Spärra Google Voice-data

Som en del av dina projekt för elektronisk bevisanskaffning förGoogle Workspace-data kan du använda spärrar för att spara datatyper som stöds av Google Voice för Google Workspace för att uppfylla juridiska krav eller lagringskrav. Du kan tillämpa en spärr på enskilda konton eller alla konton i en organisationsenhet. Spärrar åsidosätter lagringsregler, vilket innebär att spärrad data skyddas från dina normala regler för datastyrning som annars kan rensa den.

Om Google Workspace-administratören tar bort en användares Arkiv-stödjande licens skyddas inte längre användarens data från radering i Arkiv. Data som är märkt för radering kan raderas permanent och kan inte återställas.Läs mer om att Bevara data för användare.

Viktig information om Voice och spärrar

Innan du ställer in spärrar rekommenderar vi att du läser Kom igång med spärrar i Google Arkiv samt informationen om datatyper som stöds i Arkiv.

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla

Vilken data kan spärras?

Ingår:

• Sms
  • Röstmeddelanden och transkriptioner
  • Samtalsloggar och inspelningar

Följande omfattas inte:

• Voice-data för ett nummer som har tilldelats till fler än en användare
  • Voice-data som har skapats före den 5 juni 2019 (GMT-7)
  • Voice-data för konton med licenser för arkiverad användare

Mer information finns i Tjänster och datatyper som stöds

Spärrade objekt är synliga för användarna

Voice-data som omfattas av en spärr förblir synlig för användaren, även när den raderas av användaren eller en lagringsregel.

Spärra Voice-data

1. Logga in på vault.google.com.
  2. Klicka på Ärenden.
  3. Om ärendet redan finns öppnar du det genom att klicka på det. I annat fall skapar du ett ärende så här:
    1. Klicka på Skapa ärende.
    2. Ange ett namn på ärendet och eventuellt en beskrivning.
    3. Klicka på Skapa.
  4. Klicka på SpärrarSkapa.
  5. Ange ett unikt namn på spärren.
  6. Klicka på Välj tjänstföljt av Voice.
  7. Klicka på Fortsätt.
  8. Välj omfattning för spärren:
    • Vissa konton – ange e-postadressen till minst ett konto eller minst en grupp.
    • Organisationsenhet – en organisationsenhet.

Obs! Vi rekommenderar starkt att du inte väljer organisationsenheten på den högsta nivån. Du kan inte radera några Google Workspace-konton från organisationen. Läs mer

9. Välj vilken typ av data som ska spärras. Som standard väljs alla Voice-datatyper som stöds. Om du vill utesluta en datatyp avmarkerar du rutan.
  10. Klicka på Skapa.

Redigera en spärr på Voice-data

Du kan ändra vissa parametrar för en spärr, men inte ändra tjänst (från Voice till en annan tjänst) eller omfattningstyp (till exempel från konton till en organisationsenhet).

1. Logga in på vault.google.com.
  2. Klicka på Ärenden och sedan på ärendet som innehåller spärren.
  3. Så här ändrar du vilka konton eller organisationsenheter som omfattas av spärren:
    1. Klicka på Omfattning.
    2. Lägg till eller ta bort konton eller ändra organisationsenheten.

Obs! Det går inte att lägga till konton i en spärr som gäller en organisationsenhet eller lägga till organisationsenheter i en spärr som gäller enskilda konton.

Om du tar bort alla användare uppmanas du att radera spärren.

4. Så här ändrar du datatyperna som spärren gäller:
    1. Klicka på Omfattning.
    2. Markera eller avmarkera rutorna bredvid datatyperna.
  5. Klicka på Spara.