Als u het icoon van de Google Wallet-app niet kunt vinden, zoekt u naar 'Wallet' op uw startscherm of in de App Launcher. Huawei-gebruikers zien misschien nog steeds de iconen van de Wallet-app en de Google Pay-app. Meer informatie

Een betaalpas of creditcard toevoegen

U kunt een ondersteunde kaart aan Google Wallet toevoegen om met uw telefoon of smartwatch in winkels te betalen.

Nieuwe kaart toevoegen

Via de Google Wallet-app
  1. Open de Google Wallet-app .
  2. Tik onderaan op Toevoegen aan Wallet .
  3. Tik op Betaalkaart.
    • U ziet hier alle kaarten die u in uw Google-account heeft opgeslagen.
  4. Tik op Nieuwe creditcard of pinpas.
    • Als u een kaart wilt toevoegen, gebruikt u uw camera of tikt u op Gegevens handmatig invoeren.
  5. Tik onderaan op Opslaan.
  6. Lees de Voorwaarden voor kaartuitgevers en tik op Accepteren.
  7. Kies een optie in de lijst als u wordt gevraagd uw betaalmethode te verifiëren. Meer informatie over hoe u uw betaalmethode verifieert

Tip: Na deze stap krijgt u de melding dat uw kaart is toegevoegd en klaar is voor contactloze betalingen in winkels, online of in apps waar Google Pay wordt geaccepteerd. Als u een ander bericht ziet, bekijkt u hier hoe u een probleem oplost.

Nadat u een kaart heeft toegevoegd, ziet u mogelijk een kleine transactie in uw Google Wallet-account. Deze transactie controleert of uw kaart en account geldig zijn. De transactie verdwijnt snel en heeft geen invloed op uw saldo.

Via de app of website van uw bank
  1. Open de app voor mobiel bankieren of ga naar de website van uw bank.
  2. Meld u aan bij uw account.
  3. Zoek de knop Toevoegen aan Google Wallet of Toevoegen aan GPay en tik hierop.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Als u de knop 'Toevoegen aan Google Wallet' of 'Toevoegen aan GPay' niet kunt vinden, bieden uw kaart of financiële instelling mogelijk geen ondersteuning voor deze functie. Neem contact op met uw bank voor meer informatie.

Een probleem oplossen

Kan kaartinstellingen voor contactloos betalen niet afronden

Als u dit bericht ziet, ondersteunt uw bank geen contactloze betalingen met uw kaart. Neem voor meer informatie contact op met uw bank.

Tip: U kunt tegen uw bank zeggen: 'Ik kan mijn kaart niet aan mijn digitale portemonnee toevoegen voor contactloos betalen'.

Dit bericht kan ook worden weergegeven als er iets misgaat tijdens het instellen van de kaart. Probeer het later opnieuw of gebruik een andere pinpas of creditcard. Zoek ondersteunde betaalmethoden per land of regio.

Deze kaart kan niet worden ingesteld voor contactloos betalen
Als u dit bericht krijgt, ondersteunt uw bank momenteel geen contactloze betalingen met uw kaart. Zoek ondersteunde betaalmethoden per land of regio. U kunt proberen om een andere pinpas of creditcard toe te voegen. Neem voor meer informatie contact op met uw bank.
Deze telefoon kan niet worden ingesteld voor contactloos betalen

Dit bericht kan om de volgende redenen verschijnen:

• Uw telefoon heeft geen NFC-technologie: NFC is vereist voor contactloze betalingen. Controleer of uw telefoon NFC ondersteunt.
  • Uw telefoon voldoet niet aan de beveiligingsnormen voor contactloze betalingen: Controleer of u:
    • een apparaat met roottoegang heeft
    • een aangepaste ROM uitvoert
    • een ontgrendelde bootloader heeft
    • niet-gecertificeerde software gebruikt

Als uw kaart is opgeslagen in uw Google-account, maar niet kan worden ingesteld voor contactloze betalingen, kunt u deze nog steeds gebruiken voor het volgende:

• Google-producten en -services kopen.
  • Betalen in een app of op een website die Google Pay-betalingen ondersteunt of de knop Kopen met GPay biedt bij het afrekenen.
Kan instellingen voor contactloos betalen niet afronden
Als u deze foutmelding ziet, is uw kaart mogelijk opgeslagen in uw Google-account, maar niet in de Google Wallet-app. Voeg een andere betaalmethode toe of voltooi de instellingsprocedure. Zoek ondersteunde betaalmethoden per land of regio. Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u contact met ons opnemen.

Als uw kaart is opgeslagen in uw Google-account, maar niet kan worden ingesteld voor contactloze betalingen, kunt u deze nog steeds gebruiken voor het volgende:

• Google-producten en -services kopen.
  • Betalen in een app of op een website die Google Pay-betalingen ondersteunt of de knop Kopen met GPay biedt bij het afrekenen.
Deze kaart is niet geschikt voor online betalingen
Als u dit bericht ziet, kan uw kaart niet worden gebruikt voor webaankopen of in-app-aankopen. Als u zich in een land of regio bevindt waar contactloze betalingen worden ondersteund, kunt u mogelijk contactloos betalen met de kaart.
Mijn kaarten zijn verdwenen uit de Google Pay-app of ik heb een e-mail gekregen dat mijn kaarten zijn verwijderd

Uw kaarten kunnen uit veiligheidsoverwegingen uit Google Wallet worden verwijderd. Controleer het volgende:

• Is de schermvergrendeling uitgezet of gewijzigd naar een schermvergrendeling die Google Wallet niet ondersteunt, zoals Smart Unlock en Knock to Unlock?
  • Heeft u de Google Wallet-app 90 dagen of langer niet geopend?
  • Is uw telefoon teruggezet naar de fabrieksinstellingen?
  • Zijn alle gegevens voor Google Play-services of Google Wallet gewist in de instellingen van uw telefoon?
  • Is uw Google-account verwijderd van uw telefoon?
  • Is uw apparaat op afstand gewist of vergrendeld?
  • Gebruikt u de functie Dual apps (Dubbele apps) op uw apparaat?

Als een van de bovenstaande punten voor u geldt, volgt u deze stappen om verwijderde kaarten opnieuw toe te voegen aan Google Wallet.

Als geen van de bovenstaande punten voor u geldt, meldt u een probleem of stuurt u feedback over de app.

Dual apps (Dubbele apps)

Google Wallet werkt niet met Dual apps (Dubbele apps). Als uw apparaat de functie Dual apps (Dubbele apps) heeft, zet u deze als volgt uit:

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Scroll omlaag.
  3. Tik op Apps en dan Dual apps.
  4. Check of de functie Dual apps (Dubbele apps) uitstaat voor de ondersteunde apps.
  5. Tik rechtsboven op Settings (Instellingen) Settings.
  6. Tik op Dual app accounts (Accounts voor dubbele apps) en dan Delete data of dual app accounts (Gegevens van accounts voor dubbele apps verwijderen).
  7. Start uw apparaat opnieuw op.
  8. Open de Google Wallet-app.
    • Voeg zo nodig de kaart(en) toe en controleer of het probleem is opgelost.
Kan uw transactie niet afronden

Als u om meer informatie wordt gevraagd nadat u dit bericht heeft gekregen, volgt u de instructies op het scherm.

Zo niet, dan probeert u het volgende:

• Gebruik een andere betaalmethode.
  • Check of het factuuradres voor uw betaalmethode (zoals een creditcard) overeenkomt met het adres in uw Google Pay-instellingen. Als het niet overeenkomt, updatet u uw adres op pay.google.com en probeert u de transactie opnieuw.
  • Als u een app gebruikt, probeert u in plaats daarvan op de website van het product te betalen.
  • Als u de website gebruikt, probeert u de app.
  • Als u betaalt met een creditcard, neemt u contact op met uw bank of financiële instelling over deze transactie.

Heeft u nog hulp nodig?

Als u nog steeds problemen of vragen heeft, kunt u de community om hulp vragen of contact met ons opnemen.