Je bent niet ingelogd op je Google-account. Log in op je Google-account voor de beste Help-functionaliteit.

Je telefoon instellen om Google Voice-gesprekken te plaatsen en te ontvangen

Met je Google Voice-nummer kun je bellen en gebeld worden via voice.google.com of de Google Voice-app. Je kunt ook telefoonnummers koppelen waarnaar je gesprekken wilt doorschakelen als je niet wilt opnemen via Google Voice. Als gesprekken doorschakelen is ingesteld, gaan gesprekken naar je Google Voice-nummer over op je gekoppelde telefoons.
Het doorschakelen van gesprekken van je Google Voice-nummer naar een geautomatiseerd systeem wordt niet ondersteund.
Meld je aan voor Google Workspace om een automatische assistent te gebruiken als je gesprekken wilt doorschakelen naar een geautomatiseerd systeem. Meer informatie
Tip: De functie voor gekoppelde nummers is niet beschikbaar voor SIP Link-gebruikers. Als je niet zeker weet of je SIP Link-gebruiker bent, vraag je dit aan je IT-beheerder.

Een nummer toevoegen om gesprekken en sms-berichten te starten/sturen en te ontvangen

1. Open de Voice-app .
  2. Tik linksboven op Menu Menuen dan Instellingen.
  3. Tik onder Account op Apparaten en nummers.
  4. Tik op Nieuw gekoppeld nummer.
  5. Geef het telefoonnummer op dat je wilt koppelen.
  6. Google Voice levert een code van 6 cijfers waarmee je je nummer kunt verifiëren:
    • Als het een mobiel nummer is, tik je op Code sturen. Vervolgens stuurt Google Voice de code in een sms.
    • Als het een vast nummer is, tik je op Verifiëren per telefoon en danBellen. Google Voice belt het telefoonnummer en geeft de code.
  7. Geef de code op en dan tik op Verifiëren.

Tips:

• Je kunt maximaal 6 nummers koppelen. Je kunt geen nummer koppelen dat al aan een Google Voice-nummer is gekoppeld.
  • Gesprekken naar je Google Voice-nummer gaan ook over op je gekoppelde nummer.
Meldingen krijgen in Gmail
  1. Open de Voice-app .
  2. Tik linksboven op Menu Menuen dan Instellingen.
  3. Zo zet je doorsturen aan:
  • Sms'jes: Zet onder Berichten de optie Berichten doorsturen naar e-mail aan.
  • Gesprekken: Zet onder Gesprekken de optie E-mailmeldingen ontvangen voor gemiste gesprekken aan.
  • Voicemail: Zet onder Voicemail de optie Voicemail als e-mail ontvangen aan.

Een nummer opnieuw verifiëren waarop je gesprekken wilt ontvangen

1. Open de Voice-app .
  2. Onderaan zie je een bericht met de tekst Je gekoppelde nummer is inactief. Tik op Opnieuw verifiëren.
  3. Tik naast je gekoppelde nummer op Opnieuw verifiëren.
  4. Tik op Code sturen. Je ontvangt een sms met een code.
    • Deel de code niet met andere mensen of sites.
  5. Geef de code op en dan tik op Verifiëren.
  6. Je krijgt een bevestiging. Tik op Voltooien.

Wijzigen waar je gesprekken ontvangt

1. Open de Voice-app .
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik onder Gesprekken op Inkomende gesprekken.
  4. Zet onder Mijn apparaten alle apparaten uit waarop je geen gesprekken wilt ontvangen.

Het nummer van je apparaat wijzigen

Belangrijk: Google Voice gebruikt je gekoppelde nummer om te bellen als er geen internetverbinding beschikbaar is. Als je het nummer van je apparaat niet hebt gekoppeld tijdens je aanmelding, kun je dit later alsnog doen.

1. Open de Voice-app .
  2. Tik linksboven op Menu and then Instellingen.
  3. Tik onder Account op Apparaten en nummers.
  4. Tik onder Dit apparaat op Apparaatnummer wijzigen.
  5. Kies een van deze opties:
    • Het nummer van je apparaat: Voice wordt gekoppeld aan je mobiele apparaat.
    • Geen nummer: Voice wordt niet gekoppeld aan een apparaatnummer.
    • Nieuw gekoppeld nummer: Voice wordt gekoppeld aan een nieuw nummer dat je opgeeft. Google Voice verifieert het nummer voordat het wordt gekoppeld.
  6. Tik op Opslaan.

Een gekoppeld nummer verwijderen

1. Open de Voice-app .
  2. Tik linksboven op Menu and then Instellingen.
  3. Tik onder Account op Apparaten en nummers.
  4. Tik naast het gekoppelde nummer op Verwijderen Verwijderenand then Verwijderen.

Wisselgesprek gebruiken

In Google Voice kun je 2 gesprekken tegelijk voeren en makkelijk wisselen tussen deze gesprekken. Als je een nieuw gesprek krijgt, kun je het volgende doen:
  • Het nieuwe gesprek weigeren.
  • Het huidige gesprek in de wacht zetten en het nieuwe gesprek beantwoorden.
Als je in gesprek bent, kun je ook een nieuw gesprek starten. Je huidige gesprek wordt in de wacht gezet.