Je telefoon instellen om Google Voice-gesprekken te plaatsen en te ontvangen

Met je Google Voice-nummer kun je bellen en gebeld worden via voice.google.com of de Voice-app. Ook kun je telefoonnummers koppelen waarop je wilt worden gebeld als je niet opneemt via Google Voice. Als je wordt gebeld op je Google Voice-nummer, wordt het gesprek doorgeschakeld naar je gekoppelde nummers.

Een nummer toevoegen om gesprekken en sms-berichten te starten/sturen en te ontvangen

1. Open de Voice-app "".
  2. Tik linksboven op Menu ""and then Instellingen.
  3. Tik onder Account op Apparaten en nummers.
  4. Tik op Nieuw gekoppeld nummer.
  5. Geef het telefoonnummer op dat je wilt koppelen.
  6. Google Voice stuurt je een verificatiecode.
    • Als je een mobiel nummer wilt verifiëren, tik je op Code sturen. Vervolgens stuurt Google Voice de code in een sms.
    • Als je een vaste telefoon wilt verifiëren, tik je op Verifiëren per telefoon and then Bellen. Google Voice belt het telefoonnummer en geeft de code.
  7. Geef de code op and then tik op Verifiëren.

Tips:

• Je kunt maximaal 6 nummers koppelen. Je kunt geen nummer koppelen dat al aan een Google Voice-nummer is gekoppeld.
  • Gesprekken naar je Google Voice-nummer gaan ook over op je gekoppelde nummer.

Meldingen krijgen in Gmail
  1. Open de Voice-app "" als je sms'jes, gemiste gesprekken en voicemail wilt doorsturen naar Gmail.
  2. Tik linksboven op Menu ""and then Instellingen.
  3. Zo zet je doorsturen aan:
    • Berichten: Zet Berichten doorsturen naar e-mail aan.
    • Gesprekken: Zet E-mailmeldingen ontvangen voor gemiste gesprekken aan.
    • Voicemail: Zet Voicemail als e-mail ontvangen aan.
Een nummer opnieuw verifiëren waarop je gesprekken wilt ontvangen
  1. Open de Voice-app "".
  2. Onderaan zie je een bericht met de tekst Je gekoppelde nummer is inactief. Tik op Opnieuw verifiëren.
  3. Tik naast je gekoppelde nummer op Opnieuw verifiëren.
  4. Tik op Code sturen. Vervolgens stuurt Google Voice de code in een sms.
    • Deel de code niet met andere mensen of sites.
    • Als je de optie 'Code sturen' niet ziet, worden deze stap en de volgende stappen misschien automatisch voltooid door je apparaat.
  5. Geef de code op and then tik op Verifiëren.
  6. Je krijgt een bevestiging. Tik op Voltooien.

Tip: Als je het nummer niet opnieuw verifieert, werken je andere gekoppelde nummers nog steeds.

Wijzigen waar je gesprekken ontvangt

1. Open de Voice-app "".
  2. Tik linksboven op Menu Menuen dan Instellingen.
  3. Tik onder Gesprekken op Gesprek doorschakelen.
  4. Zet onder 'Mijn apparaten' alle apparaten uit waarop je geen gesprekken wilt ontvangen.

Het nummer van je apparaat wijzigen

Belangrijk: Google Voice gebruikt je gekoppelde nummer om te bellen als er geen internetverbinding beschikbaar is. Als je het nummer van je apparaat niet hebt gekoppeld tijdens je aanmelding, kun je dit later alsnog doen.

1. Open de Voice-app "".
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik onder Account op Apparaten en gekoppelde nummers.
  4. Tik onder Dit apparaat op Apparaatnummer wijzigen.
  5. Kies een optie:
    • Het nummer van je apparaat: Google Voice wordt gekoppeld aan je mobiele apparaat.
    • Geen nummer: Voice wordt niet gekoppeld aan een apparaatnummer.
    • Nieuw gekoppeld nummer: Voice wordt gekoppeld aan een nieuw nummer dat je opgeeft. Google Voice verifieert het nummer voordat het wordt gekoppeld.
  6. Tik op Opslaan.

Een gekoppeld nummer verwijderen

1. Open de Voice-app "".
  2. Tik linksboven op Menu ""and then Instellingen.
  3. Tik onder Account op Apparaten en nummers.
  4. Tik naast het gekoppelde nummer op Verwijderen Verwijderenand then Verwijderen.