Vault-licenties toewijzen

Als u de Google Workspace-gegevens van een gebruiker wilt doorzoeken, bewaren of exporteren, moet de gebruiker een Vault-licentie hebben. Als uw organisatie een versie van Google Workspace gebruikt waarin niet alle gebruikers een Vault-licentie hebben, kunt u add-onlicenties aanschaffen en toewijzen aan gebruikers in de Google Beheerdersconsole. U kunt licenties toewijzen aan alle gebruikers in een domein (licenties toewijzen aan het hele domein) of aan individuele gebruikers of organisatie-eenheden (licenties toewijzen aan een deel van het domein). Bekijk de vereisten van het bedrijf en de wettelijke vereisten voor uw organisatie om te bepalen wie er een licentie moet krijgen.

Voordat u begint

• Controleer of er Vault-licenties beschikbaar zijn in de Beheerdersconsole, onder Facturering. Als dit niet het geval is, koopt u Vault-licenties voor uw organisatie.
  • Als u licenties toewijst aan een deel van het domein, heeft u een specifiek aantal beschikbare licenties dat u kunt toewijzen aan gebruikers of organisatie-eenheden. Dit aantal mag niet worden overschreden. U kunt Vault-licenties niet automatisch laten toewijzen.

Vault-licenties toewijzen

Automatisch licenties laten toewijzen aan iedereen

U kunt Vault-licenties automatisch laten toewijzen aan alle huidige gebruikers en gebruikers die u later toevoegt.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenLicentie-instellingen.
  3. Klik op Google Vault.
  4. Klik op de pijl-omlaag  en selecteer Aan.
  5. Klik op Opslaan.
Een spreadsheet gebruiken om licenties toe te wijzen

Als u licenties wilt toewijzen aan meerdere gebruikers tegelijk, kunt u een csv-bestand maken met een lijst van gebruikers.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenAbonnementen.
  3. Klik op Google Vault.
  4. Controleer onder Licentie-instellingen of Automatisch toewijzen is ingesteld op Uitgeschakeld. Als dit niet het geval is, klikt u op Licenties beheren en stelt u het in op Uitgeschakeld. Ga dan terug naar de pagina met Google Vault-abonnementen.
  5. Klik op Licenties toewijzen.
  6. Klik op Gebruikersgegevens downloaden in csv-bestand. Er wordt een csv-bestand gedownload met al uw gebruikers.
  7. Bewerk het bestand en voeg de Vault-licentie toe aan de licentiekolom voor elke gebruiker die u een licentie wilt geven. Meer informatie
  8. Klik op Csv-bestand toevoegen en selecteer het csv-bestand dat u heeft geüpdatet.
  9. Klik op Uploaden.
Licenties toewijzen aan individuele gebruikers of organisatie-eenheden

Als u nieuwe gebruikers toevoegt aan Google Workspace nadat u deze stappen heeft voltooid, herhaalt u de stappen om Vault-licenties aan de nieuwe gebruikers toe te wijzen. Als u al uw licenties heeft toegewezen, moet u contact opnemen met uw accountbeheerder of reseller om licenties toe te voegen aan uw bestelling.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenAbonnementen.
  3. Klik op Google Vault.
  4. Controleer onder Licentie-instellingen of Automatisch toewijzen is ingesteld op Uitgeschakeld. Als dit niet het geval is, klikt u op Licenties beheren en stelt u het in op Uitgeschakeld. Ga dan terug naar de pagina met Google Vault-abonnementen.
  5. Klik op Licenties toewijzen.
  6. Ga als volgt te werk om een Vault-licentie toe te wijzen aan individuele gebruikers:
    1. Vink in de lijst of de zoekresultaten het vakje aan naast elke gebruiker.
    2. Klik bovenaan de lijst op Meerand thenLicenties toewijzen.
    3. Selecteer Google Vault.
    4. Klik op Toewijzen.
  7. Ga als volgt te werk om een Vault-licentie toe te wijzen aan alle gebruikers in een organisatie-eenheid:
    1. Klik links op Gebruikers uit geselecteerde organisatie-eenheden en klik op de organisatie-eenheid. Als u meerdere organisatie-eenheden wilt selecteren, klikt u op Meerdere selecteren.
    2. Klik bovenaan de lijst op Meerand thenLicenties toewijzen.
    3. Selecteer Google Vault.
    4. Klik op Toewijzen.

Opmerking: Als u nieuwe gebruikers toevoegt aan de organisatie-eenheid, krijgen deze niet automatisch een Vault-licentie.

Vault-licenties beheren

Zien aan welke gebruikers een Vault-licentie is toegewezen
  1.
    Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenAbonnementen.
  3. Klik op Google Vault.
  4. Klik op Licenties toewijzen.
  5. Klik op Een filter toevoegenand thenToegewezen licentieand thenGoogle Vault.
Licenties verwijderen voor individuele gebruikers of organisatie-eenheden

Voordat u licenties verwijdert, moet u zorgen dat u de gevolgen hiervan begrijpt. Zie Veelgestelde vragen over Vault-licenties voor meer informatie.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenAbonnementen.
  3. Klik op Google Vault.
  4. Klik op Licenties toewijzen.
  5. Ga als volgt te werk om Vault-licenties te verwijderen voor individuele gebruikers:
    1. Vink in de lijst of de zoekresultaten het vakje aan naast elke gebruiker.
    2. Klik bovenaan de lijst op Meer and thenLicenties verwijderen.
    3. Selecteer Google Vault.
    4. Klik op Verwijderen.
  6. Ga als volgt te werk om Vault-licenties te verwijderen voor alle gebruikers in een organisatie-eenheid:
    1. Klik links op Gebruikers uit geselecteerde organisatie-eenheden en klik op de organisatie-eenheid. Als u meerdere organisatie-eenheden wilt selecteren, klikt u op Meerdere selecteren.
    2. Klik bovenaan de lijst op Meerand thenLicenties verwijderen.
    3. Selecteer Google Vault.
    4. Klik op Verwijderen.