Consell: comprova que has seguit els passos de configuració i assegura't que el telèfon estigui activat i a prop del lector. Si segueix sense funcionar, contacta amb l'oficina de carnets del teu campus per obtenir ajuda. Per assegurar-te que sigui vàlid, també pots comprovar l'estat del teu carnet a l'aplicació que utilitza la universitat.

Vols suprimir un carnet d'estudiant
  1. Obre l'aplicació Google Wallet .
  2. Desplaça't per trobar el carnet d'estudiant.
  3. Toca el teu carnet d'estudiant.
  4. A la part superior dreta, toca Més More i, a continuació, Suprimeix la targeta i, a continuació, Suprimeix.

Consell: també pots suprimir el carnet d'estudiant a través del teu compte de centre educatiu.

Vols transferir el teu carnet d'estudiant a un telèfon nou

Pas 1: suprimeix el teu carnet d'estudiant del telèfon

1. Obre l'aplicació Google Wallet .
  2. Desplaça't per trobar el carnet d'estudiant.
  3. Toca el teu carnet d'estudiant.
  4. A la part superior dreta, toca Més More i, a continuació, Suprimeix el carnet.

Pas 2: configura el carnet d'estudiant al telèfon nou

1. Inicia la sessió al teu compte de centre educatiu amb el nom d'usuari i la contrasenya.
  2. Toca Afegeix a Google Wallet.
  3. Segueix les instruccions en pantalla.
  4. Al dispositiu nou, obre l'aplicació Google Wallet .
  5. Desplaça't per trobar el carnet d'estudiant.
  6. Toca el teu carnet d'estudiant.
Has perdut el telèfon o te l'han robat

Si perds el telèfon o te'l roben, suprimeix immediatament el carnet d'estudiant de Google Wallet a través del teu compte de centre educatiu. Si has trobat el dispositiu o en tens un de nou, pots tornar a activar el carnet d'estudiant.

Consell: obtén informació sobre com pots preparar-te per trobar un dispositiu Android perdut.

El carnet d'estudiant s'ha suspès

Si has suspès el teu propi carnet, pots anul·lar la suspensió a l'aplicació que fa servir el teu centre educatiu. Si l'ha suspès algú altre, contacta amb l'oficina de carnets de la universitat.

Tens un telèfon internacional

Actualment, els carnets d'estudiant només s'admeten als dispositius comprats als Estats Units, al Canadà i a Austràlia. Aviat seran compatibles amb els dispositius internacionals.