Gegevens exporteren uit Vault

Nadat u de gegevens voor een Google Workspace eDiscovery-project heeft gevonden en verzameld door ernaar te zoeken, kunt u ze exporteren om ze verder te analyseren. Als u gegevens exporteert uit Vault, bevat de export kopieën van de gegevens die overeenkomen met de zoekopdracht. De Google Workspace-gegevens van uw organisatie worden niet gewijzigd of verwijderd door het exportproces.

Tips voor een geslaagde export

• Voer niet meer dan 20 exports tegelijk uit binnen uw organisatie.
  • Gebruik geen speciale tekens (zoals ~!$'(),;@:/?) in de naam van de export. Speciale tekens kunnen ervoor zorgen dat u geen exports kunt downloaden.
  • Als de export te lang duurt, kunt u deze ook annuleren en een andere zoekstrategie gebruiken, bijvoorbeeld:
    • Bepaal welke accounts u wilt exporteren en voer verschillende zoekopdrachten uit, waarbij u per zoekopdracht naar een klein aantal accounts zoekt.
    • Voer verschillende zoekopdrachten uit met verschillende perioden. Zoek bijvoorbeeld eerst naar berichten die zijn verstuurd in 2013 en voer daarna een andere zoekopdracht uit naar berichten die zijn verstuurd in 2014.

Een export starten

Als u gegevens wilt zoeken en exporteren, moet uw Google Workspace-beheerder u de rechten Kwesties beheren, Zoekopdrachten beheren en Exports beheren geven.

1. Log in op https://vault.google.com als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Open de kwestie waaruit u gegevens wilt exporteren en zoek naar de gegevens.

Ga naar Aan de slag met zoeken en exporteren in Vault voor meer informatie.

3. Klik op Exporteren.
  4. Vul een beschrijvende naam voor de export in.
  5. Als uw organisatie beleid voor gegevensregio's heeft, selecteert u de gegevensregio voor de export.

Ga naar Een locatie kiezen voor uw Vault-exportgegevens voor meer informatie.

6. Als u exporteert vanuit Gmail, Google Groepen of Google Chat, kiest u de indeling voor de berichtcontentbestanden: PST of mbox.

Ga naar Inhoud van de export voor meer informatie.

7. (Optioneel) Als u exporteert vanuit Gmail, kunt u kiezen uit de volgende opties:
    • Inclusief berichten in de vertrouwelijke modus van Gmail: Als u de inhoud van berichten in de vertrouwelijke modus uitsluit, bevat de export alleen de metadata van de berichten.
    • Gekoppelde Drive-bestanden exporteren: Ga naar Hyperlinks naar Drive-bestanden in berichten voor meer informatie.
  8. Als u exporteert vanuit Drive, kiest u of u gegevens over het toegangsniveau wilt opnemen voor accounts die indirecte toegang hebben tot Drive-items.

Ga naar Gegevens over toegangsniveau exporteren voor gebruikers met indirecte toegang tot bestanden voor meer informatie.

9. Klik op Exporteren.

Vault begint meteen met de verwerking van de export. U kunt Vault sluiten en later terugkeren om de status van de export te controleren.

De status controleren en een export downloaden

1. Klik op Exports en ga naar de kolom Status.

Als de export is afgerond, staat in de kolom Status een groen vinkje en is de knop Downloaden actief.

2. Klik op Downloaden om de geëxporteerde gegevens te openen.

Exportbestanden zijn 15 dagen beschikbaar nadat de export is gestart. Na 15 dagen worden ze verwijderd en moet u de export opnieuw uitvoeren als u de gegevens nodig heeft. Ga naar Een export downloaden uit Vault voor meer informatie.

Exports met gedeeltelijke resultaten

Het kan enkele uren duren voordat grote exports zijn verwerkt. Als een grote export na 24 uur nog niet is afgerond, stopt Vault de export en krijgt u het bericht Export bevat gedeeltelijke resultaten.

U kunt de berichten en items downloaden die door Vault zijn opgehaald tot dat punt. Ook kunt u een csv-bestand downloaden met de accounts die niet zijn geëxporteerd. Doe het volgende als u klaar bent om de export te hervatten:

1. Klik op Doorgaan met exporteren.
  2. Geef de export een nieuwe naam and then Exporteren.

Vault verzamelt nog eens 24 uur berichten en items.

U kunt doorgaan met exporteren zo vaak als nodig is om alle berichten en items op te halen die voldoen aan de query.