Lento- ja tapahtumalippujen tallentaminen ja käyttäminen

Voit tallentaa digitaaliset kopiot lento- ja tapahtumalipuista, jos niitä tarjoava lentoyhtiö tai palveluntarjoaja on mukana palvelussa.

Lipun lisääminen Google Walletiin

1. Voit ostaa lippusi seuraavilla tavoilla:
    • toimintoa tukevan lentoyhtiön tai tapahtumapaikan sovelluksesta tai verkkosivustolta
    • lipunmyyntiyhtiön sovelluksesta tai verkkosivustolta.
  2. Kun olet maksanut ostoksen, valitse Lisää Google Walletiin ja sitten Lisää.
    • Jos et ole asentanut Google Wallet ‑sovellusta, sinua kehotetaan lataamaan se. Lataa sovellus ja lisää lippu näytön ohjeiden mukaan.

Vinkki: Google Wallet ei tue pkpass-tiedostoja.

Lipun käyttäminen

Näin käytät lippusi:

1. Avaa puhelimen lukitus.
  2. Pidä puhelimen takaosaa lippupäätteen lähellä muutaman sekunnin ajan.
  3. Kun lippusi on hyväksytty, näkyviin tulee sininen valintamerkki.

Jos lipun näyttäminen lippupäätteellä ei onnistu napauttamalla:

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Etsi lippusi vierittämällä ylöspäin.
    • Tulevien tapahtumien liput voivat näkyä Walletin Tärkeät-osiossa.
  3. Napauta lippua.
  4. Näytä viivakoodi tai QR-koodi puhelimellasi, jotta lipuntarkastaja voi skannata sen. Jos olet tallentanut useita lippuja, muista näyttää kaikkien viivakoodit erikseen.

Tarkistuskortin lisääminen kuvakaappauksena

Tärkeää: Tämä ominaisuus on käytettävissä kaikilla Google Pixel ‐puhelimilla, joiden Android-versio on 3 tai uudempi. Tarkistuskortin lisääminen kuvakaappauksena edellyttää, että olet asentanut Google Wallet ‑sovelluksen puhelimeesi ja että sinulla on aktiivinen internetyhteys.

1. Avaa tarkistuskortin sisältävä sähköpostiviesti, sovellus tai verkkosivusto.
  2. Etsi tarkistuskortti. Jos sait tarkistuskortin sähköpostitse, sinun on ehkä avattava se .pdf-muodossa.
    • Keskitä näytöllä näkyvä QR-koodi tai viivakoodi.
  3. Paina muutaman sekunnin ajan yhtä aikaa virtapainiketta ja äänenvoimakkuuden hiljennyspainiketta. Katso ohjeet kuvakaappauksen ottamiseen.
  4. Napauta Kuvakaappaus tallennettu ‑ilmoituksesta Lisää Google Walletiin.
    • Selainikkuna avautuu.
  5. Napauta Tallenna ja sitten Näytä tarkistuskortti.
    • Tarkistuskortti tallennetaan Google Wallet ‐sovellukseen. Tallennettujen tarkistuskorttien käyttämiseen ei tarvita internetyhteyttä.

Vinkki: Jos tarkistuskortti on jossakin viimeksi käyttämistäsi sovelluksista, avaa sovellus ja napauta näytön alareunasta Kuvakaappaus. Lue lisää sovelluksesta toiseen siirtymisestä.