Je bent niet ingelogd op je Google-account. Log in op je Google-account voor de beste Help-functionaliteit.

Sms-berichten versturen en ontvangen

Check dezelfde content in français Deutsch italiano

Voor Voice voor Google Workspace-accounts die worden beheerd door je werk of school, is sms'en alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Met je Google Voice-nummer kun je kosteloos sms'jes sturen naar Amerikaanse en Canadese nummers (met uitzondering van de Amerikaanse gebieden Amerikaans-Samoa, Guam, de Noordelijke Marianen, Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden). Als je sms't met Google Voice, gebruik je wifi of mobiele data van je mobiele telefoonabonnement als je telefoon geen verbinding heeft met een wifi-netwerk. Als je buiten de VS bent en geen wifi gebruikt, brengt je mobiele serviceprovider misschien extra roamingkosten in rekening als je sms'jes stuurt.

Google Voice alleen gebruiken voor interactieve berichten

Vanwege providerbeperkingen en om gebruikers te beschermen tegen spam, zijn Google Voice-berichten alleen bedoeld voor interactieve gesprekken. Ze zijn niet bedoeld voor bulkberichten. Bij zulke grote hoeveelheden kunnen berichten worden gemarkeerd als spam en worden geblokkeerd. Als je berichten worden geblokkeerd, ga je hieronder naar het gedeelte Waarom kan ik geen tekstberichten sturen?

Als je docent bent en aankondigingen of meldingen in bulk moet kunnen sturen, raden we je aan e-mail, de schoolwebsite, social media of andere apps te gebruiken voor docentcommunicatie.

Een tekstbericht sturen

Je kunt de Google Voice-website gebruiken om tekstberichten te sturen naar een of meer telefoonnummers.

Als je een tekstbericht van meer dan 160 tekens stuurt naar een niet-Google Voice-nummer, wordt het als meerdere berichten gestuurd.

Tip: Je kunt geen tekstberichten sturen naar shortcode-nummers van 5 of 6 cijfers.

1. Ga op een computer naar voice.google.com.
  2. Open het tabblad Berichten Tabblad Berichten.
  3. Klik bovenaan op Een bericht verzenden.
  4. Voer de naam of het telefoonnummer van een contact in.
    • Als u een groeps-sms wilt maken, voegt u maximaal zeven namen of telefoonnummers toe. Groepsberichten kunnen maximaal acht deelnemers hebben, inclusief de persoon die het bericht stuurt.
  5. Voer onderaan uw bericht in en klik op Sturen .

Als je een afbeelding wilt bijvoegen, klik je op Afbeelding selecteren . Is je afbeelding groter dan 2 MB, dan wordt deze als een kleiner bestand verstuurd. Je kunt geen gifs van meer dan 2 MB sturen.

Waarom kan ik geen tekstberichten sturen?

Als je in korte tijd veel tekstberichten stuurt of als ontvangers je berichten markeren als spam, kan Voice tijdelijk voorkomen dat je meer berichten verstuurt. Als je de limiet overschrijdt, worden je berichten geblokkeerd. Je krijgt de foutmelding Bericht niet bezorgd. Je hebt te veel berichten gestuurd.

Tekstberichten die kunnen worden geblokkeerd

Vanwege providerbeperkingen en om gebruikers te beschermen tegen spam, zijn tekstberichten via Google Voice alleen bedoeld voor persoonlijke, 1-op-1-gesprekken. Ze zijn niet bedoeld voor bulkberichten. Als je bulkberichten stuurt, kunnen die worden gemarkeerd als spam en worden geblokkeerd. Onder andere het volgende gedrag voor het sturen van tekstberichten kan worden geblokkeerd:

• Hetzelfde tekstbericht naar meerdere ontvangers sturen, vooral als er geen antwoord op die berichten komt.
  • URL's versturen.
  • Grote hoeveelheden tekstberichten versturen in korte tijd.

Als je bericht is geblokkeerd vanwege spam of misbruik, krijg je de foutmelding Bericht niet bezorgd. Ga naar het Beleid voor acceptabel gebruik.

Bekijk het Voice-beleid voor acceptabel gebruik voor meer informatie.

Wat er gebeurt als berichten worden geblokkeerd

Er zijn 2 fasen:

1. Je Google Voice-account kan tijdelijk worden geblokkeerd, zodat je niet kunt bellen en geen berichten kunt sturen. Als dit gebeurt, wacht je 24 uur en probeer je het daarna opnieuw.
  2. Als je doorgaat met hetzelfde gedrag of als het eerdere gedrag zo ernstig is dat er meteen actie moet worden ondernomen, wordt je account opgeschort. Als je via e-mail of op de webpagina van Google Voice een melding over opschorting krijgt, is je toegang tot Google Voice vanaf dat moment opgeschort. Klik in de opschortingsmelding op Contact als je bezwaar wilt maken.
Kan geen tekstberichten sturen zonder een Google Voice-nummer
Je kunt met Voice geen tekstberichten sturen als je geen Google Voice-nummer hebt. Je kunt je Google Voice-account kosteloos upgraden.
Kan geen tekstberichten sturen met onlangs overgedragen nummers
Als je onlangs hebt betaald om je Voice-nummer over te zetten, kun je misschien pas 3 werkdagen nadat de overdracht is afgerond weer tekstberichten sturen. Je kunt de status van je nummeroverdracht checken.

Een tekstbericht ontvangen

Je kunt tekstberichten ontvangen vanuit de hele wereld. Sommige websites, zoals die van banken of abonnementsservices, sturen geen tekstberichten naar Google Voice-nummers. Dan moet je misschien het nummer van je mobiele provider gebruiken.

1. Ga op je computer naar voice.google.com.
  2. Open het tabblad Berichten Tabblad Berichten. Berichten die je nog niet hebt gelezen, zijn vetgedrukt.

Als je een verwacht tekstbericht niet hebt gekregen, check je of het is gemarkeerd als spam. Klik linksboven op Menu Menu and then Spam.

Een tekstbericht beantwoorden

1. Ga op je computer naar voice.google.com.
  2. Open het tabblad Berichten Tabblad Berichten.
  3. Klik op het tekstbericht dat je wilt beantwoorden.
  4. Geef onderaan je bericht op en klik op Sturen Verzenden.

Tip: Als je meer dan één Voice-nummer hebt, kun je alleen tekstberichten sturen vanaf je primaire nummer. Als je een tekstbericht krijgt op je 2e nummer, wordt je antwoord verstuurd vanaf je primaire nummer.