Tilldela Arkiv-licenser

Om du vill söka efter, lagra, exportera eller behålla en användares Google Workspace-data med Google Arkiv måste användaren ha en Arkiv-licens. Om organisationen har en Google Workspace-utgåva som inte innehåller Arkiv-licenser för alla kan du köpa tilläggslicenser och tilldela dem till användare på Googles administratörskonsol. Du kan tilldela licenser till alla användare på en domän (full domänlicensiering) eller enskilda användare eller organisationsenheter (partiell domänlicensiering). Avgör vem som behöver en licens genom att granska affärs- och lagkraven för din organisation.

Innan du börjar

• Kontrollera att du har tillgängliga Arkiv-licenser på administratörskonsolen under Fakturering. Köp Arkiv-licenser för organisationen om du inte har några.
  • Om du använder partiell domänlicensering har du ett visst antal tillgängliga licenser att tilldela till användare eller organisationsenheter. Det går inte att överskrida antalet och du kan inte automatiskt tilldela Arkiv-licenser.

Tilldela Arkiv-licenser

Tilldela licenser till alla automatiskt

Du kan automatiskt tilldela Arkiv-licenser till alla användare och användare du lägger till senare.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avLicensinställningar.
  3. Klicka på Google Arkiv.
  4. Klicka på nedåtpilen  och välj .
  5. Klicka på Spara.
Tilldela licenser med hjälp av ett kalkylark

Om du tilldelar licenser till många användare kan du skapa en CSV-fil med en lista över användarna.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avPrenumerationer.
  3. Klicka på Google Arkiv.
  4. Under Licensinställningar bekräftar du att Automatisk tilldelning är inställd på AV. Annars klickar du på Hantera licenser och ställer in den på AV. Återvänd sedan till prenumerationssidan för Google Arkiv.
  5. Klicka på Tilldela licenser.
  6. Klicka på Ladda ned användarinformation i CSV-fil. En CSV-fil med alla nedladdningar.
  7. Redigera filen för att lägga till Arkiv-licensen i licenskolumnen för varje användare du vill tilldela en licens till. Läs mer
  8. Klicka på Bifoga CSV-fil och välj den CSV-fil du har uppdaterat.
  9. Klicka på Ladda upp.
Tilldela licenser till enskilda användare eller organisationsenheter

Om du lägger till nya användare i Google Workspace när du har slutfört dessa steg upprepar du stegen för att tilldela Arkiv-licenser till dem. Om du har använt alla dina licenser, kontakta din kundansvarige eller återförsäljare för att öka din beställning.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avPrenumerationer.
  3. Klicka på Google Arkiv.
  4. Under Licensinställningar bekräftar du att Automatisk tilldelning är inställd på AV. Annars klickar du på Hantera licenser och ställer in den på AV. Återvänd sedan till prenumerationssidan för Google Arkiv.
  5. Klicka på Tilldela licenser.
  6. Så här tilldelar du Arkiv till enskilda användare:
    1. Från listan eller sökresultaten markerar du rutan bredvid varje användare.
    2. Klicka på Merföljt avTilldela licenser högst upp i listan.
    3. Välj Google Arkiv.
    4. Klicka på Tilldela.
  7. Så här tilldelar du Arkiv till alla användare i en organisationsenhet:
    1. Klicka på Användare från valda organisationsenheter till vänster och klicka på organisationsenheten. Om du vill välja flera organisationsenheter klickar du på Markera flera.
    2. Klicka på Merföljt avTilldela licenser högst upp i listan.
    3. Välj Google Arkiv.
    4. Klicka på Tilldela.

Obs! När du lägger till nya användare i organisationsenheten tilldelas de inte automatiskt Arkiv-licenser.

Hantera Arkiv-licenser

Visa användare som har tilldelade Arkiv-licenser
  1.
    Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avPrenumerationer.
  3. Klicka på Google Arkiv.
  4. Klicka på Tilldela licenser.
  5. Klicka på Lägg till ett filterföljt avTilldelad licensföljt avGoogle Arkiv.
Ta bort licenser från enskilda användare eller organisationsenheter

Innan du tar bort några licenser är det viktigt att du förstår konsekvenserna. Mer information finns i Vanliga frågor om Arkiv-licens.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avPrenumerationer.
  3. Klicka på Google Arkiv.
  4. Klicka på Tilldela licenser.
  5. Så här tar du bort Arkiv-licenser från enskilda användare:
    1. Från listan eller sökresultaten markerar du rutan bredvid varje användare.
    2. Överst i listan klickar du på Mer följt avTa bort licenser.
    3. Välj Google Arkiv.
    4. Klicka på Ta bort.
  6. Om du vill ta bort Arkiv-licenser från alla användare i en organisationsenhet:
    1. Klicka på Användare från utvalda organisationsenheter till vänster och klicka på organisationsenheten. Om du vill välja flera organisationsenheter klickar du på Markera flera.
    2. Överst i listan klickar du på Merföljt avTa bort licenser.
    3. Välj Google Arkiv.
    4. Klicka på Ta bort.