Je bent niet ingelogd op je Google-account. Log in op je Google-account voor de beste Help-functionaliteit.

Aangepaste gespreksdoorschakeling gebruiken met Google Voice

Beheer je gespreksinteracties efficiënter. Wat je kunt doen:

• Gesprekken van specifieke contacten doorschakelen naar je gekoppelde telefoonnummers of rechtstreeks naar voicemail.
  • Aangepaste voicemailbegroetingen afspelen voor bepaalde contacten.
  • Gesprekken van specifieke contacten screenen.

Voordat je begint

Je kunt regels bekijken op een mobiel apparaat. Ga op een computer naar voice.google.com om regels te maken, te bewerken of te verwijderen.

Een regel maken

1. Ga op een computer naar Google Voice.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen .
  3. Klik links op Gesprekken.
  4. Klik onder Aangepaste gespreksdoorschakeling op Een regel maken.
  5. Geef de contacten op waarvoor je een regel wilt maken. Zoek in de zoekbalk naar contacten of contactlabels.
  6. Pas de regel aan. Je kunt gesprekken doorschakelen naar een of meer van je gekoppelde nummers of rechtstreeks naar voicemail, een aangepaste voicemailbegroeting afspelen en gesprekken screenen.
  7. Klik op Opslaan.

Tip: Je kunt contacten en contactlabels beheren op contacts.google.com. Als je iemands telefoonnummer wijzigt in Google Contacten, update je de regels voor het nieuwe nummer.

Een regel aanpassen

Je kunt functies toevoegen aan regels voor individuele of groepscontacten.

Gesprekken doorschakelen naar gekoppelde nummers

Je kunt gesprekken doorschakelen naar je gekoppelde telefoonnummers.

1. Maak een regel of bewerk een bestaande regel.
  2. Klik onder Voer de volgende actie uit op Gesprekken doorschakelen.
  3. Kies onder Doorschakelen naar deze nummers het gekoppelde nummer dat je wilt gebruiken om gesprekken van het contact of de contactgroep te ontvangen.
  4. Klik onderaan op Opslaan.

Tip: Apparaten die aanstaan onder Mijn apparaten in de instellingen op accountniveau, gaan over.

Gesprekken doorschakelen naar voicemail

Je kunt gesprekken van specifieke contacten rechtstreeks doorschakelen naar voicemail.

1. Maak een regel of bewerk een bestaande regel.
  2. Klik onder Voer de volgende actie uit op Naar voicemail sturen.
  3. Klik onderaan op Opslaan.

Een aangepaste voicemailbegroeting afspelen

Je kunt aangepaste voicemailbegroetingen afspelen voor bepaalde contacten.

1. Maak een regel of bewerk een bestaande regel.
  2. Selecteer een voicemailbegroeing onder Deze voicemailbegroeting afspelen als het gesprek niet wordt beantwoord.
  3. Klik onderaan op Opslaan.

Gesprekken screenen

1. Maak een regel of bewerk een bestaande regel.
  2. Kies onder Het gesprek screenen een optie voor gespreksscreening:
    • Klik op Geen voorkeur om Google Voice te laten bepalen of het gesprek moet worden gescreend.
    • Als je de naam van de beller wilt horen voordat je opneemt, klik je op Altijd screenen.
    • Klik op Nooit screenen om gespreksscreening uit te zetten.
  3. Klik onderaan op Opslaan.

Een regel bewerken

1. Ga op een computer naar Google Voice.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen .
  3. Klik links op Gesprekken.
  4. Klik onder Aangepaste gespreksdoorschakeling op Regels beheren.
  5. Klik naast de regel op Regel bewerken Bewerken.
  6. Klik naast de naam op Wijzigen als je regels voor contacten of contactgroepen wilt toevoegen of verwijderen.
  7. Klik onderaan op Opslaan.

Een regel verwijderen

1. Ga op een computer naar Google Voice.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen .
  3. Klik links op Gesprekken.
  4. Klik onder Aangepaste gespreksdoorschakeling op Regels beheren.
  5. Klik naast de regel op Meer acties Meeren dan Verwijderen en dan Verwijderen.

Meer informatie over regels

Regels worden toegepast op een contact of contactgroep in de volgorde die wordt vermeld op de pagina Regels beheren. Als een contact meerdere regels heeft, wordt alleen de eerste regel in de lijst toegepast.

Zo zet je de regels in een bepaalde volgorde:

1. Ga op een computer naar Google Voice.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen .
  3. Klik links op Gesprekken.
  4. Klik onder Aangepaste gespreksdoorschakeling op Regels beheren.
  5. Klik naast de regel op Meer acties Meer.
  6. Selecteer een optie:
    • Omhoog verplaatsen in de lijst
    • Omlaag verplaatsen in de lijst