Hantera lagringsregler och spärrar

Som Arkiv-användare bör du kontrollera lagringsreglerna och spärrarna regelbundet. Kontrollera att Arkiv hjälper dig att uppfylla organisationens affärsmässiga och juridiska krav.

Varning! När du ändrar eller tar bort spärrar och lagringsregler kan du tillåta att tjänster rensar data som användarna räknar med att behålla. Data som inte skyddas av andra spärrar eller lagringsregler kan rensas bort direkt och permanent. Läs mer.

Hantera standardlagringsregler

Standardlagringsregler tillhandahåller globala policyer för lagring och permanent radering för varje tjänst. De tillämpas på användardata när anpassade lagringsregler eller spärrar inte tillämpas.

1. Logga in på vault.google.com.
  2. Klicka på Lagring.
  3. På fliken Standardregler granskar du standardreglerna. Verifiera att de är inställda på rätt sätt.
    • Om varaktigheten och åtgärdens värde är Ingen standardlagring har ingen standardlagringsregel angetts för tjänsten.
    • Om statusen är Av omfattas data för tjänsten av en annan tjänsts standardlagringsregel om en sådan finns. En standardregel som är avstängd kan ha en varaktighet som är Inte inställd eller ett antal dagar. Dessa standardregler gäller enbart när lagring för den aktuella inställningen är aktiverad.
  4. Du kan redigera eller ta bort en standardlagringsregel:
    • Om du vill redigera en standardlagringsregel klickar du på Redigera  och gör ändringarna. Klicka sedan på Spara.

Obs! Om du förkortar lagringsperioden eller tar bort en standardregel kan du tillåta att tjänsten rensar data som du vill behålla. Var försiktig.

• Om du vill ta bort en standardlagringsregel pekar du på regeln och klickar på Ta bort. Bekräfta genom att klicka på Ta bort.

Hantera anpassade lagringsregler

Anpassade lagringsregler styr hur länge specifika typer av data lagras.

Verifiera eller redigera en anpassad regel
  1. Logga in på vault.google.com.
  2. Klicka på Lagringföljt avAnpassade regler.
  3. Läs igenom de anpassade reglerna. Du kan filtrera listan på en specifik tjänst, ett villkor och andra regelegenskaper.
  4. Om du vill redigera en anpassad regel klickar du på regeln och gör ändringarna.

Obs! Uppdateringarna tillämpas så fort du har sparat dem. Du riskerar att förlora data som användarna räknar med att behålla. Var försiktig.

5. Klicka på Spara.

Ta bort en anpassad lagringsregel

1. Logga in på vault.google.com.
  2. Klicka på Lagringföljt avAnpassade regler.
  3. Om du vill ta bort en enskild regel pekar du på regeln och klickar på Radera.
  4. Så här raderar du många regler:
    1. Markera rutan bredvid den regel du vill radera.
    2. Klicka på Radera högst upp.
  5. Bekräfta att du vill ta bort regeln och klicka på Ta bort.

Hantera spärrar

Spärrar placeras på specifika användare, organisationsenheter, grupper, chattytor eller delade enheter. Spärrar lagrar data på obestämd tid och gäller framför standardlagringsregler och anpassade lagringsregler. Mer information finns i Komma igång med spärrar i Google Arkiv.

Redigera en spärr

1. Logga in på vault.google.com.
  2. Klicka på Ärenden och klicka på ärendet med spärren som du vill redigera. Om du inte vet vilket ärende som har spärren kan du hitta spärren via Rapporter:
    1. Klicka på Rapporter på startsidan.
    2. Om du vill hitta spärrar för en organisationsenhet klickar du på Domänspärrar.
    3. Klicka på Användarspärrar om du vill hitta spärrar för en användare.
    4. Om du vill hitta spärrar i grupper klickar du på Gruppspärrar.
  3. Klicka på spärren som du vill redigera.
  4. Klicka på Redigera spärr. Gör ändringarna.

Obs! När du redigerar en spärr kan informationen rensas omedelbart om inga lagringsregler eller andra spärrar gäller. Var försiktig.

5. Klicka på Spara.

Ta bort en spärr

1. Logga in på vault.google.com.
  2. Klicka på Ärenden och klicka på ärendet med spärren som du vill redigera. Om du inte vet vilket ärende som har spärren kan du hitta spärren via Rapporter:
    1. Klicka på Rapporter på startsidan.
    2. Om du vill hitta spärrar för en organisationsenhet klickar du på Domänspärrar.
    3. Klicka på Användarspärrar om du vill hitta spärrar för en användare.
    4. Om du vill hitta spärrar i grupper klickar du på Gruppspärrar.
  3. Markera rutan bredvid den spärr du vill ta bort.
  4. Klicka på Radera högst upp.

Obs! När du tar bort en spärr kan informationen rensas omedelbart om inga lagringsregler eller andra spärrar gäller. Var försiktig.

5. Bekräfta att du vill ta bort spärren och klicka på Ta bort.
Granska vilka användare som är spärrade
  1. Logga in på vault.google.com.
  2. Klicka på Rapporter.
  3. Klicka på AnvändarspärrarSpärrar. Alla användare med spärrar visas i listan.
  4. Klicka på spärren om du vill se vilket ärende spärren tillhör.