Vanliga frågor och svar om lagring i Arkiv

Om jag är Google Workspace-kund och aktiverar Arkiv, gäller då mina lagringsregler för befintligt innehåll?

Ja. Lagringsregler påverkar alla datatyper som stöds, befintliga och nyskapade.

Är lagringsperioderna i Arkiv statiska eller kan de förlängas eller förkortas?

Lagringstiderna kan ändras genom att perioden för lagringsregeln anpassas. Om data omfattas av flera regler med olika lagringsperioder lagras den baserat på den regel som har längst lagring.

Ska jag använda automatisk borttagning av e-post och chatt på Googles administratörskonsol om jag skapar lagringsregler i Arkiv?

Vi rekommenderar att du inte använder båda. Om du skapar lagringsregler i Arkiv ska en Google Workspace-administratör inaktivera borttagning av e-post och chatt på Googles administratörskonsol.

Regler för automatisk borttagning av e-post och chatt gäller enbart för meddelanden som visas i användarnas postlådor och påverkar inte tillgängligheten för meddelanden i Arkiv eller lagringsregler för Arkiv. Regler för automatisk borttagning kan inte spara meddelanden längre än lagringsregler i Arkiv. De kan ta bort e-post- och chattmeddelanden från användarnas postlådor tidigare än Arkiv-lagringsregler, men dessa meddelanden lagras och är tillgängliga i Arkiv tills både Gmails 30-dagars lagringspolicy och lagringsreglerna för Arkiv löper ut. Läs mer