Du är inte inloggad på ditt Google-konto. Logga in på Google-kontot för att få hjälp på bästa sätt.

Få information om Google Voice-samtal med samtalsspärr

När någon ringer till ditt Google Voice-nummer kan du välja att få namnet på uppringaren uppläst innan du besvarar samtalet. När du har hört namnet på den som ringer har du följande val:

• Tryck på 1 för att besvara samtalet.
  • Tryck på 2 för att skicka samtalet till din röstbrevlåda i Voice. Du kan lyssna på medan uppringaren lämnar meddelandet och sedan lägga på eller prata med uppringaren genom att trycka Stjärna (*).

Aktivera och inaktivera samtalsspärr

1. Öppna Voice-appen  på Android-enheten.

2. Tryck på menyn följt av Inställningar uppe till vänster.
  3. Under Samtal slår du på Information om uppringare .

Stäng av Information om uppringare om du inte vill få information om inkommande samtal.

Hör vem som ringer innan du svarar

När du aktiverar information om samtal visas alla samtal till ditt Voice-nummer på alla dina enheter.

• Uppringare vars telefonnummer inte finns i dina Google-kontakter ombeds att säga sitt namn innan de kopplas fram. Deras inspelade namn spelas upp för dig. Dessa uppringare ombeds alltid att säga sitt namn tills du lägger till deras namn och telefonnummer i dina kontakter.
  • Uppringare vars telefonnummer finns i dina kontakter ombeds inte att säga sitt namn. Voice läser upp deras namn för dig.
  • Företag som är kända för Google, till exempel ett företag med ett telefonnummer i Google Maps, blir inte ombedda att säga sitt namn. Voice läser upp namnet för dig innan du svarar, exempelvis ”Samtal från Apoteket”.