Als u het icoon van de Google Wallet-app niet kunt vinden, kunt u zoeken naar 'Wallet' op uw startscherm of in de App Launcher. Het kan zijn dat Huawei-gebruikers hun telefoon opnieuw moeten opstarten.

Tickets voor vluchten en evenementen opslaan en gebruiken

U kunt digitale kopieën opslaan van tickets voor uw vlucht of evenement. Dit kan voor deelnemende luchtvaartmaatschappijen en aanbieders van evenementtickets.

Een ticket toevoegen aan Google Wallet

1. U kunt uw ticket kopen via een van de volgende kanalen:
    • De app of website van een deelnemende luchtvaartmaatschappij of locatie.
    • Een website of app van een ticketmakelaar.
  2. Tik na het afrekenen op Toevoegen aan Google Wallet .
    • Als u de Google Wallet-app niet heeft geïnstalleerd, krijgt u de vraag deze te downloaden. Volg de instructies op het scherm om de app te downloaden en uw ticket toe te voegen.

Tip: Google Wallet ondersteunt geen pkpass-bestanden.

Uw ticket bekijken en gebruiken

Zo gebruikt u uw ticket:

1. Ontgrendel uw telefoon.
  2. Houd de achterkant van uw telefoon een paar seconden bij de ticketlezer.
  3. Er verschijnt een blauw vinkje als uw ticket is geaccepteerd.

Als contactloos betalen met uw telefoon niet lukt bij de ticketlezer:

1. Open de Google Wallet-app .
  2. Scroll omhoog om uw ticket te vinden.
    • Tickets voor aanstaande evenementen staan mogelijk in het gedeelte Belangrijk van Wallet.
  3. Tik op het ticket.
  4. Laat de streepjescode of QR-code zien op uw telefoon zodat de medewerker deze kan scannen. Als u meerdere tickets heeft, moet u elke streepjescode tonen.

Een boardingpass toevoegen met een screenshot

Belangrijk: Deze functie is beschikbaar voor alle Google Pixel 3-telefoons en hoger. Als u een boardingpass wilt toevoegen met een screenshot, moet u de Google Wallet-app op uw telefoon installeren en een actieve internetverbinding hebben.

1. Open de e-mail, app of website met uw boardingpass.
  2. Zoek uw boardingpass. Als de boardingpass in een e-mail staat, moet u mogelijk het pdf-bestand openen.
    • Zorg dat de QR-code of streepjescode in het midden van uw scherm staat.
  3. Houd de aan/uit-knop en de knop Volume omlaag een paar seconden tegelijk ingedrukt. Bekijk meer informatie over hoe u een screenshot maakt.
  4. Tik in de melding Screenshot opgeslagen op Toevoegen aan Google Wallet.
    • Pay.google.com wordt geopend in een browservenster.
  5. Tik op Opslaan en dan Boardingpass bekijken.
    • De boardingpass wordt opgeslagen in de Google Wallet-app. U heeft geen internetverbinding nodig om uw opgeslagen boardingpasses te openen.

Tip: Als uw boardingpass in een van uw recent gebruikte apps staat, schakelt u over naar deze app en tikt u onderaan het scherm op Screenshot. Bekijk meer informatie over hoe u tussen apps schakelt.

Een boardingpass openen met de Google Assistent

1. Open de Google Assistent-app Assistent op uw Android-telefoon.
  2. Geef een opdracht zoals 'mijn vluchten' of 'laat mijn vlucht zien'.