Ändra din standardbetalningsmetod i Google Wallet-appen

Den första betalningsmetoden du lägger till i Google Wallet blir din standardmetod för kontaktlösa betalningar. Den debiteras automatiskt när du blippar och betalar i butiker eller på andra terminaler som stöds.

Hitta din standardbetalningsmetod

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Svep från den högra kanten på skärmen till vänster längst upp i betalningsmetoder tills du kommer till den sista skärmen.
  3. Tryck på Redigera kortordningsföljd .
  4. Standardmetoden har en symbol för kontaktlösa betalningar .

Tips! Kort som kan användas för att blippa och betala, men som inte är standard, har en annan symbol för kontaktlösa betalningar .

Ändra din standardbetalningsmetod

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Svep åt höger på skärmen längst upp på ditt kort tills du hittar det kort du vill använda som standard.
  3. Tryck på kortet.
  4. Längst ned trycker du på Information följt av Ange som standard för snudda och betala.

Betala med ett annat kort

Du kan blippa och betala med andra kort som inte är ditt standardkort.

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Svep från den högra kanten på skärmen till vänster längst upp på kortet tills du hittar kortet du vill använda.
  3. Håll baksidan av telefonen mot betalterminalen.
  4. Om du får frågan väljer du Kredit, oavsett vilken typ av kort du har.

Lösa problem

Standardbetalningsmetoden avvisas
  1. Kontakta din bank för att se om det finns ett problem med ditt konto.
  2. Om ditt konto inte är problemet kontaktar du återförsäljaren för mer information.
Oavsiktlig debitering till annan betalningsmetod
Kontrollera vilket kort du har angett som standard. Om det inte är kortet du vill använda kan du uppdatera standardbetalningsmetoden eller läsa mer om hur du betalar med ett annat kort.
Det går inte att ställa in ett butiksspecifikt kreditkort som standard
För att ett butiksspecifikt kreditkort (med eget varumärke) ska vara ditt standardkort måste det vara det enda kort du lägger till i Google Wallet. Läs om hur du tar bort betalningsmetoder för att betala på det sättet.