Behåll Arkiv-data när du byter utgåva

Om du anger lagringsregler eller spärrar för Google Workspace-data med Google Arkiv kan organisationen förlora data när du byter Google Workspace-utgåva. Data skyddas inte i följande scenarier:

• Du byter till en utgåva där Arkiv inte ingår. En lista över utgåvor som stöds finns på Versionsstöd på den här sidan.
  • Du byter till en utgåva som inte omfattar en tjänst som stöds av Arkiv.
  • Du avslutar Google Workspace-prenumerationen helt och hållet.

Detta händer när du byter eller avslutar

När du byter eller avslutar:

• Alla lagringsregler och spärrar har inaktiverats – utan skydd av lagringsregler och spärrar, data från användare eller administratörer omfattas av standardprocesser för radering. Data som har raderats för mer än 30 dagar sedan kan direkt raderas permanent från alla Google-system. Data som har raderats permanent kan inte återställas.

Obs! Om utgåvan som du byter till inte inkluderar en specifik tjänst som stöds av Arkiv inaktiveras enbart lagringsregler och spärrar för tjänsten. Om utgåvan du byter till inte omfattar Gmail skyddas inte längre Gmail-meddelanden.

• Dina Arkiv-inställningar tas bort – 30 dagar efter att du byter till en utgåva som inte omfattar Arkiv eller avslutar prenumerationen tas alla lagringsregler, ärenden och spärrar bort. Om du köper Arkiv igen mer än 30 dagar efter att du har bytt utgåva eller avslutat prenumerationen måste du konfigurera den som om du är ny kund.
  • Din Arkiv-granskningsdata tas bort – cirka 30 dagar efter att du byter till en utgåva som inte omfattar Arkiv eller avslutar prenumerationen tas din granskningsdata bort. Granskningsdata är en logg över alla åtgärder som Arkiv-användare utför, till exempel att söka efter data och ange lagringsregler.

Innan du byter utgåva eller avslutar prenumerationen

1. Exportera organisationens data med verktyget för dataexport. Exporten innehåller data som har tagits bort men lagras av en lagringsregel eller spärr i Arkiv.
  2. Exportera organisationens Arkiv-granskningsdata från granskningsrapporten för Arkiv.
  3. Avgör om du måste implementera lagring av e-post och chattmeddelanden för organisationen.

Du kan inte spara dina Arkiv-inställningar, inklusive lagringsregler och spärrar. Om du köper Arkiv igen inom 30 dagar återställs dina Arkiv-inställningar och din granskningsdata.

Stöd för utgåva

Arkiv-licenser ingår Tilläggslicenser för Arkiv är tillgängliga
  • Frontline Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Standard och Enterprise Plus
  • Alla Education-utgåvor
  • Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus (enbart domänverifierad)
  • G Suite Business
Om du vill ha information om kompatibla utgåvor
kan du kontakta Googles säljavdelning.

Jämför utgåvor