Om uppgradering till en utgåva som omfattar Arkiv

När organisationen uppgraderas till en Google Workspace-utgåva som inkluderar Google Arkiv-licenser för alla användare i organisationen omfattas all data omedelbart av eventuella lagringsregler som redan har ställts in i Arkiv. Om organisationen tidigare har köpt Arkiv-licenser som tillägg och du har lagringsregler som rensar data, kan användare som inte har någon Arkiv-licens sedan tidigare förlora data.

Obs!  Om du redan har tilldelat Arkiv-tilläggslicenser till alla, uppgraderar från en utgåva som inkluderar Arkiv eller om du inte har ställt in lagringsregler i Arkiv, så kommer inget att ändras när du uppgraderar licensen. Du kan fortsätta utan ytterligare försiktighetsåtgärder.

Arkiv-licenser ingår Tilläggslicenser för Arkiv är tillgängliga
  • Frontline Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Standard och Enterprise Plus
  • Alla Education-utgåvor
  • Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus (enbart domänverifierad)
  • G Suite Business
Om du vill ha information om kompatibla utgåvor
kan du kontakta Googles säljavdelning.

Jämför utgåvor

Risk för dataförlust vid partiell Arkiv-licensiering

Om du uppgraderar till en utgåva som inkluderar Arkiv, så inkluderas alla användare av dina nuvarande policyer för lagring och borttagning av data, även de som tidigare inte hade en Arkiv-licens.

• Standardlagringsreglerna tillämpas på alla användare i organisationen. Det kan leda till oväntad och permanent radering av användardata som inte skyddas av anpassade regler.
  • Alla anpassade lagringsregler som tillämpas på en organisationsenhet tillämpas på alla användare i organisationsenheten och dess underordnade organisationsenheter.
  • Alla spärrar som tillämpas på den översta organisationsenheten tillämpas på alla användare i organisationen.

Obs! Om du senare nedgraderar till en utgåva som inte inkluderar Arkiv förlorar du åtkomsten till Arkiv och dess data.

Förhindra dataförlust för nylicensierade användare

Kontrollera dina nuvarande lagringsregler för att säkerställa att de är korrekt inställda för en hellicensierad Arkiv-organisation. Gör eventuella nödvändiga ändringar av lagringsperioden innan du uppgraderar, annars kan du förlora innehåll permanent.

Om du vill uppgradera innan du har granskat lagringspolicyer kan du skapa anpassade lagringsregler för varje Google-tjänst med obestämd lagringstid och tillämpa dem på hela organisationen. Dessa regler förhindrar all dataradering tills du tar bort dem.

1. Logga in på vault.google.com.
  2. Klicka på Lagringföljt avAnpassade regler.
  3. Klicka på Skapa.
  4. Välj bland följande alternativ:
    1. Tjänst – välj en tjänst du vill skydda data för.
    2. Omfattning – välj den översta organisationsenheten. För Grupper väljer du Alla grupper.
    3. Sändningsdatum – lämna värdet här tomt om du vill tillämpa på all tillgänglig data.
    4. Villkor – lämna värdet tomt om du vill tillämpa på all tillgänglig data.
    5. Uteslut utkast – lämnat avmarkerat om du vill tillämpa på all tillgänglig data.
    6. Lagringsperiod – välj På obestämd tid.
  5. Klicka på Skapa.
  6. Upprepa för varje tjänst som du vill skydda all data för.
  7. När du har uppgraderat kontrollerar du licens- och lagringsreglerna. Läs mer

Efter uppgraderingen

1. Bekräfta att alla tilläggslicenser tas bort för att undvika avgifter för dessa licenser. Ta i annat fall bort eventuella tilläggslicenser för Google Arkiv. I vissa fall kan tilläggslicenser för Arkiv förbli tilldelade efter uppgraderingen.
  2. Granska lagringsreglerna och se till att de uppfyller organisationens krav. Om du har skapat lagringsregler på obestämd tid som en säkerhetsåtgärd kontrollerar du dem och tar bort dem vid behov.