Tickets voor vluchten en evenementen opslaan en gebruiken

U kunt digitale kopieën opslaan van tickets voor uw vlucht of evenement. Dit kan voor deelnemende luchtvaartmaatschappijen en aanbieders van evenementtickets.

Een ticket toevoegen aan Google Wallet

1. U kunt uw ticket kopen via een van de volgende kanalen:
    • De app of website van een deelnemende luchtvaartmaatschappij of locatie.
    • De app of website van een ticketmakelaar.
  2. Tik na de betaling op Toevoegen aan Google Wallet en dan Toevoegen.
    • Als u de Google Wallet-app niet heeft geïnstalleerd, krijgt u de vraag deze te downloaden. Volg de instructies op het scherm om de app te downloaden en uw ticket toe te voegen.

Tip: Google Wallet ondersteunt geen pkpass-bestanden.

Uw ticket vinden en gebruiken

Zo gebruikt u uw ticket:

1. Ontgrendel uw telefoon.
  2. Houd de achterkant van uw telefoon een paar seconden bij de ticketlezer.
  3. Er verschijnt een blauw vinkje als uw ticket is geaccepteerd.

Als contactloos betalen met uw telefoon niet lukt bij de ticketlezer:

1. Open de Google Wallet-app .
  2. Scroll omhoog om uw ticket te vinden.
    • Tickets voor aanstaande evenementen staan mogelijk in het gedeelte Belangrijk van Wallet.
  3. Tik op het ticket.
  4. Toon de streepjescode of QR-code op uw telefoon zodat de medewerker deze kan scannen. Als u meerdere tickets heeft, moet u elke streepjescode tonen.

Een boardingpass toevoegen met een screenshot

Belangrijk: Deze functie is beschikbaar voor alle Google Pixel 3-telefoons en hoger. Als u een boardingpass wilt toevoegen met een screenshot, moet u de Google Wallet-app op uw telefoon installeren en een actieve internetverbinding hebben.

1. Open de e-mail, app of website met uw boardingpass.
  2. Zoek uw boardingpass. Als de boardingpass in een e-mail staat, moet u mogelijk het pdf-bestand openen.
    • Zorg dat de QR-code of streepjescode in het midden van uw scherm staat.
  3. Houd de aan/uit-knop en de knop Volume omlaag een paar seconden tegelijk ingedrukt. Meer informatie over screenshots maken
  4. Tik in de melding Screenshot opgeslagen op Toevoegen aan Google Wallet.
    • Er wordt een browservenster geopend.
  5. Tik op Opslaan en dan Boardingpass bekijken.
    • De boardingpass wordt opgeslagen in de Google Wallet-app. U heeft geen internetverbinding nodig om uw opgeslagen boardingpasses te openen.

Tip: Als uw boardingpass in een van uw recent gebruikte apps staat, opent u deze app en tikt u onderaan het scherm op Screenshot. Meer informatie over schakelen tussen apps