Du är inte inloggad på ditt Google-konto. Logga in på Google-kontot för att få hjälp på bästa sätt.

Konfigurera telefonen för att ringa och ta emot Google Voice-samtal

Med ditt Google Voice-nummer kan du ringa och ta emot samtal på voice.google.com eller med Google Voice-appen. Du kan även länka telefonnummer som du vill vidarebefordra samtal till om du inte vill svara med Google Voice. När vidarekoppling av samtal har konfigurerats ringer samtal till ditt Google Voice-nummer dina länkade telefoner.
Det går inte att vidarebefordra samtal från ditt Google Voice-nummer till ett automatiskt system.
Registrera dig för Google Workspace för att använda en virtuell receptionist om du behöver vidarekoppla samtal till ett automatiskt system. Läs mer
Obs! Funktionen för länkade nummer är inte tillgänglig för användare med SIP Link. Om du är osäker på om du använder SIP Link kan du kontakta IT-administratören.

Lägg till ett nummer som du vill använda för att ringa och ta emot samtal och sms

1. Öppna Voice-appen .
  2. Tryck på Meny följt av Inställningar längst upp till vänster.
  3. Tryck på Enheter och nummer under Konto.
  4. Tryck på Nytt länkat nummer.
  5. Ange telefonnumret som ska länkas.
  6. Google Voice skickar en verifieringskod till dig.
    • Om du vill verifiera ett mobilnummer trycker du på Skicka kod. Google Voice skickar koden i ett sms.
    • Verifiera en fast telefon genom att trycka på Verifiera via telefon följt av Ring. Google Voice ringer upp numret och anger koden.
  7. Ange koden följt av tryck på Verifiera.

Tips!

• Du kan länka upp till sex nummer. Det går inte att länka ett nummer som redan är länkat till ett Google Voice-nummer.
  • Samtal till ditt Google Voice-nummer ringer också på ditt länkade nummer.

Få aviseringar till Gmail
  1. Om du vill vidarebefordra sms, missade samtal och röstmeddelanden till Gmail öppnar du Voice-appen .
  2. Tryck på Meny följt av Inställningar längst upp till vänster.
  3. Aktivera vidarebefordran:
    • Meddelanden: Aktivera Vidarebefordra meddelanden till e-post.
    • Samtal: Aktivera Få e-postmeddelanden vid missade samtal.
    • Röstbrevlåda: Aktivera Få röstmeddelanden via e-post.
Bekräfta ett nummer som du vill få samtal till igen
  1. Öppna Voice-appen .
  2. Längst ned visas ett meddelande där det står att ditt länkade nummer är inaktivt. Tryck på Bekräfta igen.
  3. Tryck på Bekräfta igen bredvid ditt länkade nummer.
  4. Tryck på Skicka kod. Google Voice skickar koden i ett sms.
    • Dela inte koden med andra personer eller webbplatser.
    • Om du inte har alternativet att skicka koden slutförs kanske detta och följande steg automatiskt av din enhet.
  5. Ange koden följt av tryck på Verifiera.
  6. Du får en bekräftelse. Tryck på Klar.

Tips! De andra länkade numren fungerar även om du inte verifierar numret igen.

Ändra var du tar emot samtal

1. Öppna Voice-appen .
  2. Tryck på Meny Meny och sedan Inställningar längst upp till vänster.
  3. Tryck på Alternativ för inkommande samtal under Samtal.
  4. Under Mina enheter stänger du av enheter som du inte vill få samtal på.

Ändra enhetens nummer

Viktigt! Google Voice använder ditt länkade nummer för att ringa samtal om det inte finns någon internetanslutning. Om du inte länkade till enhetens nummer under registreringen kan du länka till det senare.

1. Öppna Voice-appen .
  2. Tryck på Meny Meny följt av Inställningar längst upp till vänster.
  3. Under Konto trycker du på Enheter och länkade nummer.
  4. Under Den här enheten trycker du på Ändra enhetsnummer.
  5. Välj ett alternativ:
    • Ditt enhetsnummer: Google Voice är länkat till din mobila enhet.
    • Inget nummer: Voice är inte länkat till ett telefonnummer.
    • Nytt länkat telefonnummer: Voice länkar till ett nytt nummer som du anger. Google Voice verifierar numret innan det länkar.
  6. Tryck på Spara.

Ta bort ett länkat nummer

1. Öppna Voice-appen .
  2. Tryck på Meny följt av Inställningar längst upp till vänster.
  3. Tryck på Enheter och nummer under Konto.
  4. Bredvid det länkade numret trycker du på Ta bort Ta bort följt avTa bort.

Ställa in en anpassad ringsignal

Viktigt! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 8 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.
Du kan ställa in egna ringsignaler i Google Voice på Android-enheter.

Så här anpassar du en ringsignal i Google Voice:

1. Öppna Google Voice-appen .
  2. Tryck på menyn Meny och sedan Inställningar uppe till vänster.
  3. Tryck på Aviseringar om inkommande samtal och sedan Ljud under Samtal.
  4. Bläddra bland alternativen för ringsignal. Om du vill lyssna på en ringsignal trycker du på den.
  5. När du hittar en ringsignal som du vill använda trycker du på den. På vissa Android-telefoner trycker du på Spara uppe till höger för att spara den nya ringsignalen.

Använda Samtal väntar

I Google Voice kan du ha två samtal samtidigt och växla mellan dem enkelt. När du får ett nytt samtal kan du:
  • Avvisa det nya samtalet.
  • Parkera det pågående samtalet och svara på det nya samtalet.
När du talar i ett annat samtal kan du även ringa ett nytt samtal. Det pågående samtalet parkeras.