Du är inte inloggad på ditt Google-konto. Logga in på Google-kontot för att få hjälp på bästa sätt.

Använda anpassad vidarebefordran av samtal med Google Voice

Hantera dina samtalsinteraktioner på ett effektivare sätt. Du kan

• vidarekoppla samtal från specifika kontakter till dina länkade telefonnummer eller direkt till röstbrevlådan
  • spela upp anpassade röstmeddelanden till vissa kontakter
  • välja om du vill förhandsgranska samtal från specifika kontakter.

Innan du börjar

På en mobil enhet kan du visa regler. Om du vill skapa, redigera eller ta bort regler går du till voice.google.com på en dator.

Skapa en regel

1. Öppna Google Voice på en dator.
  2. Klicka på Inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på Samtal till vänster.
  4. Klicka på Skapa en regel under Anpassad vidarekoppling av samtal.
  5. Ange de kontakter som du vill skapa en regel för. Sök efter kontakter eller kontaktetiketter i sökfältet.
  6. Anpassa regeln. Du kan vidarekoppla samtal till ett eller flera av dina länkade nummer eller direkt till röstbrevlådan, spela upp ett eget hälsningsmeddelande och förhandsgranska samtal.
  7. Klicka på Spara.

Tips! Du kan hantera kontakter och kontaktetiketter på contacts.google.com. Om du ändrar någons telefonnummer i Google Kontakter uppdaterar du reglerna för det nya numret.

Anpassa en regel

Du kan lägga till funktioner i regler för enskilda personer eller gruppkontakter.

Vidarekoppla samtal till länkade nummer

Du kan vidarekoppla samtal till dina länkade telefonnummer.

1. Skapa en regel eller redigera en befintlig.
  2. Klicka på Vidarebefordra samtal under Vidta följande åtgärd.
  3. Under Vidarebefordra till dessa nummer väljer du det länkade nummer du vill använda för att ta emot samtal från kontakten eller kontaktgruppen.
  4. Klicka på Spara längst ned.

Tips! Enheter som är aktiverade under Mina enheter i inställningarna på kontonivå ringer.

Vidarekoppla samtal till röstbrevlådan

Du kan vidarekoppla samtal från specifika kontakter direkt till röstbrevlådan.

1. Skapa en regel eller redigera en befintlig.
  2. Klicka på Skicka till röstbrevlåda under Vidta följande åtgärd.
  3. Klicka på Spara längst ned.

Spela upp ett anpassat hälsningsmeddelande

Du kan spela upp anpassade hälsningsmeddelanden för vissa kontakter.

1. Skapa en regel eller redigera en befintlig.
  2. Under Spela upp det här röstmeddelandet om samtalet inte besvaras väljer du ett hälsningsmeddelande.
  3. Klicka på Spara längst ned.

Förhandsgranska samtal

1. Skapa en regel eller redigera en befintlig.
  2. Välj ett alternativ för samtalsfiltrering under Förhandsgranska samtalet:
    • Om du vill låta Google Voice avgöra om samtalet ska förhandsgranskas klickar du på Ingen inställning.
    • Om du vill höra uppringarens namn innan du svarar klickar du på Förhandsgranska alltid.
    • Om du vill stänga av samtalsfiltrering klickar du på Förhandsgranska aldrig.
  3. Klicka på Spara längst ned.

Redigera en regel

1. Öppna Google Voice på en dator.
  2. Klicka på Inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på Samtal till vänster.
  4. Klicka på Hantera regler under Anpassad vidarekoppling av samtal.
  5. Klicka på Redigera regel Redigera bredvid regeln.
  6. Om du vill lägga till eller ta bort regler för kontakter eller kontaktgrupper klickar du på Ändra bredvid namnet.
  7. Klicka på Spara längst ned.

Radera en regel

1. Öppna Google Voice på en dator.
  2. Klicka på Inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på Samtal till vänster.
  4. Klicka på Hantera regler under Anpassad vidarekoppling av samtal.
  5. Klicka på Fler åtgärder bredvid regeln Meroch sedan Radera och sedan Radera.

Läs mer om regler

Regler tillämpas på en kontakt eller kontaktgrupp i den ordning som anges på sidan Hantera regler. Om en kontakt har flera regler tillämpas bara den första regeln på listan.

Så här ordnar du reglerna i en viss ordning:

1. Öppna Google Voice på en dator.
  2. Klicka på Inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på Samtal till vänster.
  4. Klicka på Hantera regler under Anpassad vidarekoppling av samtal.
  5. Klicka på Fler åtgärder Mer bredvid regeln.
  6. Välj ett alternativ:
    • Flytta upp på listan
    • Flytta ned på listan