Legg til debet- eller kredittkort i Google Wallet-appen

Du kan legge til et støttet kort i Google Wallet for å betale med telefonen eller smartklokken din i butikker.

Legg til et nytt kort

I Google Wallet-appen
  1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Trykk på Legg til i Wallet nederst.
  3. Trykk på Betalingskort.
    • Du ser alle kortene du har lagret i Google-kontoen din.
  4. Trykk på Nytt kreditt- eller debetkort.
    • Bruk kameraet eller trykk på Skriv inn detaljene manuelt for å legge til et kort.
  5. Trykk på Lagre og fortsett nederst.
  6. Les utstederens vilkår, og trykk på Godta.
  7. Hvis du blir bedt om å bekrefte betalingsmåten din, velger du et alternativ fra listen. Finn ut hvordan du bekrefter betalingsmåter.

Tips: Etter dette trinnet

•  ser du en melding om at kortet er lagt til og klart til å brukes til å betale
    • Butikker
    • På nettet
    • i apper der Google Pay godtas
  • Hvis du ser en annen melding, kan du finne ut hvordan du løser problemet.

Når du har lagt til kortet, kan det hende du ser en liten transaksjon fra Google Wallet i kontoen din. Denne transaksjonen gjøres for å sjekke at kortet ditt og kontoen din er gyldige. Transaksjonen forsvinner snart og påvirker ikke saldoen din.

Fra appen eller nettstedet til banken din
  1. Åpne bankens app på mobilen eller gå til bankens nettsted.
  2. Logg på kontoen din.
  3. Finn knappen Legg til i Google Wallet eller Legg til i GPay, og trykk på den.
  4. Følg veiledningen på skjermen.

Hvis du ikke finner knappen «Legg til i Google Wallet» eller «Legg til i GPay», kan det hende at kortet ditt eller finansinstitusjonen ikke støtter denne funksjonen. Ta kontakt med banken hvis du trenger mer informasjon.

Løs et problem

«Kunne ikke konfigurere kontaktløs betaling for dette kortet»

Hvis du får denne meldingen, støtter ikke banken din kontaktløs betaling med kortet. Kontakt banken for mer informasjon.

Tips: Du kan si dette til banken: «Jeg får ikke lagt til kortet mitt i den digitale lommeboken for kontaktløs betaling.»

Du kan også få denne meldingen hvis noe går galt under konfigureringen av kortet. Prøv igjen senere, eller prøv med et annet debet- eller kredittkort. Finn støttede betalingsmåter etter land eller region.

«Kortet kan ikke konfigureres for kontaktløs betaling»
Hvis du får denne meldingen, støtter ikke banken din kontaktløs betaling med kortet. Finn støttede betalingsmåter etter land eller region. Du kan prøve å legge til et annet debet- eller kredittkort. Kontakt banken for mer informasjon.
«Denne telefonen kan ikke konfigureres for kontaktløs betaling»

Mulige årsaker til at du får denne meldingen:

• Telefonen din har ikke NFC-teknologi: NFC kreves for å betale kontaktløst. Sjekk om telefonen støtter NFC.
  • Telefonen din oppfyller ikke sikkerhetsstandardene for kontaktløs betaling: Sjekk om du
    • har en enhet med rottilgang
    • kjører en egendefinert ROM
    • har en ulåst oppstartsinnlaster
    • kjører usertifisert programvare

Hvis kortet ditt ikke kan konfigureres for kontaktløs betaling, men er lagret i Google-kontoen din, kan du fortsatt bruke det til å

• kjøpe Google-produkter og -tjenester
  • betale i apper eller på nettsteder som tilbyr Google Pay som betalingsmåte eller har en «Kjøp med GPay»-knapp i kassen
«Kunne ikke konfigurere kontaktløs betaling»
Hvis du får denne feilmeldingen, kan det hende at du har lagret kortet i Google-kontoen din, men ikke i Google Wallet-appen. Prøv å legge til en annen betalingsmåte, eller fullfør konfigureringen. Finn støttede betalingsmåter etter land eller region. Hvis du fortsatt har problemer, kan du kontakte oss.

Hvis kortet ditt ikke kan konfigureres for kontaktløs betaling, men er lagret i Google-kontoen din, kan du fortsatt bruke det til å

• kjøpe Google-produkter og -tjenester
  • betale i apper eller på nettsteder som tilbyr Google Pay som betalingsmåte eller har en «Kjøp med GPay»-knapp i kassen
«Dette kortet er ikke klart til betaling på nettet»
Hvis du får denne meldingen, kan ikke kortet ditt brukes til nettkjøp eller kjøp i apper. Hvis du er i et land eller en region som støtter kontaktløs betaling, kan du kanskje bruke kortet til å betale kontaktløst.
«Kortene mine har forsvunnet fra Google Pay-appen, eller jeg har fått en e-post om at kortene er slettet»

Kortene kan ha blitt fjernet fra Google Wallet av sikkerhetshensyn. Sjekk om du

• har slått av skjermlåsen eller byttet til en skjermlås som Google Wallet ikke støtter, f.eks. Smart Unlock eller Knock to Unlock
  • ikke har åpnet Google Wallet-appen på 90 dager eller mer
  • har tilbakestilt telefonen til fabrikkstandard
  • har fjernet alle data fra Google Play-tjenester eller Google Wallet via telefoninnstillingene
  • har fjernet Google-kontoen din fra telefonen
  • har fjernutvisket eller låst enheten din
  • bruker funksjonalitet for to apper på enheten

Hvis noe av dette stemmer, følger du disse trinnene for å legge til fjernede kort i Google Wallet på nytt.

Hvis ingenting av dette stemmer, kan du rapportere problemet eller sende tilbakemelding om appen.

To apper

Google Wallet er ikke kompatibel med funksjonen for to apper. Hvis enheten din har funksjonen for to apper, kan du slå den av slik:

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Rull nedover.
  3. Trykk på Apps (Apper) og så Dual apps (To apper).
  4. Sjekk om funksjonen for to apper er slått av for de støttede appene.
  5. Trykk på Settings (Innstillinger) Settings øverst til høyre.
  6. Trykk på Dual app accounts (Kontoer for to apper) og såDelete data of dual app accounts (Slett data for kontoer med to apper).
  7. Start enheten på nytt.
  8. Åpne Google Wallet-appen.
    • Legg til kortene på nytt hvis det er nødvendig, og sjekk om problemet er løst.
«Transaksjonen kan ikke fullføres»

Hvis du blir bedt om å oppgi mer informasjon etter å ha fått denne meldingen, følger du veiledningen på skjermen.

Hvis du ikke blir bedt om å oppgi mer informasjon, kan du gjøre dette:

• Prøv en annen betalingsmåte.
  • Sjekk om faktureringsadressen for betalingsmåten din (for eksempel et kredittkort) samsvarer med adressen i Google Pay-innstillingene dine. Hvis de ikke er like, må du oppdatere adressen din på payments.google.com. Deretter kan du prøve å gjennomføre transaksjonen på nytt.
  • Hvis du bruker en app, kan du prøve å betale på nettstedet for produktet i stedet.
  • Hvis du er på nettstedet, kan du prøve appen.
  • Hvis du betaler med kredittkort, kan du kontakte finansinstitusjonen eller banken din om denne transaksjonen.
«Kunne ikke fullføre konfigureringen for betaling i butikker. Noe gikk galt under konfigureringen. Du kan prøve igjen senere.»

Du kan legge til American Express-kortet ditt på opptil 10 enheter. Hvis du ikke får lagt til kortet, kan det hende du har nådd denne grensen. Slett kortet fra noen av de andre enhetene, og prøv å konfigurere det på nytt. Hvis du ikke har lagret kortet på noen andre enheter, må du kontakte American Express for å få hjelp.