Sms'jes versturen en ontvangen

Voor Voice voor Google Workspace-accounts die worden beheerd door je werk of school, is sms'en alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Via je Google Voice-nummer kun je gratis sms'jes sturen naar Amerikaanse en Canadese nummers (met uitzondering van de volgende grondgebieden van de Verenigde Staten: Amerikaans-Samoa, Guam, Noordelijke Marianen, Puerto Rico en Amerikaanse Maagdeneilanden). Als je sms't met Voice, gebruik je wifi of mobiele data van je mobiele telefoonabonnement als je telefoon geen verbinding heeft met een wifi-netwerk. Als je je buiten de VS bevindt en geen wifi gebruikt, brengt je mobiele serviceprovider mogelijk extra roamingkosten in rekening als je sms'jes stuurt.

Gebruik Voice-berichten alleen voor een-op-eengesprekken

Vanwege providerbeperkingen en om gebruikers te beschermen tegen spam, zijn berichten in Google Voice alleen bedoeld voor persoonlijke een-op-eengesprekken. Ze zijn niet bedoeld voor bulkberichten. Bij zulke grote hoeveelheden kunnen berichten worden gemarkeerd als spam en worden geblokkeerd. Als je berichten worden geblokkeerd, bekijk je het gedeelte 'Waarom kan ik geen sms-berichten sturen?' hieronder.

Als je docent bent en aankondigingen of meldingen in bulk moet kunnen sturen, raden we je aan e-mail, de schoolwebsite, social media of andere apps te gebruiken voor docentcommunicatie.

Een sms sturen

U kunt de Google Voice-website gebruiken om sms-berichten te sturen naar een of meer telefoonnummers.

Als u een sms-bericht van meer dan 160 tekens stuurt naar een ander nummer dan een Google Voice-nummer, wordt dit als meerdere berichten verstuurd.

Opmerking: U kunt geen sms-berichten sturen naar vijf- of zescijferige shortcode-nummers.

1. Ga op een computer naar voice.google.com.
  2. Open het tabblad Berichten Tabblad Berichten.
  3. Klik bovenaan op Een bericht verzenden.
  4. Voer de naam of het telefoonnummer van een contact in.
    • Als u een groeps-sms wilt maken, voegt u maximaal zeven namen of telefoonnummers toe. Groepsberichten kunnen maximaal acht deelnemers hebben, inclusief de persoon die het bericht stuurt.
  5. Voer onderaan uw bericht in en klik op Sturen "".

Als u een afbeelding wilt bijvoegen, klikt u op Afbeelding selecteren "". Is uw afbeelding groter dan 2 MB, dan wordt deze als een kleiner bestand verstuurd. U kunt geen gif's van meer dan 2 MB sturen.

Waarom kan ik geen sms-berichten sturen?

Als u in korte tijd veel sms-berichten stuurt of als ontvangers uw berichten markeren als spam, kan Voice tijdelijk voorkomen dat u meer berichten stuurt.

Sms-berichten die kunnen worden geblokkeerd

Vanwege providerbeperkingen en om gebruikers te beschermen tegen spam, zijn sms-berichten via Google Voice alleen bedoeld voor persoonlijke een-op-eengesprekken. Ze zijn niet bedoeld voor bulkberichten. Bij zulke grote hoeveelheden kunnen berichten worden gemarkeerd als spam en worden geblokkeerd. Onder andere het volgende sms-gedrag kan worden geblokkeerd:

• Dezelfde sms naar meerdere ontvangers sturen, vooral als er geen antwoord op die berichten komt.
  • URL's sturen.
  • Grote hoeveelheden sms-berichten sturen in korte tijd.

Bekijk het Voice-beleid voor acceptabel gebruik voor meer informatie.

Wat er gebeurt als berichten worden geblokkeerd

Er zijn twee fasen:

1. Uw Google Voice-account kan tijdelijk worden geblokkeerd zodat u niet kunt bellen en geen berichten kunt sturen. Als dit gebeurt, wacht u 24 uur en probeert u het daarna opnieuw.
  2. Als u doorgaat met hetzelfde gedrag of als het eerdere gedrag zo ernstig is dat er meteen actie moet worden ondernomen, wordt uw account opgeschort. Als u via e-mail of op de webpagina van Google Voice een melding over opschorting krijgt, is uw toegang tot Google Voice vanaf dat moment opgeschort.  Klik in het opschortingsbericht op Contact als u bezwaar wilt maken.
Kan niet sms'en zonder een Google Voice-nummer
U kunt met Voice geen sms-berichten sturen als u geen Google Voice-nummer heeft. U kunt uw Google Voice-account gratis upgraden.
Kan niet sms'en met onlangs overgezette nummers
Als u onlangs heeft betaald om uw Voice-nummer over te zetten, werken uw sms-berichten mogelijk pas vijf werkdagen nadat de overdracht is voltooid. U kunt de status van uw nummeroverdracht checken.

Een sms ontvangen

U kunt sms-berichten ontvangen vanuit de hele wereld.

1. Ga op een computer naar voice.google.com.
  2. Open het tabblad Berichten Tabblad Berichten. Berichten die u nog niet heeft gelezen, worden vet weergegeven.

Als u een verwacht sms-bericht niet ziet, gaat u na of het als spam is gemarkeerd. Klik linksboven op Menu Menu and then Spam.

Opmerking: Als u sms-berichten van websites wilt ontvangen, zoals een bank of abonnementsservice, moet u uw mobiele telefoonnummer gebruiken.

Een sms beantwoorden

1. Ga op een computer naar voice.google.com.
  2. Open het tabblad Berichten Tabblad Berichten.
  3. Klik op de sms die u wilt beantwoorden.
  4. Voer onderaan uw bericht in en klik op Sturen Verzenden.

Opmerking: Als u meer dan één Voice-nummer heeft, kunt u alleen sms-berichten sturen vanaf uw primaire nummer. Als u een sms ontvangt op uw tweede nummer, wordt uw antwoord gestuurd vanaf het primaire nummer.