Vault-gegevens bewaren als u overschakelt naar een andere versie

Als u bewaarregels of bewaarplichten instelt voor uw Google Workspace-gegevens met Google Vault, kan uw organisatie gegevens kwijtraken als u overschakelt naar een andere Google Workspace-versie. In de volgende situaties worden gegevens niet beschermd:

• U schakelt over naar een versie zonder Vault. Zie Versieondersteuning voor een lijst met ondersteunde versies.
  • U schakelt over naar een versie die een door Vault ondersteunde service niet bevat.
  • U zegt uw Google Workspace-abonnement helemaal op.

Wat er gebeurt als u overschakelt of een abonnement opzegt

Als u overschakelt of uw abonnement opzegt, gebeurt het volgende:

• Alle bewaarregels en bewaarplichten worden uitgeschakeld: Zonder de bescherming van een bewaarregel of bewaarplicht, vallen gegevens die worden verwijderd door gebruikers of beheerders onder de standaard verwijderprocessen. Gegevens die meer dan 30 dagen geleden zijn verwijderd, kunnen onmiddellijk definitief worden verwijderd uit alle Google-systemen. Definitief verwijderde gegevens kunnen niet worden hersteld.

Opmerking: Als de versie waarnaar u overschakelt een door Vault ondersteunde service niet bevat, worden alleen de bewaarregels en -plichten voor die service uitgezet. Als de versie waarnaar u overschakelt bijvoorbeeld geen Gmail bevat, worden Gmail-berichten niet meer beschermd.

• De Vault-instellingen worden verwijderd: 30 dagen nadat u bent overgeschakeld naar een versie die Vault niet bevat of uw abonnement heeft opgezegd, worden alle bewaarregels, kwesties en bewaarplichten verwijderd. Als u Vault na deze 30 dagen opnieuw koopt, moet u Vault opnieuw configureren, alsof u een nieuwe klant bent.
  • De Vault-controlegegevens worden verwijderd: Ongeveer 30 dagen nadat u bent overgeschakeld naar een versie die Vault niet bevat of uw abonnement heeft opgezegd, worden de controlegegevens verwijderd. Controlegegevens bestaan uit een logboek van alle acties die zijn uitgevoerd door Vault-gebruikers, zoals wanneer ze gegevens hebben gezocht of bewaarregels hebben ingesteld.

Voordat u overschakelt of uw abonnement opzegt

1. Exporteer de gegevens van uw organisatie met de Data Export-tool. De export bevat gegevens die zijn verwijderd, maar die worden bewaard door een bewaarplicht of bewaarplicht in Vault.
  2. Exporteer de Vault-controlegegevens van uw organisatie uit het Vault-controlerapport.
  3. Bepaal of u andere mogelijkheden om e-mails en chatberichten te bewaren wilt implementeren voor uw organisatie.

U kunt uw Vault-instellingen, inclusief bewaarregels en bewaarplichten, niet opslaan. Als u Vault echter binnen dertig dagen opnieuw aanschaft, worden uw Vault-instellingen en controlegegevens hersteld.

Ondersteuning voor de verschillende versies

Inclusief Vault-licenties Add-on-licenties voor Vault beschikbaar
  • Frontline Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Standard en Enterprise Plus
  • Alle Education-versies
  • Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus (alleen domeingeverifieerd)
  • G Suite Business
Voor informatie over geschikte versies
contact opnemen met Google Sales.

Versies vergelijken