Exportera data från Arkiv

När du har identifierat och samlat in data för ditt Google Workspace eDiscovery-projekt med sökning kan du exportera den för ytterligare analys. När du exporterar data från Arkiv innehåller exporten kopior av den data som matchade sökningen. Organisationens Google Workspace-data ändras eller tas inte bort under exportprocessen.

Tips för en lyckad export

• Ha inte fler än 20 samtidiga exporter i hela organisationen.
  • Använd inte specialtecken (som ~!$'(),;@:/?) i exportens namn. Specialtecken kan förhindra att du laddar ned exporter.
  • Om exporten tar för lång tid kan du avbryta den och använda en annan sökstrategi, till exempel:
    • Identifiera de konton du behöver exportera och gör flera sökningar och sök i var och en av kontona.
    • Utför flera sökningar med datumintervall. Sök till exempel efter meddelanden som skickades 2013 och gör sedan en ny sökning efter meddelanden som skickats under 2014.

Starta en export

Om du vill söka efter och exportera data måste administratören för Google Workspace tilldela dig behörigheten Hantera ärenden, Hantera sökningar och Hantera exporter.

1. Logga in på https://vault.google.com om du inte redan har gjort det.
  2. Öppna ärendet som du vill exportera data från och sök efter data.

Mer information finns i Komma igång med Arkiv-sökning och export.

3. Klicka på Exportera.
  4. Ange ett beskrivande namn på exporten.
  5. Om organisationen har en dataregionspolicy väljer du dataregion för exporten.

Mer information finns i Välja en plats för exporterad Arkiv-data.

6. Om du exporterar från Gmail, Google Grupper eller Google Chat väljer du format för meddelandeinnehållsfilerna, PST eller mbox.

Mer information finns i Exportera innehåll.

7. (Valfritt) Om du exporterar från Gmail kan du välja att
    • Inkludera meddelanden i konfidentiellt läge i Gmail – om du utesluter innehåll i meddelanden i konfidentiellt läge inkluderar exporten enbart metadata för meddelandet.
    • Exportera länkade Drive-filer – mer information finns i Hyperlänkar till Drive-filer i meddelanden.
  8. Om du exporterar från Drive väljer du om du vill inkludera information om åtkomstnivå för konton som har indirekt åtkomst till Drive-objekt.

Mer information finns i Exportera information på åtkomstnivå för användare med indirekt åtkomst till filer.

9. Klicka på Exportera.

Exporten börjar omedelbart bearbetas i Arkiv. Du kan stänga Arkiv och komma tillbaka senare och kontrollera statusen för exporten.

Kontrollera status och ladda ned en export

1. Klicka på Exporter och granska kolumnen Status.

När exporten är klar har kolumnen Status en grön bockmarkering och knappen Ladda ned är aktiverad.

2. Klicka på Ladda ned för att komma åt din exporterade data.

Exportfilerna är tillgängliga i 15 dagar efter att du har startat exporten. Efter 15 dagar raderas de och du måste återskapa exporten om du behöver komma åt data. Mer information finns i Ladda ned en export från Arkiv.

Exporter med delresultat

Det kan ta flera timmar att behandla stora exporter. Om en stor export inte har slutförts efter 24 timmar stoppar Arkiv exporten och du får meddelandet Exporten innehåller delresultat.

Du kan ladda ned de meddelanden och objekt som Arkiv kunnat hämta fram till denna punkt, tillsammans med en CSV-fil som listar de konton som inte exporterades. Gör följande när du vill återuppta exporten:

1. Klicka på Fortsätt export.
  2. Ge exporten ett nytt namnföljt avExportera.

I Arkiv samlas fler meddelanden och objekt in under ytterligare 24 timmar.

Du kan fortsätta en export så många gånger som behövs för att hämta alla meddelanden och objekt som matchade din sökning.