Du är inte inloggad på ditt Google-konto. Logga in på Google-kontot för att få hjälp på bästa sätt.

Använda Google Voice med ett skärmläsningsprogram

Du kan göra saker som att ringa, skicka meddelanden och lyssna av röstbrevlådan.

Rekommenderade webbläsare och skärmläsare

Google Voice rekommenderar Chrome och:

• NVDA eller JAWS i Windows
  • ChromeVox i ChromeOS
  • VoiceOver i MacOS

Aktivera eller inaktivera skärmläsare

• VoiceOver: Använd Command + F5.
  • Chromevox: Använd Ctrl + Alt + z.
  • NVDA:
    • Aktivera med Ctrl + Alt + n.
    • Inaktivera med Caps Lock + q.

Lära känna inställningarna

• Huvudmeny: Visa saker, t.ex. meddelanden, samtal, röstbrevlåda, inställningar, saldo och arkiv.
  • Sökfältet: Hitta tidigare samtal, meddelandehistorik och kontakter.
  • Fliken Meddelanden: Skicka meddelanden till kontakter och se gamla meddelanden.
  • Fliken Samtal: Ringa mobilsamtal till kontakter och se samtalshistoriken.
  • Fliken Röstbrevlåda: Lyssna på röstmeddelanden till ditt mobilnummer.
  • Alla navigeringsalternativ: Byta mellan avsnitt med uppåt- eller nedåtpilarna.

Ring ett samtal

1. Öppna voice.google.com på datorn.
  2. Aktivera skärmläsningsprogrammet.
  3. Tryck på tabb till samtalsfliken och tryck på Retur.
  4. Tryck på tabb till knappen Ring ett samtal och tryck på Retur.
  5. Ange ett namn eller mobilnummer.
  6. Använd uppåt- och nedåtpilarna för att hitta en kontakt i sökresultatet.
  7. Tryck på Retur för att ringa samtalet.

Skicka ett meddelande

1. Öppna voice.google.com på datorn.
  2. Aktivera skärmläsningsprogrammet.
  3. Tryck på tabb till meddelandefliken och tryck på Retur.
  4. Tryck på tabb till knappen Skicka ett meddelande och tryck på Retur.
  5. Ange ett namn eller mobilnummer.
  6. Använd uppåt- och nedåtpilarna för att hitta en kontakt i sökresultatet.
  7. Välj mottagare genom att trycka på Retur.
  8. Skriv meddelandet.
  9. Skicka det genom att trycka på Retur.

Aktivera högkontrastläge

1. Öppna voice.google.com på datorn.
  2. Aktivera skärmläsningsprogrammet.
  3. Öppna inställningarna via huvudmenyn och tryck på Retur.
  4. Använd uppåt- och nedåtpilarna för att flytta till avsnittet Tillgänglighet.
  5. Välj Ny flik Ny flik.
  6. Tryck på Retur.
  7. Aktivera Färger med hög kontrast.
  8. Gå tillbaka till Google Voice och uppdatera sidan.

Kortkommandon

• Tryck på c om du vill ringa ett samtal från en vy.
  • Tryck på m om du vill skicka ett nytt meddelande från en vy.

Obs! Du hittar kortkommandoguiden genom att trycka på Skift + /.