Je bent niet ingelogd op je Google-account. Log in op je Google-account voor de beste Help-functionaliteit.

Je telefoon instellen om Google Voice-gesprekken te plaatsen en te ontvangen

Met je Google Voice-nummer kun je bellen en gebeld worden via voice.google.com of de Google Voice-app. Je kunt ook telefoonnummers koppelen waarnaar je gesprekken wilt doorschakelen als je niet wilt opnemen via Google Voice. Als gesprekken doorschakelen is ingesteld, gaan gesprekken naar je Google Voice-nummer over op je gekoppelde telefoons.
Het doorschakelen van gesprekken van je Google Voice-nummer naar een geautomatiseerd systeem wordt niet ondersteund.
Meld je aan voor Google Workspace om een automatische assistent te gebruiken als je gesprekken wilt doorschakelen naar een geautomatiseerd systeem. Meer informatie
Tip: De functie voor gekoppelde nummers is niet beschikbaar voor SIP Link-gebruikers. Als je niet zeker weet of je SIP Link-gebruiker bent, vraag je dit aan je IT-beheerder.

Belangrijk: Als je gespreksmeldingen op je computer wilt krijgen, moet je zijn ingelogd op je Google Voice-account en moet het browservenster met Voice open blijven staan. Ondersteunde browsers zijn Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox en Safari.

Een nummer toevoegen om gesprekken en sms-berichten te starten/sturen en te ontvangen

1. Ga naar Google Voice.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen .
  3. Klik onder Account and then Gekoppelde nummers op Nieuw gekoppeld nummer.
  4. Geef het telefoonnummer op dat je wilt koppelen.
  5. Google Voice stuurt je een verificatiecode.
    • Als je een mobiel nummer wilt verifiëren, klik je op Code sturen. Google Voice stuurt de code in een sms.
    • Als je een vaste telefoon wilt verifiëren, klik je op Verifiëren per telefoon and then Bellen. Google Voice belt het telefoonnummer en geeft de code.
  6. Geef de code op and then klik op Verifiëren.

Tips:

• Je kunt maximaal 6 nummers koppelen. Je kunt geen nummer koppelen dat al aan een Google Voice-nummer is gekoppeld.
  • Gesprekken naar je Google Voice-nummer gaan ook over op je gekoppelde nummer.
  • Als je het tabblad voice.google.com open wilt houden in Chrome, klik je er met de rechtermuisknop op and then Vastzetten.
Meldingen krijgen in Gmail
  1. Als je sms'jes, gemiste gesprekken en voicemail wilt doorsturen naar Gmail, ga je naar Google Voice.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen .
  3. Zet doorsturen aan. Klik links op:
    • Berichten: Zet Berichten doorsturen naar e-mail aan.
    • Gesprekken: Zet E-mailmeldingen ontvangen voor gemiste gesprekken aan.
    • Voicemail: Zet Voicemail als e-mail ontvangen aan.
Een telefoonnummer opnieuw verifiëren
  1. Ga naar Google Voice.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen .
  3. Klik naast het gekoppelde nummer op Opnieuw verifiëren.
  4. Klik in het venster 'Je gekoppelde nummer opnieuw verifiëren' op Code sturen. Vervolgens stuurt Google Voice de code in een sms.
    • Deel de code niet met andere mensen of sites.
  5. Geef de code op in het venster Geef de code op die je hebt ontvangen.
  6. Klik op Verifiëren and then Voltooien.

Tip: Als je het nummer niet opnieuw verifieert, werken je andere gekoppelde nummers nog steeds.

Wijzigen waar je gesprekken ontvangt

Belangrijk: Als je Google Voice-gesprekken niet langer doorschakelt naar een gekoppeld nummer, wordt het gekoppelde nummer niet uit Google Voice verwijderd.

1. Ga naar Google Voice.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen .
  3. Klik links op Gesprekken.
  4. Wijzig onder 'Inkomende gesprekken' waar je gesprekken ontvangt:
    • Wijzigen welke apparaten gesprekken ontvangen: Zet onder 'Mijn apparaten' alle apparaten uit waarop je geen gesprekken wilt ontvangen.
    • Wijzigen naar welke nummers gesprekken worden doorgeschakeld: Zet onder Gesprek doorschakelen elk nummer uit waarnaar je geen gesprekken wilt doorschakelen.

Tip: Als je gesprekken van een persoon of groep wilt doorschakelen naar een bepaald telefoonnummer, gebruik je aangepaste gespreksdoorschakeling met Google Voice.

Een gekoppeld nummer verwijderen

1. Ga naar Google Voice.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen .
  3. Klik links op Account.
  4. Klik naast je gekoppelde nummer op Verwijderen Verwijderenand then Verwijderen.

Wisselgesprek gebruiken

In Google Voice kun je 2 gesprekken tegelijk voeren en makkelijk wisselen tussen deze gesprekken. Als je een nieuw gesprek krijgt, kun je het volgende doen:
  • Het nieuwe gesprek weigeren.
  • Het huidige gesprek in de wacht zetten en het nieuwe gesprek beantwoorden.
Als je in gesprek bent, kun je ook een nieuw gesprek starten. Je huidige gesprek wordt in de wacht gezet.