Je bent niet ingelogd op je Google-account. Log in op je Google-account voor de beste Help-functionaliteit.

Gesprekken en berichten blokkeren of markeren als spam

Je kunt ongewenste gesprekken en berichten stoppen en ze blokkeren of markeren als spam. Als Google Voice vermoedt dat een gesprek spam is, zie je een waarschuwing op het scherm met inkomende gesprekken en in je gespreksgeschiedenis. Je kunt dan bevestigen of het gesprek spam is.

Belangrijk: Als je denkt dat je gevaar loopt, neem je contact op met de lokale hulpdiensten.

Als je een nummer blokkeert in Google Voice, gebeurt het volgende:

• Gesprekken en berichten van dat nummer worden gemarkeerd als Geblokkeerd .
  • De geblokkeerde persoon die jou met dit nummer belt, krijgt het bericht Nummer niet in gebruik.
  • Je ontvangt geen berichten van dat nummer.

Iemand blokkeren

1. Open de Voice-app .
  2. Tik onderaan op Berichten Tabblad Berichten, Gesprekken Tabblad Gesprekken of Voicemail Tabblad Voicemail.
  3. Het contact blokkeren:
    • Blokkeren via een sms: open een sms van het contact dat je wilt blokkeren en dan tik op Meer opties  and then Mensen en opties and then [Nummer] blokkeren en dan Blokkeren.
    • Blokkeren via een gesprek of voicemail: open een gesprek of voicemail van het contact dat je wilt blokkeren en dan tik op Meer opties Meer en dan [Nummer] blokkeren en dan Blokkeren.

Bevestigen of een gesprek of bericht spam is

Google Voice toont automatisch een waarschuwing bij een vermoedelijk spamgesprek of -bericht. In de gespreks- of berichtgeschiedenis kun je bevestigen of het gesprek of bericht spam is.

Hierbij geldt het volgende:

• Als je bevestigt dat een gesprek spam is, worden gesprekken of berichten van dat nummer automatisch in de spammap geplaatst.
  • Als je aangeeft dat een gesprek geen spam is, wordt de waarschuwing voor dat gesprek verwijderd. De waarschuwingsbanner wordt niet meer getoond bij toekomstige gesprekken of berichten van dat nummer.

Zo bevestig je een vermoedelijk spamgesprek:

1. Tik in de gespreksgeschiedenis op het gesprek dat is gemarkeerd als vermoedelijke spam.
  2. Selecteer Spam bevestigen in de waarschuwingsbanner die te zien is bij de gespreksgegevens.
    Tip: Als het gesprek geen spam is, klik je op Geen spam and then Dit is geen spam.
  3. Tik in de pop-up op Spam bevestigen.
    • Gesprekken of berichten van dit nummer worden automatisch in de spammap geplaatst.

Hierbij geldt het volgende:

• Als je bevestigt dat een bericht spam is, worden gesprekken of berichten van dat nummer automatisch in de spammap geplaatst.
  • Als je aangeeft dat een bericht geen spam is, wordt de waarschuwing voor dat bericht verwijderd. De waarschuwingsbanner wordt niet meer getoond bij toekomstige gesprekken of berichten van dat nummer.

Zo bevestig je een vermoedelijk spambericht:

1. Tik in de berichtgeschiedenis op het bericht dat is gemarkeerd als vermoedelijke spam.
  2. Selecteer Spam bevestigen in de waarschuwingsbanner bij de berichtgegevens.
     Tip: Als het bericht geen spam is, klik je op Geen spam and then Dit is geen spam.
  3. Tik in de pop-up op Spam bevestigen.

Iemand niet meer blokkeren

1. Open de Voice-app .
  2. Tik onderaan op Berichten Tabblad Berichten, Gesprekken Tabblad Gesprekken of Voicemail Tabblad Voicemail.
  3. Open een sms, gesprek of voicemail van het contact waarvan je de blokkering wilt opheffen.
  4. De blokkering van een contact opheffen:
    • Blokkeren opheffen vanuit een tekstbericht: Tik op het tekstbericht en dan Meer opties Meer en dan Mensen en opties en dan Blokkering van [nummer] opheffen.
    • Blokkeren opheffen vanuit een gesprek of voicemail: Tik op het gesprek of de voicemail en dan Meer opties Meer en dan Blokkering van [nummer] opheffen.

Een groepsbericht markeren als spam

1. Open de Voice-app .
  2. Tik onderaan op Berichten Tabblad Berichten.
  3. Open het groepsbericht dat je wilt markeren als spam.
  4. Tik op Meer opties Meer en dan Markeren als spam.
Markeren als spam ongedaan maken voor een gesprek, bericht of groepsbericht
  1. Open de Voice-app .
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Spam.
  3. Tik op het bericht, het gesprek of de voicemail waarvoor je de spammarkering ongedaan wilt maken en dan Meer opties Meer en dan Markeren als spam ongedaan maken.

Ongewenste gesprekken en berichten van onbekende nummers

Bekende spam-nummers automatisch negeren

Als je een spamgesprek, -bericht of -voicemail ontvangt, kun je toekomstige communicatie van het nummer automatisch verplaatsen naar de map Spam.

1. Open de Voice-app .
  2. Tik linksboven op Menu  en dan Instellingen.
  3. Zet Spam filteren aan onder Beveiliging.

Markeren als spam ongedaan maken voor een gesprek, bericht of groepsbericht

Als de berichten van een contact automatisch in de map Spam terechtkomen, is het contact misschien gemarkeerd als spam. Als dit markering onterecht is, kun je de markering als spam opheffen voor dat nummer zodat alle toekomstige communicatie niet langer in de map Spam terechtkomt.
  1. Open de Voice-app .
  2. Tik linksboven op Menu  en dan Spam.
  3. Tik op een bericht, gesprek of voicemail van het contact waarvan je de markering als spam wilt verwijderen.
  4. Tik op Meer opties Meer en dan Markering als spam opheffen.
Ongewenste gesprekken stoppen
Neem contact op met je telefoonprovider als je ongewenste gesprekken wilt blokkeren.
Doorgeschakelde gesprekken stoppen

Als je nummer per ongeluk is gekoppeld aan het Google Voice-account van iemand anders, kunnen ongewenste gesprekken naar jou worden doorgeschakeld. Als je deze gesprekken wilt stoppen, voeg je het nummer toe aan een nieuw of bestaand Google Voice-account.