Debit- tai credit-kortin lisääminen Google Wallet ‐sovellukseen

Voit lisätä tuetun kortin Google Walletiin ja maksaa kaupassa puhelimella tai älykellolla.

Uuden kortin lisääminen

Google Wallet ‐sovelluksella
  1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Valitse alareunasta Lisää Walletiin .
  3. Valitse Maksukortti.
    • Kaikki Google-tilille tallentamasi kortit ovat näkyvissä.
  4. Napauta Uusi credit- tai debit-kortti.
    • Voit lisätä kortin kameran avulla tai napauttamalla Tai lisää tiedot manuaalisesti.
  5. Napauta alareunasta Tallenna ja jatka.
  6. Lue myöntäjän ehdot ja valitse Hyväksy.
  7. Jos sinua pyydetään vahvistamaan maksutapasi, valitse haluamasi vaihtoehto. Lue lisää maksutavan vahvistamisesta.

Vinkki: Tämän vaiheen jälkeen

• saat viestin, jossa kerrotaan, että korttisi on lisätty ja valmis maksuihin
    • kaupoissa
    • verkossa
    • tai sovelluksissa, joissa Google Pay hyväksytään.
  • Jos saat eri viestin, katso ohjeet ongelman korjaamiseen.

Kun olet lisännyt kortin, tililläsi voi näkyä pieni Google Walletin tekemä veloitus. Tätä veloitusta käytetään korttisi ja tilisi vahvistamiseen. Veloitus katoaa pian, eikä se vaikuta saldoosi.

Pankkisi sovelluksesta tai verkkosivustolta
  1. Avaa mobiilipankkisovellus tai siirry pankkisi verkkosivustolle.
  2. Kirjaudu tilillesi.
  3. Etsi Lisää Google Walletiin- tai Lisää GPayhin ‐painike ja napauta sitä.
  4. Seuraa näytöllä olevia ohjeita.

Jos et näe Lisää Google Walletiin- tai Lisää GPayhin ‐painiketta, korttisi tai rahoituslaitoksesi ei välttämättä tue tätä ominaisuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä pankkiisi.

Ongelmien korjaaminen

Kortin käyttöönottoa lähimaksamiseen ei voitu viedä loppuun

Jos saat tämän viestin, pankkisi ei tue lähimaksuja kortillasi. Kysy lisätietoja pankistasi.

Vinkki: Voit kertoa pankillesi, että et voi lisätä korttiasi digitaaliseen lompakkoon lähimaksamista varten.

Voit saada tämän viestin myös, jos jotain menee pieleen korttisi käyttöönoton aikana. Yritä myöhemmin uudelleen tai kokeile toista debit- tai credit-korttia. Katso tuetut maksutavat maittain tai alueittain.

Kortilla ei voi lähimaksaa
Jos näet tämän viestin, pankkisi ei tällä hetkellä tue lähimaksuja kortillasi. Katso tuetut maksutavat maittain tai alueittain. Voit yrittää lisätä toisen debit- tai credit-kortin. Kysy lisätietoja pankistasi.
Lähimaksamista ei voi ottaa käyttöön tällä puhelimella

Voit saada tämän viestin jostakin seuraavista syistä:

• Puhelimessasi ei ole NFC-tekniikkaa: Lähimaksujen tekemiseen tarvitaan NFC-tekniikka. Tarkista, tukeeko puhelimesi NFC:tä.
  • Puhelimesi ei täytä lähimaksamisen suojausstandardeja: Tarkista,
    • onko laitteesi rootattu
    • käytätkö räätälöitävää ROMia
    • onko puhelimessa lukitsematon käynnistysohjelma
    • onko laitteessa varmentamattomia ohjelmistoja.

Jos korttiasi ei voi määrittää lähimaksamista varten, mutta se on tallennettu Google-tilillesi, voit yhä käyttää sitä

• Googlen tuotteiden ja palveluiden ostamiseen
  • sovelluksessa tai verkkosivustolla maksamiseen, jos sovellus tai sivusto hyväksyy Google Payn maksutapana tai jos kassalla on "Maksa GPayn kautta" ‐painike.
Lähimaksamisen käyttöönottoa ei voitu viedä loppuun
Jos näet tämän virheilmoituksen, korttisi on voitu tallentaa Google-tilillesi mutta ei Google Wallet ‐sovellukseen. Kokeile toista maksutapaa tai suorita käyttöönotto loppuun. Katso tuetut maksutavat maittain tai alueittain. Jos ongelma ei ratkea, ota meihin yhteyttä.

Jos korttiasi ei voi määrittää lähimaksamista varten, mutta se on tallennettu Google-tilillesi, voit yhä käyttää sitä

• Googlen tuotteiden ja palveluiden ostamiseen
  • sovelluksessa tai verkkosivustolla maksamiseen, jos sovellus tai sivusto hyväksyy Google Payn maksutapana tai jos kassalla on "Maksa GPayn kautta" ‐painike.
Tällä kortilla ei voi maksaa verkossa
Jos näet tämän ilmoituksen, korttiasi ei voi käyttää verkko-ostoksiin tai sovelluksensisäisiin ostoksiin. Jos olet maassa tai alueella, jossa lähimaksuja tuetaan, voit ehkä lähimaksaa kortilla.
Korttini katosivat Google Pay ‐sovelluksesta tai sain sähköpostin, jossa sanotaan, että korttini on poistettu

Korttisi voidaan poistaa Google Walletista turvallisuussyistä. Tarkista, oletko

• poistanut näytön lukituksen käytöstä tai vaihtanut näytön lukitustapaan, jota Google Wallet ei tue, kuten Smart Unlockiin tai koputukseen
  • avannut Google Wallet ‑sovelluksen viimeksi yli 90 päivää sitten
  • palauttanut puhelimeesi tehdasasetukset
  • tyhjentänyt kaikki tiedot Google Play Palveluista tai Google Walletista puhelimen asetuksissa
  • poistanut Google-tilisi puhelimestasi
  • tyhjentänyt tai lukinnut laitteesi etänä
  • käyttänyt kaksoissovelluksia laitteellasi.

Jos olet tehnyt jonkin edellä mainituista, lisää poistetut kortit uudelleen Google Walletiin näiden ohjeiden avulla.

Jos et ole tehnyt mitään edellä mainituista, ilmoita ongelmasta tai lähetä palautetta sovelluksesta.

Kaksoissovellukset

Google Wallet ei ole yhteensopiva kaksoissovellusten kanssa. Jos sinulla on laite, jossa voi käyttää kaksoissovelluksia, laita ominaisuus pois päältä:

1. Avaa laitteen Asetukset‑sovellus.
  2. Vieritä alas.
  3. Valitse Sovellukset ja sittenKaksoissovellus.
  4. Tarkista, onko Kaksoissovellus-ominaisuus poistettu käytöstä tuetuissa sovelluksissa.
  5. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Settings.
  6. Valitse Kaksoissovellustilit ja sitten Poista kaksoissovellustilien data.
  7. Käynnistä laite uudelleen.
  8. Avaa Google Wallet ‑sovellus.
    • Lisää tarvittaessa kortit ja tarkista, ratkesiko ongelma.
Maksutapahtumaa ei voida suorittaa

Jos sinua pyydetään antamaan lisätietoja tämän viestin vastaanottamisen jälkeen, seuraa näytöllä olevia ohjeita.

Jos sinulta ei kysytä lisätietoja:

• Kokeile toista maksutapaa.
  • Tarkista vastaako maksutapaan (kuten credit-korttiin) liitetty osoite Google Payn asetuksissa olevaa osoitetta. Jos osoitteet eivät vastaa toisiaan, päivitä osoite osoitteessa payments.google.com ja yritä maksaa uudelleen.
  • Jos käytät sovellusta, kokeile sen sijaan maksaa tuotteen verkkosivustolla.
  • Jos olet verkkosivustolla, kokeile sovellusta.
  • Jos maksat credit-kortilla, kysy tapahtumasta pankiltasi tai rahoituslaitokseltasi.
Kauppamaksamisen määritystä ei voitu suorittaa loppuun. Jotain meni pieleen käyttöönoton aikana. Voit yrittää myöhemmin uudelleen.

American Express sallii kortin lisäämisen jopa 10 laitteelle. Jos et voi lisätä korttia, raja on ehkä ylittynyt. Poista korttisi vanhoilta laitteilta ja yritä sitten ottaa kortti uudelleen käyttöön. Jos et ole lisännyt korttia usealle laitteelle, pyydä apua American Expressiltä.

Tarvitsetko vielä apua?

Jos sinulla on edelleen ongelmia tai kysyttävää, voit kysyä yhteisöltä tai ottaa yhteyttä meihin.