Migrering av e-post med SMTP återställer tidsstämplar

Undvik att använda Googles SMTP-servrar för att migrera meddelandedata till Gmail när organisationen använder Arkiv. När data skickas via SMTP skrivs det ursprungliga datumet och tidpunkten när meddelandet togs emot med migreringsdatumet och tiden.

Lösning

Använd ett av följande alternativ om du vill spara den ursprungliga tidsstämpeln:

1. Använd ett verkty för G Suite Migrering.
  2. Använd Gmail API. I Gmail API finns ett infogningsalternativ där du kan välja vilket datum som ska användas för lagring (det faktiska datumrubriken eller tiden då meddelandet togs emot). Om du vill använda API ska du använda metoden users.messages.insert med deleted: true. Läs mer