Köp Arkiv-licenser för organisationen

Om organisationens utgåva av Google Workspace inte innehåller Arkiv kan du kanske köpa Arkiv-tilläggslicenser. När du har tilldelat Arkiv-licenser till vissa eller alla användare i organisationen kan du lagra, söka efter, spärra och exportera Google Workspace-data för dem.

Arkiv-licenser ingår Tilläggslicenser för Arkiv är tillgängliga
  • Frontline Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Standard och Enterprise Plus
  • Alla Education-utgåvor
  • Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus (enbart domänverifierad)
  • G Suite Business
Om du vill ha information om kompatibla utgåvor
kan du kontakta Googles säljavdelning.

Jämför utgåvor

Obs! Google Workspace for Nonprofits inkluderar inte Arkiv, men du kan få en rabatterat uppgradering till Business Plus eller Enterprise. Läs mer

Viktig information om Arkiv-licenser

Efter 30 dagars utebliven betalning sägs Arkiv-licenserna upp. Till följd av detta tillämpas inte lagringsregler och berörd data försvinner utan möjlighet till återställning. Samarbeta med Google Workspace-administratören och se till att användarlicenserna förblir aktiva.
  • Vid utebliven betalning, ogiltiga kreditkort eller liknande faktureringsproblem kan organisationen bli av med sina licenser för Arkiv.
  • Google Workspace-data lagras inte förrän du tilldelar Arkiv-licenser till användarkonton (för tilläggslicenser) och anger lagringsregler. Läs mer
  • Om Google Workspace-administratören tar bort en användare raderas all data som är kopplad till användarens konto, inklusive data i Arkiv. Om du vill behålla en användares data tillgänglig för Arkiv efter att personen har lämnat organisationen tilldelar du personen en licens för arkiverad användare. Mer information finns i Hantera tidigare anställda och deras data. Du kan även stänga av kontot för att spara data och inaktivera tjänster, men ett avstängt konto faktureras på samma sätt som ett aktivt konto.

Köp licenser för Arkiv-tillägg

1. Köp Arkiv baserat på hur du köpte Google Workspace:
    Metod för köp av prenumeration Köp Arkiv-tilläggslicenser
    Köpt online

Följ stegen för att köpa Arkiv-tilläggslicenser online

Köpt från återförsäljare Kontakta återförsäljare
    Köpt via Google Kontakta ansvarig eller säljare för Google-kontot för att köpa Google Apps Arkiv för din domän.
  2. Konfigurera Arkiv för organisationen. Följ stegen i Kom igång: Arkiv-administratörer.
  3. Om du bestämmer dig för att uppgradera Google Workspace-prenumerationen till en utgåva som automatiskt licensierar alla användare ska du se till att du inte av misstag raderar data som du vill lagra. Läs Om uppgradering till en utgåva som omfattar Arkiv.

Köp Arkiv-tilläggslicenser online

Om du har köpt Google Workspace online och utgåvan har stöd för tilläggslicenser kan du lägga till Arkiv från Googles administratörskonsol. Du börjar med en 30-dagars kostnadsfri provperiod.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avTjänstens status.
  3. Längst upp till höger klickar du på Lägg till tjänster.

4. Leta upp Google Arkiv och klicka på Lägg till nu.
  5. Följ anvisningarna på skärmen för att lägga till tjänsten i organisationens Google-konto.
  6. Konfigurera Arkiv för organisationen. Följ stegen i Kom igång: Arkiv-administratörer.
  7. Om du bestämmer dig för att uppgradera Google Workspace-prenumerationen till en utgåva som automatiskt licensierar alla användare ska du se till att du inte av misstag raderar data som du vill lagra. Läs Om uppgradering till en utgåva som omfattar Arkiv.