Du är inte inloggad på ditt Google-konto. Logga in på Google-kontot för att få hjälp på bästa sätt.

Skicka och ta emot sms

Visa samma innehåll på français deutsch italiano

För Voice for Google Workspace-konton som hanteras av ditt arbete eller din skola är sms enbart tillgängliga i USA.

Med ditt Google Voice-nummer kan du skicka sms utan kostnad till nummer i USA och Kanada (förutom USA:s territorier Amerikanska Samoa, Guam, Nordmarianerna, Puerto Rico och Amerikanska Jungfruöarna). Sms som skickas med Google Voice skickas via wifi eller med mobildata från ditt mobilabonnemang om du inte är ansluten till wifi. Din mobiloperatör kan också ta ut extra roamingavgifter om du är utanför USA och inte använder wifi.

Använd endast Google Voice för interaktiva meddelanden

På grund av operatörsbegränsningar och för att skydda mot spam är Google Voice-meddelanden enbart avsedda för interaktiva konversationer. De är inte avsedda för massmeddelanden, vilket kan leda till att meddelanden rapporteras som spam och blockeras. Om du har blockerat meddelanden läser du mer i avsnittet Varför kan jag inte skicka sms? nedan.

Om du är lärare och måste skicka massmeddelanden eller aviseringar bör du använda e-post, skolans webbplats, sociala medier eller andra appar för lärarkommunikation.

Skicka sms

Du kan använda Google Voice-webbplatsen för att skicka sms till ett eller flera telefonnummer.

Om du skickar ett sms som är längre än 160 tecken till ett nummer som inte hör till Google Voice skickas det som flera sms.

Tips! Du kan inte skicka sms till fem- eller sexsiffriga kortnummer.

1. Öppna voice.google.com på datorn.
  2. Öppna meddelandefliken Fliken Meddelanden.
  3. Klicka på Skicka ett meddelande högst upp.
  4. Ange kontaktens namn eller telefonnummer.
    • Lägg till upp till sju namn eller mobilnummer om du vill skapa ett grupp-sms. Gruppmeddelanden kan ha upp till åtta deltagare, inklusive personen som skickar meddelandet.
  5. Skriv meddelandet längst ned och klicka på Skicka .

Klicka på Välj bild om du vill inkludera en bild i ditt sms. Om din bild är större än 2 MB skickas den som en mindre fil. GIF-filer över 2 MB skickas däremot inte.

Varför kan jag inte skicka sms?

Om du skickar många sms på kort tid eller om mottagare markerar dina meddelanden som spam kan Voice tillfälligt begränsa dig från att skicka fler meddelanden. Meddelanden blockeras om du överskrider kvoten. Följande felmeddelande visas: Meddelandet har inte levererats. Du har skickat för många meddelanden.

Sms som kan blockeras

På grund av operatörsbegränsningar och för att skydda mot spam är Google Voice-meddelanden enbart avsedda för enskilda, personliga konversationer. De är inte avsedda för massmeddelanden, vilket kan leda till att meddelanden flaggas som spam och blockeras. Sms-beteenden som kan blockeras omfattar men är inte begränsade till:

• sändning av samma sms till flera mottagare, framför allt när dessa meddelanden inte får svar
  • sändning av webbadresslänkar
  • sändning av många sms på kort tid.

Om meddelandet har blockerats på grund av spam eller otillåten användning visas felmeddelandet Meddelandet har inte levererats. Mer information finns i policyn för tillåten användning.

Mer information finns i policyn för tillåten användning av Voice

Detta händer när meddelanden blockeras

Det finns två faser:

1. Google Voice-kontot kan tillfälligt blockeras från samtal eller från att skicka meddelanden. Om detta händer väntar du 24 timmar och försöker igen.
  2. Om du upprepar samma beteende eller om det ursprungliga beteendet kräver omedelbar åtgärd stängs ditt konto av. Om du har fått ett avstängningsmeddelande via e-post eller din Google Voice-webbsida är din åtkomst till Google Voice nu avstängd.  Klicka på Kontakta oss i avstängningsmeddelandet om du vill överklaga.
Det går inte att skicka sms utan ett Google Voice-nummer
Google Voice stöder inte sms om du inte har ett Voice-nummer. Du kan uppgradera Google Voice-kontot utan kostnad.
Det går inte att skicka sms från nyligen porterade nummer
Om du nyligen betalat för att flytta ditt Voice-nummer kan det ta upp till tre arbetsdagar efter att överföringen slutförts innan du kan skicka sms. Du kan kontrollera statusen för din nummerportering.

Ta emot sms

Du kan ta emot sms från andra delar av världen. Vissa webbplatser, till exempel banker och prenumerationstjänster, skickar inte sms till Google Voice-nummer. I dessa fall kan du behöva använda ditt mobilnummer.

1. Öppna voice.google.com på datorn.
  2. Öppna meddelandefliken Fliken Meddelanden. Meddelanden som du ännu inte har läst är i fetstil.

Om du inte kan hitta ett sms som borde finnas där kan du kontrollera om det har markerats som spam. Klicka på menyn Meny följt av Spam uppe till vänster.

Svara på sms

1. Öppna voice.google.com på datorn.
  2. Öppna meddelandefliken Fliken Meddelanden.
  3. Klicka på det sms som du vill svara på.
  4. Skriv meddelandet längst ned och klicka på Skicka Skicka.

Tips! Om du har fler än ett Voice-nummer kan du bara skicka sms från det primära numret. Om du får ett sms till ditt andra nummer skickas svaret från det primära.