Du är inte inloggad på ditt Google-konto. Logga in på Google-kontot för att få hjälp på bästa sätt.

Blockera samtal och meddelanden eller markera som spam

Du kan stoppa oönskade samtal och meddelanden och blockera eller markera dem som spam. När Google Voice misstänker att ett samtal är spam visas en varning på skärmen för inkommande samtal och i samtalshistoriken. Du kan sedan bekräfta om samtalet är spam eller inte.

Obs! Om du upplever att du är utsatt för fara ska du kontakta räddningstjänsten i ditt område.

Följande gäller när du blockerar ett nummer i Google Voice:

• Samtal och meddelanden från detta nummer markeras som Blockerade .
  • Den blockerade uppringaren får ett meddelande om att telefonnumret inte används när hen ringer.
  • Du får inte meddelanden från numret.

Blockera någon

1. Öppna Voice-appen .
  2. Längst ned trycker du på Meddelanden Fliken Meddelanden, Samtal Fliken Samtal eller Röstbrevlåda Fliken Röstbrevlåda.
  3. Blockera kontakten:
    •  Blockera från ett sms: Öppna ett sms från kontakten du vill blockera följt av tryck på Fler alternativ följt av  Personer och alternativ följt av  Blockera [nummer]följt av Blockera.
    • Blockera från ett samtal eller röstmeddelande: Öppna ett samtal eller röstmeddelande från den kontakt du vill blockera följt av tryck på Fler alternativ Mer följt av Blockera [nummer] följt av Blockera.

Bekräfta om ett samtal eller meddelande är spam eller inte

Google Voice visar automatiskt en varning om ett misstänkt spamsamtal eller spammeddelande. I samtals- eller meddelandehistoriken kan du bekräfta om samtalet eller meddelandet är spam eller inte.

Om du bekräftar att ett samtal

• är spam, går samtal eller meddelanden från numret automatiskt till spammappen.
  • inte är spam, tas varningen bort från samtalet. Varningsbannern visas inte för framtida samtal eller meddelanden från numret.

Så här bekräftar du ett misstänkt spamsamtal:

1. Tryck på samtalet som är markerat som misstänkt spam i samtalshistoriken.
  2. Välj Bekräfta spam på varningsbannern som visas i samtalsinformationen.
    Tips! Om samtalet inte är spam kan du klicka på Inte spam följt av Bekräfta att det inte är spam.
  3. Tryck på Bekräfta spam i popup-fönstret som visas.
    • Alla samtal eller meddelanden från det här numret flyttas automatiskt till spammappen.

Om du bekräftar att ett meddelande

• är spam, går samtal eller meddelanden från numret automatiskt till spammappen.
  • inte är spam, tas varningen bort från meddelandet. Varningsbannern visas inte för framtida samtal eller meddelanden från numret.

Så här bekräftar du ett misstänkt spammeddelande:

1. Tryck på meddelandet som är markerat som misstänkt spam i meddelandehistoriken.
  2. Välj Bekräfta spam på varningsbannern som visas i meddelandeinformationen.
     Tips! Om meddelandet inte är spam kan du klicka på Inte spam följt av Bekräfta att det inte är spam.
  3. Tryck på Bekräfta spam i popup-fönstret som visas.

Återaktivera någon

1. Öppna Voice-appen .
  2. Längst ned trycker du på Meddelanden Fliken Meddelanden, Samtal Fliken Samtal eller Röstbrevlåda Fliken Röstbrevlåda.
  3. Öppna sms, samtal eller röstmeddelanden från den kontakt du vill återaktivera.
  4. Återaktivera kontakten:
    • Återaktivera från ett sms: Tryck på sms:et följt av Fler alternativ Mer följt av Personer och alternativ följt av Återaktivera [nummer].
    • Så här återaktiverar du från ett samtal eller ett röstmeddelande: Tryck på samtalet eller röstmeddelandetföljt av Fler alternativ Mer följt av Återaktivera [nummer].

Markera ett gruppmeddelande som spam

1. Öppna Voice-appen
  2. Längst ned trycker du på Meddelanden Fliken Meddelanden.
  3. Öppna gruppmeddelandet som du vill markera som spam.
  4. Tryck på Fler alternativ Mer följt av Markera som spam.
Avmarkera ett samtal, röstmeddelande, meddelande eller gruppmeddelande som spam
  1. Öppna Voice-appen .
  2. Uppe till vänster trycker du på Meny Meny följt av Spam.
  3. Tryck på meddelandet, samtalet eller röstmeddelandet som du vill avmarkera som spam följt av Fler alternativ Mer följt av Avmarkera som spam.

Oönskade samtal och meddelanden från okända nummer

Ignorera kända spamnummer automatiskt

Om du får ett samtal, meddelande eller röstmeddelande som är spam kan du automatiskt flytta framtida kommunikation från numret till mappen för spam.

1. Öppna Voice-appen .
  2. Tryck på Meny  följt av Inställningar längst upp till vänster.
  3. Under Säkerhet slår du på Filtrera spam.

Avmarkera ett samtal, ett meddelande, gruppmeddelande eller röstmeddelande som spam

Om en kontakts meddelanden, samtal eller röstmeddelanden automatiskt hamnar i mappen för spam kan kontakten markeras som spam. Du kan avmarkera nummer som felaktigt har markerats som spam för att placera framtida kommunikation från det numret i mappen för spam.
  1. Öppna Voice-appen .
  2. Uppe till vänster trycker du på Meny följt av Spam.
  3. Tryck på ett meddelande, samtal eller röstmeddelande från kontakten som du vill avmarkera som spam.
  4. Tryck på Fler alternativ Mer följt av Avmarkera som spam.
Stoppa oönskade samtal
Kontakta din mobiloperatör om du vill blockera oönskade samtal.
Stoppa vidarebefordrade samtal

Om ditt nummer har länkats till någon annans Google Voice-konto av misstag kan du få oönskade samtal vidarekopplade till dig. Om du vill stoppa de här samtalen lägger du till numret i ett nytt eller befintligt Google Voice-konto.