Je bent niet ingelogd op je Google-account. Log in op je Google-account voor de beste Help-functionaliteit.

Google Voice gebruiken met een schermlezer

Je kunt onder andere bellen, sms'jes sturen en je voicemail beluisteren.

Aanbevolen browser- en schermlezers

Google Voice raadt Chrome en het volgende aan:

• NVDA of JAWS voor Windows
  • ChromeVox voor ChromeOS
  • VoiceOver op MacOS

Je schermlezer aan- of uitzetten

• VoiceOver: gebruik Command + F5.
  • ChromeVox: gebruik Ctrl + Alt + z.
  • NVDA:
    • schakel de functie in met Ctrl + Alt + n.
    • schakel de functie uit met Caps Lock + q.

De instellingen leren kennen

• Hoofdmenu: je berichten, gesprekken, voicemail, instellingen, tegoed, archieven en meer weergeven.
  • Zoekbalk: eerdere gesprekken vinden, de berichtengeschiedenis weergeven en zoeken naar contacten.
  • Tabblad Berichten: berichten naar je contacten verzenden en oude berichten lezen.
  • Tabblad Gesprekken: je contacten bellen en je gespreksgeschiedenis weergeven.
  • Tabblad Voicemail: voicemails beluisteren die bellers voor je telefoonnummer hebben achtergelaten.
  • Alle navigatieopties: schakelen tussen verschillende gedeelten met de pijl-omhoog en de pijl-omlaag.

Bellen

1. Ga op je computer naar voice.google.com.
  2. Zet de schermlezer aan.
  3. Druk op de Tab-toets om naar het tabblad Gesprekken te gaan en druk op Enter.
  4. Druk op de Tab-toets om naar de knop Bellen te gaan en druk op Enter.
  5. Typ een naam of telefoonnummer.
  6. Gebruik de pijl-omhoog of pijl-omlaag om een contact te vinden in de zoekresultaten.
  7. Druk op Enter om het gesprek te starten.

Bericht sturen

1. Ga op je computer naar voice.google.com.
  2. Zet de schermlezer aan.
  3. Druk op deTab-toets om naar het tabblad Berichten te gaan en druk op Enter.
  4. Druk op de Tab-toets om naar de knop 'Een bericht verzenden' te gaan en druk op Enter.
  5. Typ een naam of telefoonnummer.
  6. Gebruik de pijl-omhoog of pijl-omlaag om een contact te vinden in de zoekresultaten.
  7. Druk op Enter om de ontvanger te selecteren.
  8. Typ je bericht.
  9. Druk op Enter om het te verzenden.

Modus voor hoog contrast aanzetten

1. Ga op je computer naar voice.google.com.
  2. Zet de schermlezer aan.
  3. Ga vanuit het hoofdmenu naar je instellingen en druk op Enter.
  4. Gebruik de pijl-omhoog en pijl-omlaag om naar het gedeelte Toegankelijkheid te gaan.
  5. Selecteer Nieuw tabblad Nieuw tabblad.
  6. Druk op Enter.
  7. Schakel Kleuren met hoog contrast in.
  8. Ga terug naar Google Voice en vernieuw de pagina.

Leren werken met sneltoetsen

• Druk op c (voor 'call') om vanuit elke weergave te bellen.
  • Druk op m (voor 'message') als je vanuit elke weergave een nieuw bericht wilt verzenden.

Opmerking: Druk op Shift + / om de sneltoetsgids te vinden.